fbpx

5 alternatieven voor AmazonSmile voor geïntegreerde liefdadigheidsdonaties

5 alternatieven voor AmazonSmile voor geïntegreerde liefdadigheidsdonaties

Share This Post


AmazonSmile heeft een gat gelaten voor non-profitorganisaties die gratis donaties van Amazon-kopers konden inzamelen.

Leiders van non-profitorganisaties zijn na deze beslissing op zoek naar nieuwe platforms en locaties om hun goedkope fondsenwervingsinspanningen voort te zetten.

Om hen te helpen hun kleinere donaties te behouden zonder het gedoe van tijd en geld geïnvesteerd in moeizame fondsenwervingsgesprekken, hebben we een lijst gemaakt met alternatieve geïntegreerde liefdadigheidsplatforms.

We vergeleken het populaire proces en de functies van AmazonSmile en verzamelden zowel positieve als negatieve opmerkingen van non-profitorganisaties over het nieuws.

Wat is AmazonSmile?

Amazon stopte met ingang van 23 februari 2023 met het bekende liefdadigheidsinitiatief AmazonSmile.

Dankzij het geïntegreerde liefdadigheidsplatform konden non-profitorganisaties donaties accepteren van dagelijkse Amazon-shoppers zonder extra kosten of directe toezegging.

Het programma heeft sinds de lancering in 2013 alleen al in de VS meer dan $ 400 miljoen verdiend voor non-profitpartners en wereldwijd meer dan $ 449 miljoen.

Via het liefdadigheidsplatform van de marktgigant konden Amazon-klanten 0,5% van hun aankoopprijs via AmazonSmile doneren aan verschillende non-profitorganisaties.

Via de AmazonSmile Foundation worden donaties automatisch naar de rekening van de non-profitorganisatie gestuurd in een relatief pijnloos betalingsproces.

Voor zowel klanten als non-profitorganisaties is het programma gratis te gebruiken, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor iedereen die geld wil inzamelen zonder overheadkosten.

Non-profitorganisaties waren tevreden met het programma omdat het hen een gemakkelijke manier bood om geld te verdienen en hen in staat stelde zich te concentreren op hun missie zonder zich zorgen te maken over hoe ze die moesten financieren (althans gedeeltelijk).

Hoewel AmazonSmile gemakkelijk te gebruiken was en bijna geen overhead had, hadden non-profitorganisaties enige bedenkingen bij de hoeveelheid geld die werd gedoneerd.

Het donatiepercentage van 0,5% was te verwaarlozen; veel liefdadigheidsinstellingen vonden dat ze niet genoeg geld kregen om een ​​betekenisvolle impact te hebben.

Non-profitorganisaties kunnen ook alleen geld ontvangen via bepaalde kanalen, zoals bankoverschrijvingen, die enkele weken kunnen duren om te verwerken en het toewijzen van fondsen voor sommige organisaties een hindernis kan maken.

Ongeacht deze problemen bleven non-profitorganisaties (groot en klein) AmazonSmile gebruiken als een populair platform en een betrouwbare financieringsbron.

Na de openbare verklaring van Amazon online en het nieuws dat de ondergang van AmazonSmile aankondigde vanwege zorgen van het leiderschap over de lage impact van het platform, vragen velen zich af of de recente volatiliteit in de technologie-industrie en de bezuinigingen van Amazon.

Hoe dan ook, leiders van non-profitorganisaties zijn op zoek naar het volgende beste alternatief.

Wat zijn de beste alternatieve liefdadigheidsdonatieplatforms?

Gelukkig hebben non-profitorganisaties toegang tot tal van aanvullende geïntegreerde platforms voor liefdadigheid.

Ze vereisen waarschijnlijk meer instellingen en configuratie dan AmazonSmile, maar ze bieden ook veel meer controle en aanpassing die non-profitorganisaties in hun voordeel kunnen gebruiken.

Mijn lijst met huidige topkeuzes vindt u hieronder:

1. Welwillendheid

Benefiet websiteScreenshot van Benevity, maart 2023

Benevity is een toonaangevend platform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en biedt bedrijven en non-profitorganisaties een hulpmiddel om hun sociale impact te monitoren en te beheersen.

Het biedt een verscheidenheid aan diensten, waaronder het geven van campagnes, vrijwilligersbeheer en het matchen van donaties.

Op de website kunnen non-profitorganisaties ook fondsenwervingscampagnes opzetten en donaties rechtstreeks op hun rekeningen ontvangen.

Het platform is een wenselijk alternatief voor non-profitorganisaties die in contact willen komen met bedrijven, omdat het verschillende zakelijke partners omvat, waaronder Google, Microsoft en Target.

Benevity biedt op maat gemaakte tariefplannen op basis van de behoeften en omvang van uw non-profitorganisatie.

2. GeefGab

GiveGab-websiteScreenshot van GiveGab, maart 2023

GiveGab is een uniek platform voor fondsenwerving dat non-profitorganisaties een verscheidenheid aan tools biedt voor het ontwerpen en beheren van fondsenwervingscampagnes.

Enkele van de functies die het biedt, zijn onder meer peer-to-peer fondsenwerving, evenementenadministratie en vrijwilligersbeheer.

Om non-profitorganisaties te helpen hun succes bij te houden en op feiten gebaseerde beslissingen te nemen, biedt GiveGab ook een aantal rapportage- en analysetools voor fondsenwerving.

Met 2% transactiekosten voor donaties is de maandelijkse prijs nul dollar.

3. Donateursbox

Donobox-websiteDonorbox-screenshot, maart 2023

Een gebruiksvriendelijk donatieplatform, Donorbox genaamd, stelt non-profitorganisaties in staat aangepaste donatieformulieren te ontwerpen en terugkerende betalingen te innen.

Met de integratie van het platform met bekende betalingsverwerkers zoals PayPal en Stripe, is het ontvangen van geld eenvoudig en snel.

Daarnaast biedt Donorbox diverse diensten aan zoals donateursbeheer, data-analyse en integraties met bekende CRM-systemen zoals Salesforce.

Voor non-profitorganisaties beginnen de prijzen bij 1,5% per transactie, waardoor het een betaalbare optie is.

4. RallyUp

RallyUp-websiteScreenshot van RallyUp, maart 2023

Met behulp van het RallyUp-fondsenwervingsplatform kunnen non-profitorganisaties verschillende fondsenwervende initiatieven ontwerpen en monitoren, waaronder loterijen, veilingen en crowdfunding.

Het biedt ook plug-ins voor sociale media, bewerkbare donatiepagina’s en voortgangsregistratie voor fondsenwervingscampagnes.

De prijsstructuur van RallyUp is eenvoudig, zonder opstartkosten, geen maandelijkse kosten en vaste verwerkingskosten van 4,9% van de donaties.

Hierdoor kunnen non-profitorganisaties die op zoek zijn naar een flexibel en betaalbaar platform voor fondsenwerving RallyUp een aantrekkelijke optie vinden.

5. Gewoon geven

JustGive-websiteScreenshot van JustGiving, maart 2023

Een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde tool voor fondsenwerving, JustGiving genaamd, stelt non-profitorganisaties in staat om unieke donatiepagina’s te ontwerpen, betalingen bij te houden en geld rechtstreeks op hun rekeningen te ontvangen.

Er zijn verschillende services beschikbaar op de site, waaronder teamfondsenwerving, evenementenbeheer en integraties met populaire CRM-systemen.

Met meer dan 22 miljoen geregistreerde leden wereldwijd heeft JustGiving een aanzienlijk gebruikersbestand en is het een uitstekende keuze voor non-profitorganisaties die een wereldwijd publiek proberen te bereiken.

Hoewel er vanaf maart 2023 geen prijsinformatie op hun website staat, geeft JustGiving op verzoek prijsschattingen.

Hoe moeten non-profitorganisaties zich afmelden voor AmazonSmile?

Veel opinieleiders in de non-profitsector interpreteren het nieuws als een signaal om opnieuw prioriteit te geven aan de ontwikkeling van de missie, visie en waarden van hun organisatie in een poging om aanzienlijke donaties aan te trekken.

Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is voor elk merk om prioriteiten te stellen, kost het tijd. En als er één ding is waar leiders in non-profitorganisaties aan ontbreken, dan is het timing.

Concluderend, er zijn veel andere geïntegreerde en toegankelijke liefdadigheidsplatforms, hoewel de ondergang van AmazonSmile verontrustend kan zijn voor non-profitorganisaties die hun afhankelijkheid van het platform hebben vergroot.

Ondanks de nadelen is het voor non-profitorganisaties van cruciaal belang om zorgvuldig te overwegen welk platform het beste bij hun behoeften past, aangezien elk van de platforms die we hebben besproken speciale functies, prijsstructuren en specialisatiegebieden biedt.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: grondfoto/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!