fbpx

91% van de sollicitanten wil een salarisbereik in de vacature

91% van de sollicitanten wil een salarisbereik in de vacature

Share This Post


De arbeidsmarkt evolueert voortdurend en een opwaartse trend is loontransparantie.

Volgens een recente LinkedIn-enquête, 91% van de Amerikaanse respondenten zei dat het zien van een salarisbereik in een baan hun beslissing om te solliciteren zou beïnvloeden.

Uit het onderzoek bleek dat salarisbereiken bijna net zo belangrijk waren als rolverantwoordelijkheden bij het bepalen van de beslissing van een kandidaat om te solliciteren.

82% van de respondenten in een andere LinkedIn-enquête zei dat het zien van een salarisbereik in een functiebeschrijving hen een gunstiger beeld van een bedrijf zou geven.

2023 wordt een belangrijk jaar voor salaristransparantie, met Californië en Washington die toetreden tot de groeiende lijst van staten en gemeenten die werkgevers verplichten om salarisbereiken op vacatures te vermelden.

Naar schatting vallen ze nu onder de loontransparantiewetten 20% van alle Amerikaanse werknemers.

Maar waarom is salaristransparantie zo belangrijk?

Het helpt niet alleen het speelveld gelijk te trekken en loongelijkheid te bevorderen, het kan bedrijven op de lange termijn ten goede komen.

Uit een studie van twee professoren van de Universiteit van Utah bleek dat meer transparantie leidde tot een afname van de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen met 20%.

Aan de andere kant ontdekte een onderzoek door een professor aan de Harvard Business School dat bedrijven in staten en steden met loontransparantiewetten hun totale loon met twee tot drie procent zagen dalen, omdat wetten werkgevers aanmoedigden om lagere lonen vast te stellen om dure heronderhandelingen te voorkomen.

In een krappe arbeidsmarkt is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om transparant te zijn over hun beloningspraktijken.

Door salarisbereiken op te nemen in vacatures, kunnen bedrijven toptalent aantrekken en behouden, de indruk van kandidaten van het bedrijf verbeteren en een meer gemotiveerd en tevreden personeelsbestand creëren.

Wat betekent dit voor bedrijven op LinkedIn?

De salaristransparantie-enquête van LinkedIn biedt waardevolle informatie voor bedrijven die vacatures op het platform plaatsen.

Het omarmen van deze trend kan bedrijven op de volgende manieren helpen:

Trek meer sollicitanten aan: Door salarisschalen op te nemen in vacatures, kunnen bedrijven meer werkzoekenden aantrekken die prioriteit geven aan salaristransparantie.
Verbeter de vertoningen van kandidaten: Het opnemen van salarisinformatie in vacatures kan de perceptie van een kandidaat van het bedrijf beïnvloeden.
Trek het juiste talent aan: Bedrijven kunnen kandidaten aantrekken die eerder geneigd zijn een jobaanbieding te accepteren omdat ze weten wat ze betaald zullen krijgen. Dit kan bedrijven helpen tijd en middelen te besparen in het wervingsproces.
Bevordering van salarisgelijkheid: Door loontransparantie toe te passen, kunnen bedrijven loongelijkheid bevorderen en loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen verminderen.
Voldoen aan de wetten: Deze informatie kan bedrijven helpen op de hoogte te blijven en ervoor te zorgen dat ze hun vacatures op de markt brengen op een manier die voldoet aan de huidige regelgeving.

Door salarisbereiken te benadrukken, de indruk van kandidaten te verbeteren, het juiste talent aan te trekken en loongelijkheid te bevorderen, kunnen bedrijven hun strategieën voor het verwerven van talent optimaliseren en voorop blijven lopen in een snel evoluerende arbeidsmarkt.

bron: LinkedIn

Uitgelichte afbeelding: BongkarnGraphic/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!