fbpx

17 van de beste cursussen voor socialemediamarketing (gratis en betaald)

17 van de beste cursussen voor socialemediamarketing (gratis en betaald)

Share This Post


Wil je een carrière starten in social media marketing? Het is een verstandige zet.

Volgens LinkedIn zijn er momenteel alleen al 860.000 vacatures voor specialisten op het gebied van digitale marketing. En met meer dan 4,65 miljard gebruikers van sociale media wereldwijd, is de vraag naar marketingvaardigheden op sociale media ongekend hoog.

Dit alles betekent dat als je wilt concurreren op het gebied van digitale marketing, je moet kunnen bijbenen, en dat is waar het volgen van een cursus social media marketing je bij kan helpen.

Je krijgt een solide basis voor sociale media, verbetert je vaardigheden en krijgt de geloofwaardigheid die je nodig hebt om jezelf te positioneren als een serieuze kandidaat.

Het enige dat u hoeft te doen, is het juiste pad kiezen en u zult gouden zijn.

17 Social Media Marketing-cursussen om te overwegen

Gratis cursussen social media marketing

Met zoveel gratis cursussen om uit te kiezen, hoeft u het budget niet te overschrijden.

Basiskennis van digitaal adverteren is gratis beschikbaar; kies gewoon de cursus die het beste bij je past en bouw van daaruit je kernvaardigheden op.

Betaalde social media marketing cursussen

Als je kunt investeren in een betaalde cursus sociale media, is het de moeite waard om je opleiding uit te breiden door meer kennis op te doen.

Kies uit een verscheidenheid aan cursussen over socialemediaplatforms, contentcuratie, bedrijfsgroei en meer, en til uw opleiding op het gebied van socialemediamarketing naar een hoger niveau.

Marketingcertificeringen in sociale netwerken

Als u socialemediamarketing wilt leren en iets wilt toevoegen aan uw bestaande kwalificaties, is een socialemediacertificering de beste manier om dit te doen.

Je verbetert niet alleen je spel op sociale media, maar als je een certificeringsexamen voor sociale marketing aflegt, kom je ook in de top van marketingprofessionals.

Met zoveel cursussen om naar te kijken en beslissingen te nemen, waar begin je?

We helpen je een handje door enkele van onze favorieten uit deze lijst te bekijken.

Gratis cursussen social media marketing

1. Meta Blueprint-marketingcursussen voor bedrijven

Basiscursussen voor socialemediamarketing voor kleine bedrijven.

Ren voor: Doel

Als je een kleine ondernemer bent, ben je misschien op zoek naar een Facebook-project om je op weg te helpen met sociale media.

Nu zal Meta je nog beter doen door je de blauwdruk te geven voor al hun sociale mediaplatforms.

Met verschillende digitale marketingcursussen die zijn ontworpen om u te helpen uw bedrijf online te krijgen, leert Meta u hoe u potentiële klanten kunt identificeren, uw doelgroep kunt begrijpen, doelen kunt stellen en uw bedrijfsverhaal kunt vertellen.

Door met praktijkvoorbeelden te werken, leert u hoe u de lessen kunt toepassen op uw eigen bedrijf voor succes op sociale media.

2. TikTok onder de knie krijgen

Gebruik de kracht van TikTok om waarde toe te voegen aan uw merk.

Ren voor: Vaardigheden delen

Terwijl u zich richt op Facebook-, Instagram- en YouTube-marketing, mag u TikTok niet vergeten.

Het zijn niet alle dansbewegingen, overgangen, uitdagingen en trends; is een aantrekkelijk platform voor sociale media met een groot potentieel voor uw merk.

In deze gratis cursus leer je precies hoe het TikTok-algoritme werkt, hoe je je eigen video’s kunt maken en bewerken en hoe je (hopelijk) ook viraal kunt gaan.

Dus of je nu video’s maakt voor de lol of naamsbekendheid opbouwt, je weet bij elke stap wat je doet.

Betaalde social media marketing cursussen

1. Intensieve cursus marketing in sociale netwerken

Een intensieve cursus in social media marketing, strategie en management.

Kosten: €995

Ren voor: Stam groei

Als je twee dagen de tijd hebt, heeft Growth Tribe de ultieme cursus digitale marketing – een spoedcursus sociale media die ideaal is voor iedereen, van beginners tot freelancers en bedrijfseigenaren.

Ga zitten met toonaangevende marketeers en leer de basisprincipes van internetmarketing, contentstrategie, communitybuilding, influencer-marketing en meer.

Alles wat je nodig hebt om een ​​solide social media strategie te ontwikkelen en te meten, alles in één compacte cursus.

2. Cursus digitale marketing

Social media tools voor engagement, activatie, conversie en retentie.

Kosten: $ 1.390

Ren voor: Hyper eiland

Weet u hoe u internetmarketing kunt gebruiken om uw doelgroep te identificeren en te betrekken? Deze social media cursus van Hyper Island laat je zien hoe.

Leer hoe u uw online publiek kunt betrekken, omzetten in potentiële klanten en uw doelen kunt bereiken, allemaal met de juiste digitale marketingtools.

U wordt meegenomen door marketingstrategie voor sociale media, contentstrategie, analyse en meer, allemaal ontworpen om u te helpen uw klant beter te begrijpen en uw doelen te bereiken.

3. Retentie en betrokkenheid

Begrijp hoe u gebruikers kunt behouden, activeren en betrekken.

Kosten: $ 1.995/jaar sitelidmaatschap

Ren voor: opnieuw smeden

Het is één ding om nieuwe gebruikers te werven; een andere is om ze te bekeren, te betrekken en te behouden. Dat leert deze verdiepende Reforget-cursus je.

Van retentieanalyses tot activerings- en betrokkenheidsstrategieën, u leert de kaders die u nodig hebt om uw retentiepercentages te verbeteren en uw winstgevendheid te vergroten.

Sociale netwerkcursussen met certificering

1. Marketingtips voor sociale media

Breng uw bedrijf onder de aandacht op sociale media met eenvoudige tips en tools.

Kosten: $ 20 (ongeveer)

Ren voor: LinkedIn leren

Of u nu geïnteresseerd bent in het promoten van uw bedrijf op één social media-platform of op meerdere platforms, u heeft bepaalde tools nodig.

Deze betaalbare, gecertificeerde cursus van Linkedin Learning geeft je alle tips die je nodig hebt, van het maken van content en interactie met influencer-marketing tot het gebruik van Google Analytics, het stimuleren van je social media-marketingcampagnes en meer.

Als u klaar bent, kunt u uw certificaat op uw LinkedIn-profiel weergeven voor extra complimenten.

2. Certificeringscursus Social Media Marketing

Ontwikkel de sociale marketingvaardigheden die nodig zijn om uw bedrijf te laten groeien.

Kosten: $ 199

Ren voor: Hoesuite

Als u op zoek bent naar erkenning door de branche, dan biedt deze Hootsuite-certificeringscursus u dat.

Leer de basisprincipes van socialemediastrategie, contentmarketing, communitybuilding en hoe u uw succes kunt meten. Ontvang bovendien een online certificaat als bewijs van uw nieuwe ervaring.

3. Certificaat voor digitale communicatie

Leer hoe u inhoud voor sociale media kunt maken en de betrokkenheid kunt vergroten.

Kosten: €995

Ren voor: Stam groei

Of u nu een digitale marketingadviseur, bedrijfsmanager of onderdeel van een social media-team bent, u zult profiteren van het leren hoe u uw betrokkenheid op meerdere platforms kunt vergroten.

Leer hoe je een effectieve communicatiestrategie creëert, je content optimaliseert en een merkidentiteit creëert. Tegelijkertijd behaal je een certificaat Digitale Communicatie.

Is een Social Media Marketing-certificaat de moeite waard?

We hebben u op weg geholpen met onze keuzes voor certificering van sociale media. Er zijn echter veel andere geweldige digitale marketingcertificeringen om uit te kiezen.

Moet u zich er echter mee bezighouden, vooral als er kosten aan verbonden zijn? De eerlijke waarheid is, ja.

Social media marketing is veel meer dan alleen een Facebook-onderschrift afvuren. Het gaat om het bouwen van merken, het genereren van verkeer, het verhogen van de verkoop en het creëren van een zeer samengestelde dialoog tussen het merk en de consument.

Goede marketeers laten het er gemakkelijk uitzien; daarom worden beginners vaak voor de gek gehouden door te denken dat ze slechts een virale dansuitdaging zijn om het internet te doorbreken.

Maar er komt iets meer bij kijken, en dat is waar social media marketing certificering u kan helpen om een ​​voorsprong te nemen.

Je krijgt niet alleen de relevante training die je nodig hebt in een steeds evoluerende branche, maar je krijgt ook een geaccrediteerde certificering, die allemaal kan helpen om je vaardigheidsniveau en prestaties te verbeteren en je kansen op een baan te vergroten.

Dus, als je wilt overstappen naar social media marketing, begin je reis dan eerst door jezelf te verbeteren.

Voor een functie die 30% sneller is gegroeid dan andere marketingfuncties, is dit de slimste manier om er het beste uit te halen.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: grondfoto/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!