fbpx

5 lessen om de crises van het in SE gerangschikte Oekraïense team te overleven

5 lessen om de crises van het in SE gerangschikte Oekraïense team te overleven

Share This Post


Dit bericht is gesponsord door SE Ranking. De meningen in dit artikel zijn die van de sponsor.

met meer de helft van onze medewerkers komt uit OekraïneSE Rànquing bevestigt dat je door teamwerk de grootste stormen kunt doorstaan.

Ondanks de crisis, het verlies van klanten, de terugtrekking uit de Russische markt, de massale verhuizing van personeel en de werkomgeving van het oorlogsgebied (voor degenen die in Oekraïne bleven), slaagden we er niet alleen in om te overleven, maar ook om verder te evolueren dan ons vooroorlogse stadium als bedrijf. .

Via dit artikel wil het SE Ranking-team delen hoe we niet alleen overleefden, maar ook bloeiden, ondanks onuitsprekelijke omstandigheden.

1. Zet mensen op de eerste plaats. Ze zijn je reddingslijn.

Elk van onze teamleden deed een extra stap in het midden van deze crisis.

Hun harde werk en toewijding hebben dit bedrijf overeind gehouden.

Zonder hen zouden geen bedrijfsgerelateerde tips en trucs het verschil kunnen maken. Daarom richtte SE Ranking zich erop het team zoveel mogelijk veiligheid te bieden.

Rank SE verplaatste het kantoor van Kiev naar Wroclaw, waardoor het team naar veiliger locaties kon verhuizen.

In de eerste dagen van de oorlog kreeg al het Oekraïense materieel een verhuisvergoeding.

Vervolgens hielp het deel van ons team dat als eerste in Polen arriveerde de anderen met transport, accommodatie, juridische aspecten, enz.

Geen enkele persoon werd ontslagen. Er werden geen loonsverlagingen doorgevoerd.

Het financieel veilig houden van het team werd de eerste prioriteit van het bedrijf.

Na slechts een paar weken in de oorlog werden alle bonusprogramma’s en persoonlijke ontwikkelingsdekking hersteld.

We begonnen met groepstherapiesessies om ons te helpen verwerken wat er gebeurde.

Hoewel onze SE Ranking-familie territoriaal verdeeld en moreel gebroken was, zoals duizenden andere Oekraïense families, steunden we elkaar.

We organiseerden online speciale bijeenkomsten zodat het team emotioneel op één lijn kon komen. We hebben ook een professionele psycholoog uitgenodigd die ons heeft geholpen de trauma’s van de oorlog te overwinnen.

We begonnen onze teamleden op sociale media te tonen en hun verhalen te delen.

Nadat we hadden geleerd ons aan te passen aan de nieuwe bestaande realiteit, vonden we dat de stemmen van ons team overal gehoord moesten worden. We lanceerden een reeks berichten waarin onze collega’s over zichzelf en hun ervaringen vertelden.

Dit motiveerde onze medewerkers en onthulde de menselijke kant van SE Ranking.

Uw medewerkers respecteren en waarderen is de sleutel tot hun loyaliteit en bijgevolg de sleutel tot het succes van elk bedrijf.

Deze focus op mensen heeft de SE-ranglijst altijd sterk gehouden, ongeacht externe omstandigheden.

Mensen waren, zijn en zullen de grootste waarde voor ons zijn, omdat zij degenen zijn achter ons product, een product waar honderdduizenden mensen over de hele wereld dol op zijn.

Geleerde les: waardeer de mensen achter het product en zij zullen in natura reageren.

2. Volg je plannen zo goed mogelijk.

De oorlog zette ons leven op zijn kop.

Veel van onze plannen werden verpest en totale onzekerheid werd onze “beste” vriend. Iedereen in ons team voelde het.

We hadden allemaal wat stabiliteit nodig en ons werk werd een soort ‘eiland’ van zekerheid voor ons. We besloten niet om over te schakelen op energiebesparing, maar om onze roadmap zoveel mogelijk te volgen.

En het werkte!

Ons harde werk resulteerde in vier nieuwe tools op basis van AI en NLP:

On-Page SEO Checker analyseert elke webpagina door deze te controleren op 94 parameters die de zoekrangschikking beïnvloeden. De contentmarketingmodule helpt je om sneller en met minder inspanning samenvattingen te maken en SEO-vriendelijke content te maken. SERP Analyzer toont de beste SERP-spelers en meet hun pagina’s door meer dan 110 on-page en off-page parameters te controleren. De backlink gap-analysator toont de domeinen en URL’s die naar uw concurrenten linken, maar niet naar u.

We bleven zo dicht mogelijk bij ons oorspronkelijke plan en slaagden er zelfs in om in oktober voor het eerst deel te nemen aan de brightonSEO-conferentie.

SE ranking team in BrightonAfbeelding SE Ranking, oktober 2022

We hebben niet alleen het gevoel dat we vooruitgang boeken. We boeken vooruitgang.

Geleerde les: doe je werk, zelfs als je je gebroken en verloren voelt. Het kan uw bron van betrouwbaarheid worden in een veranderende en enge wereld.

3. Blijf trouw aan uw waarden, ongeacht bedrijfsrisico’s op korte termijn.

Integriteit is een van de kernwaarden van SE Ranking.

Hoe graag we ook willen zeggen wat mensen willen horen, we houden ons aan de waarheid.

De waarheid is dat de Russische Federatie viel Oekraïne binnen en we konden de klanten van Rusland niet blijven steunen omdat het betekende dat we bedrijven moesten steunen die belastingen moesten betalen en hun leger moesten sponsoren.

Hoewel Rusland goed was voor 15% van het totale aantal klanten van SE Ranking, zijn we eind februari gestopt met het bedienen van hen.

Sindsdien konden en kunnen nieuwe Russische gebruikers zich niet registreren voor SE Ranking en accepteren we geen betalingen van bestaande Russische klanten.

Om de moeilijkheden te overwinnen die werden veroorzaakt door het terugtrekken van zo’n grote markt, moesten we:

Richt onze middelen om om nieuwe klanten uit andere landen aan te trekken. Bekijk geplande activiteiten en voeg nieuwe promotiekanalen toe voor het platform. Wijzig het prijsbeleid enigszins.

We hebben onze positie op een eerlijke manier aan klanten gecommuniceerd, zoals we altijd doen, en het resoneerde met hen.

We hebben misschien 15% van onze klanten verloren, maar SE Ranking heeft sindsdien nog eens 20% aangetrokken; ons bedrijf blijft winstgevend en onze omzet blijft groeien.

Dit jaar hebben we 1.000 beoordelingen op G2! We hebben ook de hoogste SEO-softwareoplossing op de markt. We kunnen onze gebruikers niet dankbaarder zijn voor hun steun en aanmoediging.

5 lessen om de crises van het in SE gerangschikte Oekraïense team te overleven

Geleerde les: Als je trouw blijft aan je overtuigingen, zal het zijn vruchten afwerpen, ondanks aanvankelijke verliezen.

4. Beknibbel nooit op veiligheid. Problemen kunnen u duur komen te staan.

Crises zijn eerlijk gezegd onvoorspelbaar.

Erger nog, niet kunnen raden wat er daarna gaat gebeuren is een van de belangrijkste redenen waarom crises zo destructief zijn.

Er zijn een miljoen en één mogelijke problemen die je kunnen verrassen en je knock-out kunnen slaan als je het niet begrijpt preventieve maatregelen vroeg

Uw grootste verzekeringspolis is om alle mogelijke risico’s te rangschikken en vervolgens manieren te vinden om ze te overwinnen.

De SE-ranglijst deed dat wel. We hebben vanaf het begin alle mogelijke risico’s gediversifieerd, zodat onze diensten geldig kunnen blijven, zelfs in een crisis.

Hoe de bedrijfsbeveiliging te vergroten?

SE Ranking heeft verschillende tactieken geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat processen en informatie onder alle omstandigheden veilig blijven.

Ons servers afkomstig van meerdere beveiligde locaties: Duitsland, Finland en de Verenigde Staten. We hebben het gedaan een betrouwbare productinfrastructuur hebben opgebouwd, en het systeem blijft werken, zelfs als er fouten optreden.
Teams, niet slechts één persoon, coördineren processen. Elk teamlid kan problemen oplossen wanneer ze zich voordoen. Dat is de reden waarom wanneer sommigen van ons niet konden werken (omdat ze naar een veiliger plek moesten verhuizen of zich moesten verstoppen in een schuilkelder), andere spelers in het team hen konden dekken.
Alle communicatie vindt plaats op één plek. In ons geval is dat Slack. We hebben aparte kanalen voor elk project, elke afdeling en zelfs voor promotiecampagnes. Zo zit iedereen op één lijn en heeft hij binnen enkele seconden toegang tot wijzigingen en updates.
We houden onze communicatie zo transparant mogelijk, van C-level management tot individuele teamleden. Alle urgente beslissingen worden zonder vertraging en met beperkte bureaucratie uitgevoerd. Het handhaven van transparantie bereidde ons voor op de moeilijke tijden die voor ons liggen. Onze diensten bleven functioneren, zelfs tijdens het uitbreken van de oorlog, toen veel veranderingen onmiddellijk moesten worden doorgevoerd.
We hebben bedieningshandleidingen voor alle afdelingen in samenvloeiing We beschrijven processen in detail zodat elk teamlid weet wat te doen bij het voorbereiden van een taak of activiteit.

Geleerde les: wees ijverig en bereid je voor op het ergste, want je weet nooit wanneer een crisis zal toeslaan.

5. Wees niet bang om te zeggen wat er gezegd moet worden.

Vanuit operationeel oogpunt moesten we ervoor zorgen dat onze klanten de impact van de crisis op het werk van het bedrijf en het product niet zouden voelen.

Maar op moreel vlak moesten we het hebben over de olifant in de kamer: oorlog.

Ondanks de oceaan aan inhoud die er is over de invasie, vonden we onze stem onder de digitale marketinggemeenschap en vlogen ermee mee. We kunnen nog steeds niet dankbaarder zijn voor de steun die tot op de dag van vandaag van deze gemeenschap komt.

We hebben ook een reeks posts en artikelen gepubliceerd over verschillende manieren om te steunen: Oekraïne, Oekraïense vrouwen tijdens de oorlog, Oekraïense SEO-specialisten die vrijwilligers werden, en ons geweldige team.

Later dit jaar werd SE Ranking genomineerd voor de Global Content Awards als Best Crisis Response Content Campaign voor deze publicatiereeks.

We zijn vooral Miranda Miller dankbaar, die een van de eersten was die ons steunde toen we uitdrukten wat er nodig was en nog gezegd moest worden.

SE Ranking organiseerde ook een SEO-webinar voor het goede doel met Aleyda Solis, Barry Schwartz, Barry Adams en Kristina Azarenko, die werd bijgewoond door meer dan 1.100 mensen.

Het evenement bracht $ 4.000 op voor de stichting Save the Children, die bescherming biedt aan alle kinderen die zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne.

Met al deze steun hebben we onszelf er opnieuw van overtuigd dat de SEO-gemeenschap een echte familie is die er altijd is om aan je zijde en met je te zijn in de moeilijkste tijden.

Geleerde les: laat je stem horen en je gemeenschap zal je steunen.

Wees veilig. wees eerlijk wees eerlijk Wees ondersteunend. wees sterk

Deze tips werken alleen in combinatie met transparantie en eerlijkheid.

Wij zijn van mening dat deze deugden fundamenteel zijn voor het succes van elk bedrijf. U moet duidelijk zijn over wat uw technologieën en processen opleveren en volledig openstaan ​​voor de behoeften, meningen en het welzijn van uw personeel en klanten.

Beveiligde gegevens moeten consequent veilig zijn. Transparante communicatie moet altijd – transparant zijn. Als je volledige steun geeft, geef dan volledige steun.

Deze aanpak heeft bewezen en is nog steeds effectief voor ons en zal waarschijnlijk nooit veranderen.

En onthoud: crises brengen unieke uitdagingen met zich mee die een unieke aanpak vereisen. Universele strategieën horen hier niet thuis. Gebruik onze tips dus als referentiepunten en pas ze aan uw bedrijfsstrategie aan terwijl u uw eigen weg naar succes vindt.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!