fbpx

AI-zoekmachine Neeva is overgenomen door Snowflake

AI-zoekmachine Neeva is overgenomen door Snowflake

Share This Post


De voormalige Neeva-zoekmachine werd overgenomen door datacloudplatformbedrijf Snowflake, wat duidt op de toekomstige integratie van Neeva AI-zoektechnologie in zijn producten.

sneeuw

Neeva is opgericht door twee voormalige Google-managers met de visie een zoekmachine te creëren die geen advertenties weergeeft of gebruikersgegevens verkoopt.

Het pad naar het genereren van inkomsten was gebaseerd op het idee dat consumenten die hun privacy op prijs stelden, zich zouden abonneren op een zoekmachine die een betere gebruikerservaring bood.

Hun aanvankelijke keuze om een ​​consumentenzoekmachine te maken was een beetje ik-ook in een moeilijke markt waar zelfs een grote concurrent als Microsoft moeite had om gebruikers af te leren van de gewoonte om naar Google te kijken voor antwoorden.

Neeva trok echter investeringen aan van grote bedrijven in Silicon Valley, zoals Sequoia Capital, een vroege investeerder in bedrijven als Google, Apple en Snowflake.

Het Neeva-team concentreerde zich op het bouwen van een AI-verbeterde zoekmachine en onthulde deze begin 2023. Maar het werd al snel overschaduwd door de AI-integratie van Microsoft.

Na een paar maanden lijkt het duidelijk te worden dat AI niet genoeg was om meer gebruikers en een pad naar inkomsten te genereren, dus op 20 mei 2023 besloten ze de zoekmachine af te sluiten en te onderzoeken hoe ze de AI-ervaring konden benutten in het bedrijfsleven.

Zij schreven:

“Het afgelopen jaar hebben we de duidelijke en dringende noodzaak gezien om LLM’s effectief, economisch, veilig en verantwoord te gebruiken.

Veel van de technieken die we hebben gepionierd met kleine modellen, schaalverkleining, vertragingsreductie en goedkope implementatie zijn de dingen die bedrijven tegenwoordig echt willen en nodig hebben.

We onderzoeken actief hoe we onze zoek- en LLM-expertise in deze omgevingen kunnen toepassen en zullen de komende weken updates geven over de toekomst van ons werk en ons team.”

Sneeuwvlok neemt Neeva over

Het duurde niet lang om deze nieuwe richting te vinden, want vier dagen later, op 24 mei 2023, kondigde Snowflake aan dat ze Neeva zouden overnemen.

Snowflake, een enterprise data cloud-bedrijf dat van plan is om Neeva’s zoek- en gespreks-AI-technologie te gebruiken in zijn productaanbod.

De overname aankondiging zei:

“Zoeken staat centraal in de manier waarop bedrijven omgaan met gegevens, en de zoekervaring evolueert snel met nieuwe conversatieparadigma’s die ontstaan ​​in de manier waarop we vragen stellen en informatie ophalen, mogelijk gemaakt door generatieve AI.

Het vermogen van teams om nauwkeurig het juiste datapunt, data-item of data-inzicht te ontdekken, is van cruciaal belang voor het maximaliseren van de waarde van data.

Daarom neemt Snowflake Neeva over, een zoekbedrijf dat is opgericht om zoeken op grote schaal nog slimmer te maken.

Neeva creëerde een unieke en transformerende zoekervaring die gebruikmaakt van generatieve AI en andere innovaties om gebruikers in staat te stellen gegevens op nieuwe manieren te bevragen en te ontdekken.”

Snowflake heeft niet gespecificeerd welke nieuwe diensten ze zullen aanbieden, maar het combineren van AI- en LLM-mogelijkheden met data is een natuurlijke match die bedrijven in staat kan stellen hun data op nieuwe manieren te benutten.

Lees de officiële aankondiging van Snowflake:

Snowflake neemt Neeva over om het zoeken naar data in de cloud te versnellen met behulp van generatieve AI

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Poetra.RHSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!