fbpx

Advies van Google-experts over het oplossen van SEO-problemen met DevTools

Advies van Google-experts over het oplossen van SEO-problemen met DevTools

Share This Post


Google heeft zijn expertise opnieuw gedeeld met de SEO- en digitale marketinggemeenschappen door een nieuwe aflevering van zijn Lightning Talks-videoserie op YouTube uit te brengen.

In de nieuwste video leert Google Developer Advocate Martin Splitt kijkers hoe ze Google Chrome DevTools kunnen gebruiken om eenvoudige SEO-probleemoplossingsstappen uit te voeren.

Splitt’s deskundige kennis en eenvoudig te volgen instructies maken deze video een gemakkelijke aanbeveling voor iedereen met ervaring als ontwikkelaar die de positie van hun website in zoekmachines wil optimaliseren.

Hier zijn enkele manieren om Chrome DevTools te gebruiken om veelvoorkomende SEO-problemen op een testsite op te lossen voordat deze live gaat.

De mobiele compatibiliteitstest gebruiken

Het gebruik van de mobiele optimalisatietest in Google Search Console is een goed begin.

Wanneer u de URL van uw testomgeving test, ziet u of er elementen ontbreken in de gerenderde HTML.

Maak je dan geen zorgen; u kunt beter bekijken wat er gebeurt door de website in uw browser te openen en Google Chrome DevTools te gebruiken.

Het tabblad Elementen gebruiken in DevTools

Advies van Google-experts over het oplossen van SEO-problemen met DevToolsScreenshot van: YouTube.com/GoogleSearchCentral, februari 2023.

Het tabblad Elementen in DevTools geeft u een HTML-representatie van het Document Object Model (DOM) van de pagina.

Dit is een waardevol hulpmiddel om naar inhoud op de pagina te zoeken en te bepalen of deze aanwezig is in de DOM.

Als er inhoud ontbreekt in de gerenderde HTML, zal deze ook ontbreken in de DOM.

Het tabblad Netwerk gebruiken

Advies van Google-experts over het oplossen van SEO-problemen met DevToolsScreenshot van: YouTube.com/GoogleSearchCentral, februari 2023.

Op het tabblad Netwerk in DevTools kunt u zien wat er gebeurt tussen de server en uw browser.

Wanneer u de pagina opnieuw laadt, kunt u elk verzoek en antwoord van de server zien.

Het watervaldiagram laat zien hoe lang alles duurt en waar de tijd aan wordt besteed.

U kunt ook alle verzoek- en antwoordheaders inspecteren, wat u kan helpen bij het zoeken naar specifieke headers, zoals de X-Robots-header.

Dit kan helpen bepalen of de ontbrekende inhoud van de server naar de browser is gegaan.

Als de inhoud pas verschijnt nadat u naar beneden scrolt op de pagina, kunt u de Launcher-tab gebruiken om te zien wat erom gevraagd heeft.

Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om het probleem op te lossen.

Vaststelling van netwerkvoorwaarden

Advies van Google-experts over het oplossen van SEO-problemen met DevToolsScreenshot van: YouTube.com/GoogleSearchCentral, februari 2023.

Het tabblad Netwerk in DevTools heeft andere functies, zoals het uitschakelen van de cache, het instellen van de netwerkoverdrachtssnelheid en het wijzigen van de user-agent.

Het is echter belangrijk op te merken dat het configureren van de user-agent in Googlebot mogelijk niet de verwachte resultaten oplevert.

Googlebot respecteert ook het robots.txt-bestand, dat uw browser negeert, en sommige sites kunnen IP-zoekopdrachten uitvoeren om te zien of het verzoek afkomstig is van een Google-datacenter.

Kortom, de ontwikkelaarstools van de browser bieden een krachtige set foutopsporingstools voor het oplossen van SEO-problemen.

U kunt het tabblad Elementen gebruiken om de DOM te inspecteren, het tabblad Netwerk om netwerkverzoeken en -antwoorden te inspecteren en netwerkvoorwaarden in te stellen, zoals cache en user-agent.

U kunt verschillende SEO-problemen snel diagnosticeren en oplossen door ze te combineren met de testtools van Google Search Console.

Uitgelichte afbeelding: screenshot van YouTube.com/GoogleSearchCentral, februari 2023.

bron: YouTubeSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beƫindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!