fbpx

AI-software voor inhoudsdetectie – kunnen ze ChatGPT detecteren?

AI-software voor inhoudsdetectie - kunnen ze ChatGPT detecteren?

Share This Post


We leven in een tijdperk waarin AI-technologieën booming zijn en de wereld stormenderhand is veroverd met de introductie van ChatGPT.

ChatGPT kan een breed scala aan taken uitvoeren, maar een van de taken die het bijzonder goed doet, is het schrijven van artikelen. En hoewel dit veel voor de hand liggende voordelen heeft, brengt het ook een aantal uitdagingen met zich mee.

Naar mijn mening is de verspreiding van door AI gegenereerde geschreven inhoud het grootste obstakel voor de uitgeverijsector desinformatie.

ChatGPT, of een andere AI-tool, kan artikelen genereren die feitelijke fouten kunnen bevatten of volledig onjuist zijn.

Stel je voor dat iemand zonder medische ervaring een medische blog start en ChatGPT gebruikt om inhoud voor zijn artikelen te schrijven.

De inhoud kan fouten bevatten die alleen door medische professionals kunnen worden vastgesteld. En als de inhoud van de blog zich begint te verspreiden via sociale media, of misschien zelfs een positie in de zoekresultaten krijgt, kan dit schade toebrengen aan mensen die het lezen en verkeerd medisch advies inwinnen.

Een andere potentiële uitdaging van ChatGPT is hoe studenten er gebruik van kunnen maken in hun geschreven werk.

Als iemand een essay kan schrijven door gewoon een prompt te volgen (en zonder echt werk te hoeven doen), vermindert dit de kwaliteit van het onderwijs aanzienlijk, aangezien leren over een onderwerp en het uiten van de eigen ideeën de sleutel is tot het schrijven van een essay.

Al voor de introductie van ChatGPT maakten veel uitgevers al content met behulp van AI. En hoewel sommigen het eerlijk bekendmaken, doen anderen dat misschien niet.

BankRate is begonnen met het publiceren van artikelen die zijn geschreven met behulp van AI, ze maken het zelfs bekend op de site. Ik vond meer dan 160 artikelen. Het eerste artikel dat ik kon vinden dateert van april 2022. Het zou interessant zijn om te zien hoe deze artikelen scoren.
Oorspronkelijke bijeenkomst van @tonythill. #AI #gptchat #SEO pic.twitter.com/BY9JlUZBiz

— John Shehata (@JShehata) 11 januari 2023

Ook heeft Google onlangs zijn formulering met betrekking tot door AI gegenereerde inhoud gewijzigd, dus het is niet noodzakelijkerwijs in strijd met de richtlijnen van het bedrijf.

We hebben niet gezegd dat AI-inhoud slecht is, door Danny SullivanAfbeelding van Twitter, november 2022

Daarom heb ik besloten bestaande tools te testen om te begrijpen waar de technische industrie staat als het gaat om het detecteren van inhoud die is gegenereerd door ChatGPT, of AI in het algemeen.

Ik heb de volgende prompts uitgevoerd in ChatGPT om geschreven inhoud te genereren en heb die reacties vervolgens door verschillende detectietools geleid.

“Wat is lokale SEO? Waarom is het belangrijk? Lokale SEO best practices.” “Schrijf een essay over Napoleon Bonaparte’s invasie van Egypte.” “Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen iPhone en Samsung Galaxy?”

Hier is hoe elke tool werkt.

1. Writer.com

Voor het antwoord op de eerste prompt faalt Writer.com, waarbij de inhoud van ChatGPT voor 94% door mensen is gegenereerd.

Resultaten van Writer.comScreenshot van writer.com, januari 2023

Voor het tweede bericht werkte het en detecteerde het als door AI geschreven inhoud.

Testresultaat van Writer.comScreenshot van writer.com, januari 2023

Bij de derde prompt mislukte het opnieuw.

Resultaat van het monsterScreenshot van writer.com, januari 2023

Toen ik echter echte door mensen geschreven tekst testte, identificeerde Writer.com deze zeer nauwkeurig als 100% door mensen gegenereerd.

2. Kopielekken

Copyleaks heeft uitstekend werk geleverd bij het detecteren van alle drie verzoeken die door AI zijn geschreven.

Resultaat van het monsterScreenshot van Copyleaks, januari 2023

3. Contentatscale.ai

Contentatscale.ai heeft uitstekend werk geleverd door alle drie de prompts als AI-geschreven te detecteren, ook al gaf de eerste prompt een menselijke score van 21%.

Inhoudsschaal.aiScreenshot van Contentscale.ai, januari 2023

4. Originaliteit.ai

Originality.ai heeft geweldig werk geleverd bij alle drie de prompts en heeft ze nauwkeurig gedetecteerd als door AI geschreven.

Toen ik de tekst die door echte mensen was geschreven, controleerde, werd deze ook geïdentificeerd als 100% door mensen gegenereerd, wat essentieel is.

Originaliteit.aiScreenshot van Originality.ai, januari 2023

U zult merken dat Originality.ai geen problemen met plagiaat detecteert. Dit kan in de toekomst veranderen.

Na verloop van tijd zullen mensen dezelfde prompts gebruiken om door AI geschreven inhoud te genereren, wat waarschijnlijk zal resulteren in een zeer vergelijkbare reeks reacties. Wanneer deze artikelen worden gepubliceerd, worden ze gedetecteerd door plagiaattools.

5. GPZero

Deze niet-commerciële tool is gemaakt door Edward Tian en speciaal ontworpen om artikelen te detecteren die zijn gegenereerd door ChatGPT. En dat deed het voor alle drie de prompts, waarbij ze werden herkend als door AI gegenereerd.

GPZeroScreenshot van GPTZero, januari 2023

In tegenstelling tot andere tools biedt het een meer gedetailleerde analyse van gedetecteerde problemen, zoals zinsgewijze analyses.

zin voor zin tekstverbijsteringScreenshot van GPTZero, januari 2023

AI-tekstclassificatie van OpenAI

En tot slot, laten we eens kijken hoe OpenAi zijn eigen gegenereerde reacties detecteert.

Voor de 1e en 3e indicatie heeft het gedetecteerd dat er een AI bij betrokken is door het te classificeren als “mogelijk gegenereerd door AI”.

AI-tekstclassificatie.  Waarschijnlijk gegenereerd door AIAI-tekstclassificatie. Waarschijnlijk gegenereerd door AI

Maar verrassend genoeg faalde het voor de tweede prompt en classificeerde het als “onwaarschijnlijk door AI gegenereerd”. Ik speelde met verschillende prompts en ontdekte dat op dit moment, na controle, maar weinig van de bovenstaande tools AI-inhoud met een grotere nauwkeurigheid detecteren dan OpenAi’s eigen tool.

AI-tekstclassificatie.  Waarschijnlijk niet gegenereerd door AIAI-tekstclassificatie. Waarschijnlijk niet gegenereerd door AI

Ten tijde van deze controle was het een dag eerder vrijgegeven. Ik denk dat ze het in de toekomst zullen aanpassen en dat het veel beter zal werken.

conclusie

De huidige tools voor het genereren van AI-inhoud zijn in goede staat en kunnen inhoud detecteren die is gegenereerd door ChatGPT (met wisselend succes).

Het is nog steeds mogelijk voor iemand om een ​​kopie te genereren via ChatGPT en deze vervolgens te parafraseren om het ondetecteerbaar te maken, maar dat kan bijna evenveel werk vergen als helemaal opnieuw schrijven, dus de voordelen zijn niet zo direct.

Als u overweegt een artikel op Google te rangschikken dat is geschreven door ChatGPT, overweeg dan even: als de tools die we hierboven hebben gezien in staat waren om ze te herkennen als door AI gegenereerd, dan zou het voor Google gemakkelijk moeten zijn om ze te detecteren

Bovendien heeft Google kwaliteitsbeoordelaars die hun systeem trainen om door AI geschreven artikelen nog beter te herkennen door ze handmatig te markeren wanneer ze ze tegenkomen.

Dus mijn advies zou zijn om je contentstrategie niet te bouwen met content gegenereerd door ChatGPT, maar deze alleen als assistent-tool te gebruiken.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: /Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!