fbpx

AI-vooruitgang onthuld tijdens recente inkomstenoproepen

AI-vooruitgang onthuld tijdens recente inkomstenoproepen

Share This Post


In een snel evoluerend technologielandschap investeren grote merken als Amazon, Google en Microsoft zwaar in kunstmatige intelligentie (AI) om hun concurrentievoordeel te behouden en hun diensten te verbeteren.

Deze bedrijven maken gebruik van AI voor hulp bij het coderen, advertentie-optimalisatie, productiviteitsverbetering, cyberbeveiliging en meer.

Terwijl de race om AI-dominantie oplaait, hebben marktleiders ambitieuze plannen onthuld om AI-aangedreven oplossingen te integreren, wat het debat op gang brengt over de potentiële impact van AI op klanten, bedrijven en de samenleving.

Lees meer over doorbraakbedrijven op het gebied van AI die zijn onthuld tijdens of voor de eerste 2023-inkomstenoproepen.

Amazone

Andy Jassy, ​​CEO van Amazon, besprak de nieuwste AI voor Amazon Web Services.

Bedrock is een beheerde service die het bouwen en schalen van generatieve AI-applicaties op ondernemingsniveau vereenvoudigt door toegang te bieden tot verschillende fundamentele modellen, waaronder AI21 Labs, Anthropic, Stability AI en de AWS-exclusieve Titan-familie. Inferentia2 en Trn1n zijn twee grote taalmodellen (LLM’s) van de volgende generatie met betere prijsprestaties en besparingen op trainingskosten. CodeWhisperer, een AI-coderingspartner die real-time codesuggesties geeft, is beschikbaar voor ontwikkelaars op AWS.

Jassy benadrukte dat AWS zal blijven innoveren, daarbij verwijzend naar de recente aankondiging over LLM, generatieve AI en gerelateerde chips en beheerde services, in de hoop dat de volgende golf van machine learning zal leiden tot aanzienlijke nieuwe business in de cloud.

Chegg

Dan Rosensweig, CEO van Chegg, verklaarde dat “Generatieve AI en grote taalmodellen de samenleving en het bedrijfsleven zowel in positieve als in negatieve zin zullen beïnvloeden. In een sneller tempo dan mensen gewend zijn.”

Na een gesprek met Sam Altman over de rol van AI in het onderwijs, verlegde Rosensweig snel de focus van Chegg om de integratie en acceptatie van AI in zijn aanbod te benadrukken.

In samenwerking met OpenAI ontwikkelde Chegg CheggMate, een huiswerkhulp met GPT-4. Het combineert bedrijfseigen gegevens met de kennis van meer dan 150.000 vakexperts om de nauwkeurigheid te verbeteren.

Rosensweig bleef optimistisch over de plannen voor de betrouwbare, real-time AI-leerpartner.

Helaas heeft het verschaffen van duidelijkheid over hoe ChatGPT mogelijk nieuwe registraties op Chegg heeft beïnvloed, geleid tot een daling van de aandelenkoers met 40%.

Dropbox

Drew Houston, CEO van Dropbox, sprak zijn enthousiasme uit over AI en een nieuw strategisch doel dit jaar om verder te gaan dan bestanden en alle cloudcontent voor klanten te organiseren.

Houston belichtte het nieuwe tijdperk van kennisverrijkt werk, waarin vooruitgang op het gebied van AI en machine learning teams in staat stelt complexe taken aan te pakken en de productiviteit te verbeteren. Terwijl cloudtools en werken op afstand chaotische werkomgevingen creëren, probeert Dropbox gebruikers te helpen hun leven te organiseren en te vereenvoudigen met universele inhoud en zoeksuggesties.

Ondanks de economische uitdagingen bleef Houston optimistisch en benadrukte de schaalgrootte, platformneutraliteit, het vertrouwde merk en de sterke balans van Dropbox als belangrijkste troeven om moeilijke tijden door te komen en in de toekomst te investeren.

Een week voor de inkomensoproep bracht Houston een memo uit aan werknemers. Het kondigde een ontslag aan van 500 werknemers vanwege de trage groei van het bedrijf en de noodzaak om middelen te verschuiven naar AI, aangezien de “volgende groeifase een andere mix van vaardigheden vereist, met name op het gebied van AI en de ontwikkeling van producten in een vroeg stadium. We’ We hebben de afgelopen twee jaar veel talent binnengehaald op deze gebieden, en we zullen er nog meer nodig hebben.”

Duolingo

In de komende inkomensoproep zullen investeerders waarschijnlijk horen over Duolingo’s gebruik van AI in het onderwijs.

Net als Chegg werkte Duolingo samen met OpenAI om GPT-4 in zijn service op te nemen. Duolingo Max gebruikt generatieve AI om vertaalgerelateerde vragen te beantwoorden en op te treden als taalpartner voor praktische gesprekken.

Deze ontwikkelingen sluiten aan bij gedachten uit een TED-talk van Sal Khan, CEO van Khan Academy: AI kan elke student (met toegang) een AI-tutor geven en elke leraar (met toegang) een AI-assistent i.a.

Google

Sundar Pichai, CEO van Alphabet en Google, heeft investeerders op de hoogte gebracht van recente vorderingen op het gebied van AI.

Bard, de conversationele AI-dienst, maakt nu gebruik van het PaLM-model. Hierdoor kan Bard helpen bij coderingsontwikkelingsprojecten. Met de PaLM API en MakerSuite-tools kunnen ontwikkelaars snel generatieve AI-applicaties bouwen. Organisaties kunnen generatieve AI-functies gebruiken in Google Cloud Platform en Workspace. Google Zoeken maakt gebruik van generatieve AI om nieuwe conversatie-zoekervaringen te bieden. Google Ads maakt gebruik van AI om adverteerders te helpen advertentiecampagnes effectiever te optimaliseren en te beheren.

Pichai sloot zijn presentatie af, enthousiast om “mensen, bedrijven en de samenleving te helpen hun volledige potentieel te bereiken met AI.”

Philipp Schindler, Google’s SVP en CBO, ontwikkelde de AI in Search Keyword Relevance, Smart Bidding en Performance Max campagnes. Met name Google:

Bijgewerkte zoekwoordrelevantie met behulp van natuurlijke taal-AI op basis van het MUM-model, waardoor de advertentierelevantie en prestaties worden verbeterd wanneer meerdere overlappende zoekwoorden in aanmerking komen voor een veiling. Modellen voor ‘Slim bieden’ zijn verbeterd om nauwkeuriger te bieden op basis van verschillen in zoekadvertentie-indeling, waardoor effectiever bieden mogelijk is op basis van voorkeuren voor gebruikersinteractie. Beta-toegang tot Auto-Created Assets (ACA) is uitgebreid naar alle Engelssprekende adverteerders, waardoor ze tekstitems kunnen genereren met responsieve zoekadvertenties en AI kunnen gebruiken om handmatig werk te minimaliseren en actueel en relevant advertentiemateriaal te behouden. Het moedigde adverteerders aan om eenvoudig zoeken te koppelen aan topprestaties, wat naar verluidt leidde tot gemiddeld meer dan 18% meer conversies tegen een vergelijkbare CPA, een stijging van 5 punten in 14 maanden. AI-vooruitgang is geboekt ter ondersteuning van bieden, advertentiemateriaal, het matchen van zoekopdrachten en nieuwe indelingen zoals YouTube Shorts, waardoor de resultaten worden verbeterd.

“AI is lange tijd een belangrijke drijfveer geweest voor ons bedrijf. Door vooruitgang kunnen we bedrijven, groot en klein, helpen om in realtime te reageren op snelle markt- en consumentenveranderingen en meetbare ROI te leveren wanneer dat het meest nodig is.”

Ruth Porat, CFO van Alphabet en Google, begeleidde investeerders bij het gebruik van AI in Google Workspace om de interne productiviteit te verbeteren. Porat wees ook op een opzettelijk langzamer tempo van aanwerving en een voortdurende focus op Google DeepMind, dat het in 2014 verwierf.

Doel

Mark Zuckerberg, CEO van Meta, maakte van AI het hoofdthema van Meta’s inkomstenoproep.

Meer dan 20% van je Facebook- en Instagram-feed is gevuld met door AI beheerde inhoud van profielen, pagina’s en groepen die je niet volgt. Miljoenen behulpzame AI-agenten kunnen via WhatsApp en Messenger beschikbaar worden gesteld voor zakelijke berichten, klantenondersteuning en meer. Voortdurende investeringen in infrastructuur zijn nodig om nieuwe LLM’s en de schaalvergroting van generatieve AI-producten te ondersteunen.

Susan Li, CFO van Meta, legde uit hoe AI adverteerders meer automatisering kon bieden via Advantage+ Shopping en dat de kapitaaluitgaven een weerspiegeling waren van “de voortdurende uitbreiding van het vermogen van AI om advertenties, feeds en reels te ondersteunen, samen met verhoogde investeringen in capaciteit voor onze generatieve AI-initiatieven. ”

Tijdens de Q&A, in antwoord op een vraag over aanwerving, merkte Li op dat Meta de afgelopen zes maanden was bevroren en dat wanneer de aanwerving wordt hervat, dit voor talent in generatieve AI, advertenties, infrastructuur en andere nieuwe producten zou zijn.

Microsoft

Tijdens een recente inkomstenoproep benadrukte Satya Nadella, CEO van Microsoft, de focus en toekomst van het bedrijf op het gebied van AI.

Azure, de cloud computing-service van Microsoft, won marktaandeel doordat klanten ervoor bleven kiezen voor op AI gebaseerde toepassingen. De Azure OpenAI-service, die geavanceerde modellen zoals ChatGPT en GPT-4 combineert met Azure-mogelijkheden, heeft de QoQ van klanten vertienvoudigd. GitHub Copilot en Dynamics 365 Copilot voor CRM- en ERP-systemen toonden de inzet van Microsoft om de productiviteit te verbeteren door middel van AI. Microsoft 365 Copilot, Viva Sales en Security Copilot demonstreerden de integratie van AI in verschillende aspecten van het bedrijfsleven.

Amy Hood, Chief Financial Officer van Microsoft, onthulde dat het bedrijf een gezonde omzetgroei verwacht in het grootste kwartaal van het jaar vanwege de vraag van klanten naar gedifferentieerde oplossingen zoals het AI-platform en Microsoft Cloud.

Hood benadrukte de focus van Microsoft op het leveren van financiële groei en winstgevendheid op de lange termijn bij het betreden van het AI-tijdperk. Het bedrijf is van plan te blijven investeren in cloudinfrastructuur, met name uitgaven met betrekking tot kunstmatige intelligentie, om op te schalen met de groeiende vraag.

Toen hem werd gevraagd naar AI-regelgeving, zei Nadella dat Microsoft proactief de onbedoelde gevolgen van AI aanpakte in plaats van te wachten op de implementatie van regelgeving met AI-principes, interne audits en een directeur van AI die verantwoordelijk is voor het handhaven van normen en naleving.

Snapchat

Evan Spiegel, CEO van Snapchat, herzag zijn focus op visuele communicatie tussen vrienden en familie en onderscheidde het van andere platforms met de lancering van My AI, een door AI aangedreven chatbot.

Nieuwe functies zijn onder meer het toevoegen van My AI aan groepsgesprekken, het geven van locatie-aanbevelingen van Snap Map en het voorstellen van relevante AR-lenzen.

Tijdens de Q&A ging Spiegel dieper in op hoe Snapchat AI gebruikt in berichten, augmented reality (AR) en inhoud/advertenties.

In AR hebben AI-aangedreven lenzen voor aanzienlijke betrokkenheid gezorgd en de kruising van AR en AI is cruciaal voor toekomstige Spectacles. Aan de berichtenkant speelt conversationele AI in op de sterke punten van Snapchat, waarbij gebruikers graag communiceren met My AI.

Hoewel specifieke statistieken niet worden gedeeld, zei Spiegel dat Snapchat My AI voorzichtig aan het uitrollen is, terwijl het tot nu toe tevreden is met de betrokkenheid.

vooruit kijken

De groeiende nadruk op door AI aangedreven oplossingen door industriereuzen zoals Amazon, Google, Microsoft en anderen benadrukt de potentieel transformerende impact van AI op het bedrijfsleven en de samenleving als geheel.

Naarmate bedrijven steeds meer investeren in AI-infrastructuur en talent, geven ze vorm aan de toekomst van technologie en creëren ze nieuwe kansen voor innovatie.

Deze snelle verschuiving naar AI-integratie roept echter ook vragen op over mogelijke risico’s, ethische overwegingen en de noodzaak van regulering om ervoor te zorgen dat AI-vooruitgang iedereen ten goede komt.

Uitgelichte afbeelding: iQoncept/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!