fbpx

AdSense voor YouTube: aan de slag

AdSense voor YouTube: aan de slag

Share This Post


Kun je geld verdienen met advertenties op je YouTube-kanaal, zoals het programma Google AdSense voor websites?

Ja, maar het proces is veel ingewikkelder.

Met Google AdSense voor websites kun je aan de slag met een Google-account, een telefoonnummer, een adres en een website.

Rechtstreeks geld verdienen met YouTube heeft een hoge toetredingsdrempel.

Wat is YouTube AdSense?

Als onderdeel van het YouTube-partnerprogramma stelt YouTube AdSense kanaaleigenaren in staat geld te verdienen door advertenties weer te geven tijdens hun video’s.

Dit is iets heel anders dan het hosten van videoadvertenties op uw website. Je hebt een YouTube-kanaal met een goede reputatie nodig met geüploade video’s om aan het programma deel te nemen.

Als je al een YouTube-kanaal voor jezelf of je bedrijf hebt, kan dit een bron van extra inkomsten zijn.

Advertenties zijn slechts één manier om geld te verdienen met het YouTube-partnerprogramma.

Gebruikers kunnen betalen voor een kanaalabonnement dat speciale privileges verleent, betalen om opmerkingen of live chatberichten te laten markeren, en je kunt zelfs een productwinkel op YouTube runnen.

YouTube AdSense-vereisten

Om in aanmerking te komen voor het YouTube-partnerprogramma en YouTube AdSense te gaan gebruiken, moet je aan een reeks gespecificeerde vereisten voldoen en je kanaal vervolgens onderwerpen aan een beoordelingsproces.

Je hebt een bestaand YouTube-kanaal met een goede reputatie nodig, met geüploade video’s, een bestaand publiek van ten minste 1000 abonnees en ten minste 4000 uur totale kijktijd in 12 maanden.

Hier is het overzicht van Google van de vereisten voordat u zich kunt aanmelden voor het programma:

Volg alle beleidsregels voor het genereren van inkomsten met YouTube-kanalen. Het YouTube-kanaalbeleid voor het genereren van inkomsten is een reeks beleidsregels waarmee je inkomsten kunt genereren op YouTube. Als YouTube-partner moeten uw overeenkomsten, waaronder het YouTube-beleid voor het genereren van inkomsten met kanalen, voldoen aan dit beleid voor het genereren van inkomsten om geld te verdienen op YouTube. Je woont in een land of regio waar het YouTube-partnerprogramma beschikbaar is. Je hebt geen actieve Communityrichtlijnen-meldingen op je kanaal. Meer dan 4.000 uur geldig openbaar toezicht hebben gehad in de afgelopen 12 maanden. Je hebt meer dan 1.000 abonnees. U heeft een gekoppeld AdSense-account.

De numerieke eisen van abonnees en kijkuren zijn het moeilijkst te verwerven. Je kunt je voortgang naar deze doelen bijhouden op het tabblad ‘Inkomsten genereren’ van je YouTube Studio.

Inkomsten genereren met YouTube-kanalenScreenshot uit YouTube Studio, januari 2023

Nadat je op dit tabblad hebt geklikt, krijg je informatie te zien over je voortgang op het gebied van abonneedoelen en kijkuren, en ook of je actieve Communityrichtlijnen-meldingen hebt.

Soorten advertenties op YouTube

Zodra je bent toegelaten tot het YouTube-partnerprogramma, kun je bepalen welke soorten advertenties bij je video’s worden weergegeven en waar ze worden geplaatst. Het platform doet veel hiervan standaard, maar u kunt de instellingen wijzigen.

Uw opties voor advertentieplaatsing zijn:

Voorrollen (vóór de video).
Midroll (tijdens het filmpje).
Postrol (na het filmpje).

Over het algemeen bevatten korte video’s minder snel advertenties en worden midroll-advertenties niet weergegeven bij video’s die korter dan 8 minuten duren.

Advertenties op YouTube vallen uiteen in vier algemene categorieën:

Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen – Geef gebruikers de mogelijkheid om na 5 seconden over te slaan en zijn beschikbaar op alle apparaten.
Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen – Geef gebruikers niet de mogelijkheid om over te slaan. 15 of 20 seconden lang en beschikbaar op alle apparaten.
Bumper advertenties – Geef gebruikers niet de mogelijkheid om over te slaan. Duur van 6 seconden. Het wordt automatisch geactiveerd met andere advertentietypen en is beschikbaar op alle apparaten.
Overlappende advertenties – Beeld- of tekstadvertenties die verschijnen in de onderste 20% van de visuele ruimte van een video. Alleen beschikbaar op pc.

Je kunt je voorkeuren bulksgewijs wijzigen of verschillende advertentietypen instellen voor verschillende video’s in YouTube Studio.

Een YouTube AdSense-account maken

Samenvattend zijn de basisprincipes die je nodig hebt om je YouTube AdSense-account aan te maken en te beginnen met verdienen:

Een YouTube-kanaal zonder actieve aandacht van de gemeenschap. 1.000 abonnees. 4.000 uur geldige kijktijd voor het publiek. Een Google-account. Een Google AdSense-account.

Zodra je in aanmerking komt voor het YouTube-partnerprogramma, meld je je aan bij je YouTube Studio en wacht je tot YouTube je kanaal heeft beoordeeld.

Zodra je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je je AdSense-account koppelen aan YouTube in YouTube Studio. Als je momenteel geen AdSense-account hebt, kun je je in dit stadium aanmelden voor een account op YouTube.

Doorloop ten slotte het authenticatie- en wachtwoordproces en selecteer een Google-account om AdSense aan te koppelen.

Zodra je al deze stappen hebt gevolgd, kun je advertenties op je YouTube-video’s plaatsen en beginnen met verdienen.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: ART PAL/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!