fbpx

5 manieren waarop SEO’s en digitale marketeers ChatGPT gebruiken

5 manieren waarop SEO's en digitale marketeers ChatGPT gebruiken

Share This Post


Sciencefiction wordt werkelijkheid! Nu kunnen we communiceren en dingen gebruiken die we dagelijks in films zagen.

Een van de recente revolutionaire technologieën is ChatGPT, die de manier waarop we werken VEEL zal veranderen!

Als programmeur dacht ik aanvankelijk niet dat ik geavanceerde taken kon oplossen, maar ik was verrast om te zien hoe het me hielp in mijn dagelijks leven. Dus ik begon te spelen en vond de manieren waarop ik het nuttig vond en wilde delen.

Hier zijn vijf voorbeelden van ChatGPT en handige manieren waarop SEO’s en marketeers het kunnen gebruiken voor dagelijkse marketingtaken.

Schrijf reguliere expressies in Analytics-rapporten

Reguliere expressies kunnen worden gebruikt om analytische rapporten te schrijven, zoals Google Search Console of Google Analytics. Reguliere expressies zijn een van de saaiste taken die ik ken, en het kan uw werk echt vertragen. Voor verkopers is het nog moeilijker omdat ze geen technische achtergrond hebben.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van GSC-rapporten, die reguliere expressiefilters ondersteunen.

GSC-queryfilter op reguliere expressieScreenshot van GSC Query Filter door Regexp, januari 2023

Als u een marketeer bent zonder technische achtergrond, vindt u deze functie misschien moeilijk te gebruiken en beperkt u zich tot de weinige standaard reguliere expressies die u kunt vinden door te zoeken op ontwikkelingsgerelateerde forums.

Nu heb je ChatGPT tot je beschikking!

Ga gewoon naar ChatGPT en vraag: “Stel een hoofdlettergevoelige reguliere expressie samen die begint met ‘How’ of ‘What is’ met behulp van de RE2-syntaxis”

ChatGPT-antwoordScreenshot van de reactie van ChatGPT, januari 2023

Ja!

(?i)^(?:Hoe|Wat is)

Het deed zijn werk meteen. Kopieer en plak gewoon in het GSC-filterveld en je hebt alle kandidaatvragen om te optimaliseren voor de FAQ of HowTo-overzicht.

GSC rapportScreenshot uit SGR-rapport, januari 2023

Vrij eenvoudig, toch?

U kunt het ook gebruiken om reguliere expressies voor GA-rapporten te schrijven. Stel dat u bijvoorbeeld een rapport wilt filteren met de woorden ‘Samsung’ en ‘telefoon’ in de URL. Vraag ChatGPT gewoon om “een reguliere expressie samen te stellen met hoofdletterongevoelige woorden ‘Samsung’ en ‘telefoon’ met behulp van de RE2-syntaxis.”

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om “RE2-syntaxis” in de opdracht te vermelden, aangezien de dashboards van Google deze syntaxis ondersteunen.

Schrijf complexe spreadsheetformules

Iedereen werkt met Excel of Google Spreadsheets. Het maakt deel uit van het dagelijkse werk van iedereen en u weet hoe moeilijk het soms is om spreadsheetformules samen te stellen, omdat u moet zoeken naar de naam van de functie die u nodig hebt en vervolgens 10-15 minuten moet besteden aan het uitzoeken hoe u deze kunt laten werken

Vraag ChatGPT nu gewoon om een ​​commando als: “Google Sheet-formule die alle rijen in sheet1 kopieert waar kolom ‘A’ het woord ‘iphone’ bevat”.

En het duurde niet lang om de oplossing te vinden.

Google Spreadsheet Formule ChatGPTScreenshot van Google Sheet Formula gemaakt door ChatGPT, januari 2023

Maar de formule die =QUERY(Sheet1!A:Z, “SELECT * WHERE A CONTAINS ‘iphone'”, “Sheet2!A1”) gaf, bevat een kleine fout. Natuurlijk geeft ChatGPT niet altijd 100% correcte antwoorden, maar je kunt het mis hebben. U moet het soms controleren en handmatig repareren. De formule die ik kreeg is voor 99% correct, behalve dat de derde parameter er niet zou moeten zijn. Dus ik heb het handmatig verwijderd en nu heb ik =QUERY(Sheet1! A:Z, “SELECT * WHERE A CONTAINS ‘iphone'”) wat perfect werkt!

Stel aangepaste pixelconversies in

Als u een PPC-marketeer bent of gewoon een SEO die aangepaste conversies wil opzetten wanneer gebruikers bepaalde acties op de website uitvoeren, maar geen hulp heeft van een webontwikkelaar, kan dit in sommige situaties behoorlijk moeilijk zijn. Ja, u kunt in veel gevallen Google Tag Manager gebruiken wanneer gebruikers op de link klikken, maar misschien heeft u iets nodig. anders, wat geen ingebouwde functie is van GTM.

U moet bijvoorbeeld een conversiegebeurtenis verzenden wanneer iemand op uw bestemmingspagina terechtkomt en 35% naar beneden scrolt. Nu hoeft u geen ontwikkelaar in te huren om de klus te klaren. Ga gewoon naar ChatGPT en vraag: “verzend de aangepaste Facebook-conversiepixelgebeurtenis een keer terwijl gebruikers 35% van de pagina scrollen met JavaScript” en het zal de magie doen!

JavaScript-code die een aangepaste Facebook-pixelgebeurtenis activeertScreenshot van de JavaScript-code die een aangepaste Facebook-pixelgebeurtenis activeert, januari 2023

U kunt deze code kopiëren en in uw eigen code plakken HTML-tag en dat is alles. Als u een WordPress-site heeft, kunt u plug-ins zoals WPCode gebruiken om het werk gemakkelijker te maken. U kunt ook de aangepaste HTML-tag van Google Tag Manager gebruiken om uw JavaScript-code eraan toe te voegen.

Het bespaart u tijd om een ​​ontwikkelaar te vinden voor kleine dagelijkse taken die u heeft of zelfs als u een ontwikkelaar heeft. team, kunt u hun werklast aanzienlijk verminderen door het zelf te doen.

Optimaliseer veelgestelde vragen en aanbevolen fragmenten

SEO-professionals hebben mogelijk hulp nodig bij het verkrijgen van gerelateerde vragen van gebruikers om de inhoud voor een specifiek zoekwoord te optimaliseren. U kunt ChatGPT gebruiken om deze gerelateerde vragen te krijgen om uw inhoud nuttiger te maken. Als je een reisblog hebt, kun je vragen stellen over “gezellige steden in Duitsland” en ChatGPT zal veel vragen opleveren die echt logisch zijn.

ChatGPT zoekwoordonderzoekScreenshot van ChatGPT die zoekwoordonderzoek doet, januari 2023

Natuurlijk, er zijn er misschien die nergens op slaan, maar ze zullen 90% van het werk doen. De vragen die u voorstelt, hebben mogelijk geen zoekvolume, maar ze zijn de moeite waard om te volgen omdat zoekwoorden zonder zoekvolume veel verkeer kunnen genereren.

Haal gegevens op uit API’s en codering

Stel dat u een WooCommerce-winkel heeft en dat u alle producten die u heeft met hun prijzen in een Google-spreadsheet wilt hebben. Nu kunt u gewoon vragen: “google app-script dat alle productnamen en prijzen van de WooCommerce REST API verzamelt en toevoegt aan een spreadsheet” en u bent klaar.

Het gaf me volledig functionele code:

function fetchProducts(){ var url = “https://yourshop.com/wp-json/wc/v3/products”; var options = { “methode”: “get”, “headers”: { “Autorisatie”: “Basic ” + Utilities.base64Encode(“YOUR_CONSUMER_KEY:YOUR_CONSUMER_SECRET”) } }; var-antwoord = UrlFetchApp.fetch(url, opties); var json = JSON.parse(antwoord.getContentText()); voor (var i = 0; i < json.length; i++) { var naam = json[i].Voornaam; var prijs = json[i].prijs; // Doe iets met de productnaam en prijs} var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSheet(); voor (var i = 0; i < json.length; i++) { var naam = json[i].Voornaam; var prijs = json[i].prijs; blad.appendRow([name, price]); } }

Soms kan het code geven met een kleine fout die handmatig moet worden gecorrigeerd, zoals in het voorbeeld van de Google Spreadsheet-formule hierboven.
De coderingsmogelijkheden van ChatGPT zijn vooral handig bij het werken met Zapier. Als je ooit Zapier hebt gebruikt, weet je dat het een Zap heeft met de naam “code”, die voor gevorderde gebruikers is. Nu is het dat niet. Als je gegevens hebt in een bepaald lelijk formaat dat nu gerepareerd moet worden, kun je ChatGPT gewoon vragen om het te repareren en het gebruiken in de aangepaste code van Zapier om de gegevens op te schonen.

conclusie

Er zijn gesprekken dat ChatGPT mensen zal vervangen en veel beroepen zullen gewoon uitsterven. Naar mijn persoonlijke mening zal het niet gebeuren, maar het zal het leven in verschillende sectoren van de industrie gemakkelijker maken.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: ParinPix/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!