fbpx

9 Chrome-extensies om meer te doen

9 Chrome-extensies om meer te doen

Share This Post


Als er één ding is dat ik heb geleerd in mijn lange carrière in digitale marketing, is het dat productiviteit en tijdbeheer niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.

Ik heb zelfs gemerkt dat effectief timemanagement veel mensen ontgaat, zelfs als ze veel op hun bordje hebben.

Ik denk dat het voldoende is om te zeggen dat alles wat kan bijdragen aan de productiviteit van een professional welkom is.

Daarom wil ik vandaag een blik werpen op negen Google Chrome-extensies die u echt kunnen helpen meer gedaan te krijgen in uw dag.

Van het maken van aantekeningen tot tijdregistratie tot suggesties voor automatisch schrijven en het consolideren van tabbladen, deze lijst bestrijkt allerlei gebieden.

In het ideale geval heb je uiteindelijk een behoorlijke verzameling nieuwe Chrome-extensies die samenkomen om je tijd te besparen en je veel productiever te maken.

1. Grammatica voor Chrome

Chrome Grammatica-extensieScreenshot van Grammarly, oktober 2022

Je hebt vast wel eens van Grammarly gehoord, maar wist je ook van Grammarly voor Chrome?

Ja, de beroemde schrijfverbeteringstool is ook beschikbaar als Chrome-extensie, dus je hoeft niet alle tekst in de websiteversie te plakken.

Je zult je gesterkt voelen als Grammarly je volgt en in principe overal in Chrome gaat waar je een vak of veld hebt om iets te typen.

Je krijgt realtime grammatica- en spellingcorrecties terwijl je typt, dus als deze gebieden je in het verleden problemen hebben bezorgd, heb je nu een helper bij je tijdens elke stap.

Wanneer u een upgrade naar de premiumversie van Grammarly uitvoert, krijgt u ook aanbevelingen over toon, duidelijkheid en woordkeuze.

Op die manier, zelfs als alles grammaticaal correct is, maar nog steeds onhandig en verwarrend, zal Grammarly je dit laten weten zodat je schrijven het beste van het beste kan zijn als het tijd is om in te dienen of in te dienen.

2. Clockify

clockify voor chromeClockify-screenshot, oktober 2022

Net als Grammarly heeft de Clockify-app voor tijdregistratie website-, app- en extensieversies. Maar voor maximale productiviteit wilt u de Chrome-extensie gebruiken.

Clockify is je alles-in-één planner en tijdregistratie, perfect voor elke professional, maar vooral handig voor freelancers en iedereen die buiten de reguliere werkomgeving werkt.

Met de extensie kunt u projecten, taakregistratie, urenstaten, planningen en rapporten van uw activiteit genereren.

Behalve dat ze nuttig zijn om uw werktijd op dit moment bij te houden, kunt u met de rapporten van Clockify uw dag, week, maand of meer analyseren om trends in uw gewoonten te zien.

Op die manier kunt u de inefficiënties die u ontdekt, versterken.

3. BlockSite

blocksite voor chromeScreenshot van BlockSite, oktober 2022

Ik heb eerder gezegd dat timemanagement voor veel mensen een probleem is, en dat veel ervan voortkomt uit zelfopgelegd uitstelgedrag.

Wanneer je alleen bent, freelance of contractwerk doet, en niemand echt over je schouder meekijkt, is het gemakkelijk om je gedachten en vingers te laten afdwalen naar andere afleidende websites of apps. Van Facebook tot Twitter tot Instagram, afleiding is overal om ons heen.

Voer BlockSite in, een Chrome-extensie waarmee u websites en apps op uw apparaat kunt blokkeren, zodat u in alle rust kunt werken.

Het is duidelijk dat je altijd de controle hebt over de extensie en wat deze blokkeert, maar het idee is dat door het gemak waarmee je toegang hebt tot je afleidende sites te verwijderen, je gefocust blijft op je werk.

BlockSite stelt de zaken goed in, omdat je hiermee tijden voor blokkering kunt instellen, zodat je alleen de toegang tot die sites en apps kunt blokkeren tijdens de uren die je hebt ingesteld.

U kunt ook site-omleidingen inschakelen voor al uw geblokkeerde sites.

Dit betekent dat u wordt teruggestuurd naar de “werk”-site van uw keuze als u probeert naar een van uw geblokkeerde sites te gaan.

Productiviteit is een combinatie van de dingen die u doet en de dingen die u niet doet, en als u de dingen die u van uw werk afleiden kunt verminderen, zou uw productiviteit moeten toenemen.

4. Win de dag

win de dagScreenshot van Win The Day, oktober 2022

Als we het over productiviteit hebben, hoeven we vaak alleen maar aan de slag te gaan en te praten over het stellen van doelen en het behalen ervan.

Dit is waar Win the Day kan helpen.

Bij deze Chrome-extensie draait alles om het bepalen van uw dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse doelen en daar stapsgewijs naartoe werken.

De dag winnen is vooral handig met doelen op middellange en lange termijn, omdat je een groot hoofddoel kunt stellen en vervolgens kleinere dagelijkse doelen kunt toevoegen om je langzaam op te bouwen naar het laatste.

U kunt de extensie ook gebruiken om gewoontevorming te identificeren en te volgen. Dus als je een gedrag wilt aanpassen dat je al hebt, kan het helpen om je voortgang dag na dag op het scherm te zien.

Dit alles is logisch, want grote doelen vergen vaak een lange reis.

Met Win the Day kun je zelfs de tijd instellen waarin je je doelen wilt bereiken of nieuwe gewoontes wilt aanleren.

Al met al is deze Chrome-extensie best handig om meer dingen te doen.

5. Schrijf

schrijver voor chromeScreenshot van Scribe, oktober 2022

Of u nu werkt in digitale marketing, verkoop, onderwijs of iets anders, u kunt Scribe gebruiken.

Als u het over productiviteit wilt hebben, is dit een Chrome-extensie waar u niet zonder wilt.

Met Scribe kunt u uw klikken en tikken opnemen terwijl u een proces doorloopt en vervolgens automatisch schermafbeeldingen en geschreven stappen genereert om nette tutorials voor trainingsdoeleinden te maken.

Scribe is voor al die trainers of managers die veel tijd besteden aan het schrijven van documenten of het minutieus maken van screenshots om nieuwe medewerkers op te leiden. Nu hoeft u geen seconde meer te verspillen door het handmatig te doen.

Nadat Scribe uw schermafbeeldingen heeft gegenereerd, de klikgebieden heeft gemarkeerd en u heeft laten zien wat u waar moet typen, kunt u elk deel van de zelfstudie bewerken, voor altijd opslaan en vervolgens delen met wie u maar wilt.

Dit heet slimmer werken, niet harder.

6. Woordenteller Plus

Woordenteller PlusScreenshot van Word Counter Plus, oktober 2022

Hier is een snelle en gemakkelijke: Word Counter Plus, waarmee je overal tekst kunt selecteren, er met de rechtermuisknop op kunt klikken en direct het aantal woorden en tekens kunt zien dat het bevat.

U kunt ook de gemiddelde lengte van de woorden in deze tekst zien.

Word Counter Plus is uitermate handig wanneer u iets schrijft en probeert een minimum (of maximum) aantal woorden te halen of competitief onderzoek doet om de lengte van de inhoud te bepalen.

Voor dit soort extensies had je de tekst in een document zoals Microsoft Word of Google Docs moeten plakken om het aantal woorden op die manier te krijgen.

Nu kan alles direct op de pagina waar u het vindt.

Bekijk het zeker eens om jezelf wat tijd te besparen.

7. Eén tabblad

OneTabOneTab-screenshot, oktober 2022

Productiviteit gaat over veel dingen, allemaal om u in staat te stellen meer te doen, en OneTab helpt u op zijn eigen manier.

Of u nu een productieve multitasker bent of een onderzoeker die meerdere tabbladen tegelijk moet openen, OneTab doet precies wat de naam doet vermoeden en brengt al uw tabbladen samen in één.

Als je een of meer van deze tabbladen nodig hebt, ga dan naar het enkele tabblad en trek alles naar beneden in een verticale lijstindeling. Van daaruit kunt u zoveel tabbladen terugbrengen naar het hoofdvenster als u nodig hebt.

Dit helpt u niet alleen visueel, maar het vermindert ook de hoeveelheid RAM die uw apparaat moet gebruiken om al die tabbladen te ondersteunen, waardoor uw werkervaring sneller en efficiënter wordt.

8. Postlight-lezer

    PostlichtlezerScreenshot van Postlight Reader, oktober 2022

Bij de Chrome-extensie Postlight Reader draait alles om het verwijderen van afleiding, zodat u zich kunt concentreren.

Het is net als AdBlock (wat veel mensen kennen), behalve dat Postlight Reader niet alleen de advertenties verwijdert, maar ook andere onnodige elementen (de extensie noemt het “rommel”) om alleen de woorden en afbeeldingen op de pagina achter te laten.

Met andere woorden, u houdt alleen het vlees van de inhoud over.

Het mooie van Postlight Reader in het bijzonder is dat de extensie echt rekening houdt met de gebruikerservaring, waardoor je een licht of donker thema kunt kiezen en zelfs het lettertype en de grootte van de paginatekst kunt wijzigen.

Eindelijk hoeft deze ervaring niet alleen voor jou te zijn! Met Postlight Reader kunt u uw geoptimaliseerde versies van webpagina’s ook delen met anderen op sociale media en via e-mail.

9. Klik op Chrome-extensie

Chrome Click-extensieScreenshot van ClickUp, oktober 2022

Laten we het tenslotte hebben over productiviteit door de lens van de Chrome-extensie die officieel ClickUp wordt genoemd.

ClickUp op zichzelf is een van de beste projectbeheerprogramma’s die ik ooit heb gebruikt, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat de tool zijn eigen Chrome-extensie heeft.

U kunt overal taken maken, uw werktijd bijhouden, schermafbeeldingen maken en Gmail- en Outlook-e-mails integreren met uw taken.

Natuurlijk ben je op sommige gebieden beperkt, maar de meest elementaire functionaliteit van de extensie zou je echt moeten helpen meer te doen.

Als u eenmaal weet wat u doet, kan het hebben van al deze functies samen in één handige Chrome-extensie een verschil voor u gaan maken.

Productiviteit begint met de juiste tools

Of u meer wilt doen, is aan u en uw psyche. Je moet je vastklampen en gefocust blijven.

Maar menselijke inspanningen gaan vaak maar zo ver, en om die leemten op te vullen, hebben we Chrome-extensies.

Welke van deze was jouw favoriet?

Het hangt af van waar je de meeste ondersteuning nodig hebt, maar ze kunnen allemaal op hun eigen manier helpen.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: alphaspirit.it/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!