fbpx

10 geweldige alternatieven voor Google Analytics

10 geweldige alternatieven voor Google Analytics

Share This Post


Op zoek naar een alternatief (of add-on) voor Google Analytics?

Bezorgd over privacy?

Op zoek naar iets eenvoudiger?

Vind je het leuk om nieuwe tools uit te proberen?

Dan zijn hier 10 tools die een goed alternatief bieden.

Ze zijn misschien niet zo robuust als Google Analytics, maar soms wil je gewoon iets snel en gemakkelijk. Al deze tools hebben ook gratis proefversies en/of abonnementen.

1. Zichtbaar

zichtbaarScreenshot van Matomo, juni 2023

Met Matomo, voorheen Piwik, kunt u historische gegevens uit Google Analytics importeren en dient het als een full-service webanalysetool.

Dit systeem biedt u heatmaps, A/B-testen, trechters en doelen, sessie-opnamen en vele andere functies voor conversie-optimalisatie.

Het belooft 100% eigendom van gegevens en bescherming van de privacy van gebruikers.

Gebruikers kunnen Matomo op hun eigen servers hosten als ze zich zorgen maken over gevoelige gegevens, maar het bedrijf biedt ook cloudgebaseerde hosting op servers in Europa.

Momenteel zijn betaalde advertentie-integraties beschikbaar voor Google Ads, Microsoft Advertising en Yandex Ads. Er zijn ook geen datalimieten bij Matomo.

Er is een gratis proefversie met prijzen voor het on-premises hostingproduct vanaf $ 0 per maand voor licht gebruik en $ 23 per maand voor cloudgebruik. Cloudgebruik omvat e-mailondersteuning.

Met het on-premises abonnement kunnen gebruikers kiezen welke functies ze buiten de standaarden willen, variërend van $ 29/jaar voor een activiteitenlogboek tot SAML-integratie voor $ 579/jaar, en er zijn extra ondersteuningsabonnementen van robuuste betaling.

2. Woopra

WoopraScreenshot van Woopra, juni 2023

Woopra is een tool die product-, marketing-, verkoop- en ondersteuningsteams inzicht geeft terwijl het gebruikers volgt tijdens hun sitereis.

Het heeft unieke trackingmogelijkheden op maat en meer dan 30 integraties met producten zoals Salesforce, Google Ads, Zapier, Mailchimp en meer.

Het kan ook dingen in realtime doen, zoals een bericht sturen naar een Slack-verkoopkanaal wanneer een nieuwe gebruiker zich aanmeldt.

Er is een gratis proefversie en een gratis abonnement met robuustere abonnementen vanaf $ 999/maand.

U kunt contact opnemen met het bedrijf voor een offerte voor een bedrijfsoplossing.

3. GoSquared

GoSquaredScreenshot van GoSquared, juni 2023

GoSquared biedt analyses en livechat om de verkoop te helpen verhogen. U kunt de browse-activiteit controleren die een gebruiker naar uw site heeft gebracht en, als ze u hun e-mailadres geven, meer van hun sociale activiteiten zien.

Prijzen beginnen bij $ 9 per maand voor een startpakket dat beperkt is tot drie projecten. Mid-tier-pakketten kosten $ 24 per maand voor Standard en $ 49 per maand voor Pro, met een Scale-pakket voor $ 99 per maand.

Nieuwe gebruikers komen momenteel in aanmerking voor hun gratis e-book over de basisprincipes van webanalyse.

GoSquared biedt gebruikers onbeperkt delen van teams, e-mailrapportage, onbeperkte gegevensbewaring, UTM-campagnetracking en meer.

Het heeft integraties met onder andere Salesforce, Slack, Zapier, Twitter, Shopify en Squarespace.

Het heeft ook een klimaatbewuste e-mailmarketingtool die tot doel heeft uw ecologische voetafdruk te verminderen en te compenseren, genaamd EcoSend, ook beschikbaar met een gratis proefversie.

4. Groothoek

Wijde hoekScreenshot vanuit Groothoek, juni 2023

Wide Angle Analytics kan worden geïntegreerd met Wix, Ghost, Squarespace, WordPress en meer.

Het platform is klaar voor persoonlijke gegevens, dat wil zeggen dat u bepaalde privé-informatie kunt verwerken met toestemming van de gebruiker.

De prijs omvat drie niveaus: het oprichtersplan is € 9,99 per maand, het teamplan is € 29,99 per maand en het businessplan is € 89,99 per maand.

Hoewel er geen vast plan is, is het merk bereid afstand te doen van bepaalde organisaties die sociale doelen promoten.

5. Gemengd paneel

MengpaneelScreenshot van Mixpanel, juni 2023

Met Mixpanel kunt u inzoomen op uw gebruikersgedrag met live updates, allemaal zonder SQL te gebruiken.

Huidige integraties omvatten Braze, Convert, HubSpot, CallRail en nog veel meer.

Er is een gratis starterspakket, een groeipakket vanaf $ 20 per maand en een enterprise-pakket vanaf $ 833 per maand.

Voor in aanmerking komende startups die minder dan 5 jaar oud zijn, biedt het tot $ 50.000 aan Mixpanel-tegoeden.

6. Berg

bergScreenshot van Heap, juni 2023

Heap laat je elke actie van elke gebruiker op je site zien en adviseert je wat er verbeterd kan worden.

Er zijn meer dan 100 integraties beschikbaar.

Heap is meer een hulpmiddel voor productanalyse en is ontworpen om gegevens te verstrekken over producten en hoe klanten ermee omgaan.

Er is een gratis proefversie, een gratis abonnement en op maat geprijsde Growth-, Pro- en Premier-abonnementen.

7. StatCounter

StatCounterScreenshot van StatCounter, juni 2023

StatCounter is een webanalysetool die klikfraude voor betaalde advertenties kan detecteren. Het waarschuwt u ook wanneer een belangrijke bezoeker terugkeert naar uw site.

Met deze tool kunt u het volledige gebruikerstraject bekijken en potentiële problemen met navigatie, sitestructuur en flow identificeren. Integreert met Google Ads en houdt conversiepercentages van bestemmingspagina’s bij.

Het biedt een gratis proefperiode met een gratis abonnement, een Premium-abonnement voor $ 18 per maand en een Premium Plus-abonnement voor $ 28 per maand.

8. Publicaties

PublicatiesScreenshot van Publicics, juni 2023

Publytics wordt gefactureerd als de analysetool voor uitgevers, zodat u eenvoudig uw redactieteam kunt volgen om te zien welke auteurs/categorieën het beste presteren.

De servers worden gehost in Finland en Duitsland en hebben een analysescript dat 45 keer lichter is dan dat van Google.

De prijs begint vanaf € 5 per maand en is gebaseerd op maandelijkse paginaweergaven.

9. Klikkend

ClickyScreenshot van Clicky, juni 2023

Clicky is een gratis webanalyseplatform dat een Pro-versie biedt voor $ 9,99 per maand, een Pro Plus-versie voor $ 14,99 per maand, een Pro Platinum-versie voor $ 19,99 per maand en een aangepaste versie die het bedrijf u zal citeren.

Het zegt dat de botdetectie de beste in de branche is en helpt bij het elimineren van alle verwijzingsspam die gegevens kan verstoppen.

Het houdt ook uw site in de gaten en waarschuwt u als deze niet beschikbaar is. Als je van ouderwets gereedschap houdt, kan dit een winnaar voor je zijn.

Sommige premiumfuncties (heatmaps en uptime-monitoring) zijn niet beschikbaar voor lagere abonnementen.

Clicky biedt ook white label-analyses.

10. Loodvoeder

leidende voederScreenshot van Leadfeeder, juni 2023

Leadfeeder integreert uw B2B-verkoop- en marketinggegevens, vertelt u naar welke pagina’s bedrijven kijken, heeft een CRM en kan u zelfs een e-mail sturen wanneer uw droombedrijf uw site bezoekt.

Het ziet eruit als een geweldige tool om leads te genereren. Hij heeft live webinars en veel downloadbare gidsen en e-books die u vertellen hoe u het gebruik van zijn product kunt maximaliseren.

Er is een gratis proefversie en zelfs een gratis basisabonnement, met prijzen voor grotere abonnementen (voor verkoop- en marketingteams) vanaf $ 199 per maand. Het gratis abonnement bewaart gegevens slechts één week, maar het betaalde abonnement heeft geen tijdslimiet.

Opmerking: dit product kan worden geïntegreerd met en gebruikt Google Analytics, dus het is geen vervanging, maar een verbetering waarmee u dieper kunt graven in de gegevens die u nodig hebt.

U kunt plug-and-play-plug-ins gebruiken of hun API gebruiken om toegang te krijgen tot LeadFeeder-gegevens in tools zoals Zapier, ZenDesk, Intercom en Google Analytics.

Het eten

Google Analytics is krachtig, en dat staat buiten kijf, maar wat heb je te verliezen door een of meer van deze tools te proberen?

Mogelijk moet u nog steeds Google Analytics gebruiken, maar als u al die kracht niet nodig heeft, kunt u iets vinden dat u tijd bespaart door de exacte gegevens te verkrijgen die u nodig heeft.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Andrey_Popov/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!