fbpx

Apple Safari 17 Verborgen juweeltjes: JPEG XL en aanpassing van de lettergrootte

Apple Safari 17 Verborgen juweeltjes: JPEG XL en aanpassing van de lettergrootte

Share This Post


Apple’s onlangs aangekondigde Safari 17 brengt verschillende belangrijke updates die beloven de gebruikerservaring en de laadtijden van webpagina’s te verbeteren.

Geïntroduceerd tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC23), twee nieuwe functies in Safari 17 die de moeite waard zijn om op te letten, zijn JPEG XL-ondersteuning en uitgebreide mogelijkheden voor lettergrootte.

Terwijl Safari zich blijft ontwikkelen, benadrukken deze updates het steeds veranderende landschap van webontwikkeling en het belang van aanpassingsvermogen.

JPEG XL – een game-wisselaar voor optimalisatie van paginasnelheid

Een van de hoogtepunten van Safari 17 is de ondersteuning voor JPEG XL, een nieuw afbeeldingsformaat dat een balans biedt tussen beeldkwaliteit en bestandsgrootte.

Met JPEG XL kunnen bestaande JPEG-bestanden opnieuw worden gecomprimeerd zonder enig gegevensverlies, terwijl hun grootte aanzienlijk wordt verkleind, tot wel 60%.

De laadsnelheid van pagina’s is een cruciale factor waarmee zoekmachines rekening houden bij het rangschikken van websites. Met JPEG XL kunnen uitgevers de bestandsgrootte van afbeeldingen op hun sites aanzienlijk verkleinen, wat kan resulteren in sneller laden van pagina’s.

Bovendien betekent ondersteuning voor progressief laden in JPEG XL dat gebruikers afbeeldingen kunnen bekijken voordat het hele bestand is gedownload, waardoor de gebruikerservaring op tragere verbindingen wordt verbeterd.

Dit komt ten goede aan websites die zich richten op regio’s met lagere internetsnelheden, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en het bouncepercentage mogelijk wordt verlaagd.

Aanpassing van de lettergrootte – verbetert de gebruikerservaring en consistentie

Safari 17 breidt de mogelijkheden van font-size-adjust uit, een CSS-eigenschap die ervoor zorgt dat de visuele grootte van verschillende lettertypen consistent is voor alle mogelijke combinaties van alternatieve lettertypen.

Door ontwikkelaars in staat te stellen de groottemetriek uit het hoofdlettertype te extraheren en toe te passen op alle lettertypen, kan de from-font-waarde websites helpen een consistente visuele esthetiek te behouden, wat essentieel is voor de gebruikerservaring.

Omgekeerd biedt de syntaxis met twee waarden meer flexibiliteit bij het aanpassen van verschillende lettertypestatistieken, waarbij een breder scala aan talen en lay-outopties wordt ondersteund.

Websites met consistente en duidelijke tekstweergave, ongeacht het gebruikte lettertype, zullen waarschijnlijk een betere gebruikerservaring bieden. Een betere ervaring kan leiden tot langere bezoeken en meer betrokkenheid.

Een nieuwe kijk op SEO-strategieën met Safari 17

Gezien deze ontwikkelingen moeten SEO-professionals mogelijk hun strategieën aanpassen om volledig te kunnen profiteren van de mogelijkheden van Safari 17.

Dit kan inhouden:

Beeldoptimalisatie: Met ondersteuning voor JPEG XL kunnen SEO-professionals overwegen om hun website-afbeeldingen opnieuw te formatteren naar dit nieuwe formaat.
Webdesign: Uitgebreide mogelijkheden om de lettergrootte aan te passen, vereisen mogelijk een heroverweging van ontwerpstrategieën. Consistente lettergroottes in verschillende talen en apparaten kunnen CLS, een van de levensaders van het Google-web, verbeteren.
Prestatie monitoring: SEO-professionals zullen de impact van deze wijzigingen op de prestatiestatistieken van websites nauwlettend moeten volgen zodra de nieuwe versie van Safari wordt geïntroduceerd.

Op te sommen

Apple’s Safari 17 brengt nieuwe functies die mogelijkheden bieden om verschillende prestatiefactoren van websites te verbeteren die cruciaal zijn voor SEO.

Gedetailleerde documentatie over deze Safari 17-updates is beschikbaar op de officiële WebKit-blog voor diegenen die dieper in deze functies willen duiken.

Uitgelichte afbeelding: PixieMe/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!