fbpx

Anthropic presenteert Claude: een veiligere AI-assistent

Anthropic presenteert Claude: een veiligere AI-assistent

Share This Post


Anthropic, een AI-onderzoeks- en beveiligingsbedrijf, heeft de komst aangekondigd van een nieuwe ChatGPT-rivaal, Claude. Claude is een AI-assistent gemaakt met conversatie- en tekstverwerkingsmogelijkheden.

Wat onderscheidt Claude van ChatGPT? De oprichters van Anthropic, voormalige vice-presidenten van onderzoek, beveiliging en beleid bij OpenAI, bouwden Claude op de veronderstelling dat AI nuttig, eerlijk en onschadelijk moet zijn.

In tegenstelling tot andere AI-chatbots streeft Claude ernaar om veiligere AI te bieden met minder giftige, bevooroordeelde en hallucinerende reacties om snelle AI-ontwikkelingen een positieve impact op de wereld te geven.

De productpagina geeft voorbeelden van manieren waarop Claude kan worden gebruikt om juridische vragen te stellen, professioneel advies te verkrijgen, zoekresultaten te synthetiseren, kantoortaken te automatiseren, verkoop te ondersteunen en vragen aan de klantenservice af te handelen.

Claude is verkrijgbaar in twee modellen:

Een krachtig model (Claude-v1) dat geavanceerde dialogen, het genereren van creatieve inhoud en gedetailleerde instructies aankan. Een sneller en goedkoper model (Claude Instant) dat informele dialoog, tekstanalyse en samenvatting aankan, en vraag en antwoord documenteert.

De prijzen voor Claude-v1 en Claude Instant staan ​​hieronder vermeld.

antropische claude prijzenScreenshot van Anthropic.com, maart 2023

Toegang tot Claude

Vroege toegang tot beide modellen is beschikbaar wanneer u zich registreert op de Anthropic-website.

Naast het gebruik van Claude-v1 en Claude Instant, kun je Claude in actie zien via partners zoals Quora, DuckDuckGo en Notion.

Quora heeft OpenAI GPT-4 en Claude-v1.2 opgenomen in zijn nieuwe applicatie, Poe.

Poe-abonnees kunnen 300 GPT-4- en 1.000 Claude+-berichten per maand ontvangen voordat ze te maken krijgen met berichtsnelheid, botbeschikbaarheid en kwaliteitslimieten.

poe ai claude prijzenPoe-screenshot, maart 2023

DuckDuckGo gebruikt Claude in zijn nieuwe DuckAssist-functie die zoekresultaten omzet in antwoorden in natuurlijke taal met behulp van Wikipedia. Het is momenteel gratis beschikbaar via desktopbrowser en browserextensies.

duckduckgo duckassist auScreenshot van DuckDuckGo, maart 2023

Aanvullende implementaties van Claude zijn de volgende.

Notion AI is een product dat gebruikers helpt bij het automatiseren van saaie werktaken, het schrijven van betere berichten aan collega’s en het overwinnen van schrijversblokkades door onbeperkt te brainstormen en handige schrijfprompts. Notion AI kost $ 10 per maand, waardoor het goedkoper is voor het genereren en bewerken van inhoud dan Grammarly Premium, ChatGPT + en Jasper. Juni Tutor Bot is een tutorbot waartoe studenten 24/7 toegang hebben voor hulp bij verschillende cursussen wiskunde, natuurwetenschappen, schrijven en vreemde talen. Het helpt ook bij de testvoorbereiding voor de SAT, ACT en PSAT. Robin Review biedt AI-aangedreven contractbewerking, waardoor de tijd tussen het opstellen van het contract en de ondertekening met 80% wordt verkort. Ze bieden zelfs een uitdaging waarmee je kunt zien of je een deel van een contract sneller kunt bewerken dan de AI.

AI-gerelateerd nieuws

Anthropic’s vrijlating van Claude komt te midden van een golf van AI-ontwikkelingen.

Microsoft Duitsland maakte naar verluidt melding van de release van GPT-4 deze week. OpenAI heeft de release aangekondigd van GPT-4, beschikbaar voor API (wachtlijst), ChatGPT premium-abonnees en Bing-gebruikers. Google heeft nieuwe generatieve AI-functies aangekondigd voor Google Workspace, Google Cloud en MakerSuite. Microsoft organiseert op 16 maart een live-evenement, gericht op de toekomst van werken met AI. Het gerucht gaat dat Microsoft generatieve AI aankondigt voor Microsoft Office-toepassingen zoals Outlook, Word en Excel.

Uitgelichte afbeelding: Gouden Sikorka/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!