fbpx

Amerikanen kennen ChatGPT, maar weinigen gebruiken het, blijkt uit onderzoek

Amerikanen kennen ChatGPT, maar weinigen gebruiken het, blijkt uit onderzoek

Share This Post


Nu kunstmatige intelligentie ons leven doordringt, wordt publieke bewustwording steeds belangrijker.

In dit artikel gaan we dieper in op een recent onderzoek van het Pew Research Center waarin de bekendheid en ervaringen van Amerikaanse volwassenen met ChatGPT worden onderzocht, een open-access online chatbot die bekend staat om zijn veelzijdige, mensachtige reacties.

Hier is een blik op de belangrijkste inzichten van de studie:

De mate van bekendheid van Amerikaanse volwassenen met ChatGPT. Het percentage Amerikanen dat ChatGPT heeft gebruikt. Hoe Amerikanen ChatGPT hebben gebruikt. Meningen van Amerikaanse gebruikers over het nut van ChatGPT.

Ga met ons mee terwijl we navigeren door de publieke perceptie van AI, geleid door de resultaten van de Pew-studie.

ChatGPT: vertrouwd maar onontgonnen

Uit het onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat de meeste Amerikaanse volwassenen hebben gehoord van de AI-chatbot ChatGPT, hoewel een klein deel het heeft geprobeerd.

Over 58% van de Amerikaanse volwassen bevolking kent ChatGPT, maar nog maar net 14% ermee te maken hebben gehad.

De meeste mensen die zich met de chatbot hebben beziggehouden, vinden het op zijn minst enigszins nuttig.

Demografische verschillen in bewustzijn

Bekendheid met ChatGPT is niet uniform onder de Amerikaanse bevolking.

De studie vindt opmerkelijke demografische verschillen. Van de volwassenen met een universitair diploma heeft ongeveer 80% gehoord van ChatGPT, vergeleken met 71% van degenen met een bachelordiploma en 59% van degenen met een hbo-opleiding.

Slechts 41% van degenen met een middelbare schoolopleiding of minder is bekend met AI.

Het gezinsinkomen speelt een belangrijke rol bij het bewustzijnsniveau, aangezien mensen uit rijkere huishoudens zich meer bewust zijn van ChatGPT.

Raciale en etnische verschillen worden opgemerkt, waarbij Aziatische volwassenen vaker van ChatGPT hebben gehoord.

Uit het onderzoek blijkt dat 78% van de Aziatische volwassenen enige bekendheid met ChatGPT aangeeft. Dit cijfer staat in schril contrast met ongeveer 60% van de blanke volwassenen en ongeveer de helft van de Latijns-Amerikaanse of zwarte volwassenen die hetzelfde zeiden.

Geslacht en leeftijd correleren met consciëntieusheid. Mannen en volwassenen onder de 30 hebben vaker van ChatGPT gehoord dan vrouwen en volwassenen boven de 30.

Hoe Amerikanen ChatGPT gebruiken

Van de Amerikanen die van ChatGPT hebben gehoord, heeft 19% het gebruikt amusement14% voor aan het lerenen een kleiner aantal heeft het gebruikt werk.

Er is een sterke correlatie tussen leeftijd en gebruik. Jongvolwassenen (jonger dan 30 jaar) die bekend zijn met ChatGPT hebben vaker de chatbot gebruikt voor entertainment dan 65-plussers.

Over het nut van ChatGPT zijn de Amerikaanse meningen verdeeld.

Ongeveer een derde van degenen die het hebben gebruikt, vindt het zeer (15%) of zeer nuttig (20%), terwijl 39% het enigszins waardevol vindt.

Ongeveer een kwart van degenen die het hebben geprobeerd, vindt het weinig (21%) of helemaal niet nuttig. Interessant is dat jongere volwassenen ChatGPT nuttiger vinden dan oudere volwassenen.

Ondanks het nut ervan, heeft ChatGPT kritiek gekregen omdat het soms onnauwkeurige antwoorden geeft, informatie verzint en niet-bestaande bronnen citeert, waardoor deze onwaarheden echt lijken, zelfs voor de mensen waarmee het te maken heeft.

Deze bevindingen benadrukken het belang van verantwoord gebruik van AI en het waarborgen van de betrouwbaarheid en naleving van ethische normen.

De toekomst van het gebruik van AI

Ondanks het relatieve gebrek aan acceptatie onder Amerikanen, heeft de snelle opkomst van ChatGPT veel vragen naar voren gebracht over de toekomst van AI in ons dagelijks leven.

Het voortdurende gesprek over het gebruik en mogelijk misbruik van ChatGPT weerspiegelt bredere maatschappelijke debatten. Sommigen zien AI als een handig hulpmiddel voor educatieve en werkdoeleinden, terwijl anderen vinden dat het vooral voor entertainment moet worden gebruikt.

conclusie

Naarmate AI zich ontwikkelt, zullen de publieke opinie en gebruikspatronen veranderen.

De Pew Research Center-enquête biedt een momentopname van de huidige percepties en gebruiken van ChatGPT, en deze bevindingen zullen ongetwijfeld vorm geven aan het voortdurende gesprek over de rol van AI in de samenleving.

Toekomstige studies zijn nodig om veranderende attitudes en gedragingen te volgen naarmate Amerikanen meer vertrouwd raken met het gebruik van AI in het dagelijks leven.

bron: Pew Onderzoekscentrum

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!