fbpx

Belangrijke informatie van TikTok in het trendrapport 2023

Belangrijke informatie van TikTok in het trendrapport 2023

Share This Post


Het afgelopen jaar heeft de wereldwijde TikTok-gemeenschap veel van haar Gen Z-stereotypen overwonnen.

Hij heeft nieuwe entertainmentgenres gecreëerd, authentieke verhalen gedeeld die gemeenschappen bij elkaar hebben gebracht en zelfs anderen geholpen nieuwe ideeën te ontdekken.

Dit heeft ertoe geleid dat merken van elke omvang over de hele wereld nieuwe soorten inhoud op TikTok hebben gemaakt om deze gemeenschappen te betrekken of TikTokers te sponsoren die inhoud kunnen maken die hen aanspreekt.

Deze veranderingen zijn gedocumenteerd in TikTok’s What’s Next 2023 Trend Report, de derde jaarlijkse trendvoorspelling van het sociale videoplatform.

Het is een hulpmiddel dat zowel digitale adverteerders als marketeers op sociale media kan helpen begrijpen hoe de wensen en behoeften van consumenten het komende jaar kunnen veranderen.

En dit zou uw digitale marketingstrategieën moeten veranderen, zowel op als buiten TikTok.

Het nieuwste rapport analyseert niet alleen verschillende culturele krachten van TikTok op de lange termijn, van leuk tot functioneel, maar illustreert ook de onderliggende signalen die laten zien hoe elk trends heeft gevormd die een routekaart bieden voor merken om op het platform te blijven.

Sofia Hernandez, TikTok’s wereldwijde hoofd van enterprise marketing, zei:

“2022 was het jaar waarin mensen zich realiseerden dat ze hun leven niet hoefden te leiden zoals ze altijd hebben gedaan, met verschillende standpunten en ideeën die culturen op TikTok overstijgen.”

Ze voegde toe,

“Tegen de achtergrond van de stijgende kosten van levensonderhoud en de bijbehorende uitdagingen, geeft ons What’s Next-rapport aan dat mensen op zoek zullen gaan naar nieuwe manieren om succes, geluk en welzijn te bereiken, en TikTok zal een hulpmiddel zijn om hen te helpen het te vinden.”

Ik ben het ermee eens, maar ik zou eraan willen toevoegen dat mensen volgend jaar ook veel YouTube-shorts en Instagram Reels zullen bekijken, om verschillende vergelijkbare en verschillende redenen.

Drie belangrijke krachten veranderen onze cultuur

Het TikTok Trends Report richt zich op drie belangrijke krachten die illustreren hoe TikTok de cultuur transformeert.

Op basis van zijn onderzoek en het gedrag dat het op TikTok heeft waargenomen, voorspelt het sociale videoplatform dat dit de relevante signalen zijn voor elk van deze krachten die opkomend gedrag en interesses in verticals onthullen:

Zorg voor nuttig amusement. Ruimte maken voor vreugde. Bouw gemeenschapsidealen op.

Zorg voor actief entertainment

Vier op de vijf gebruikers zeggen dat TikTok erg of erg vermakelijk is, volgens de TikTok Marketing Science Global Entertaining Ads Study 2022, uitgevoerd door Marketcast.

Het is dus geen verrassing dat de algoritmen van het sociale videoplatform inhoud opslaan op basis van wat TikTok-gemeenschappen leuk vinden.

Dit betekent ook dat merken ongelooflijke bedrijfsresultaten kunnen zien, als en wanneer hun inhoud of advertenties berichten leveren die net zo worden bekeken en geliefd als andere entertainmentinhoud.

Is dat zelfs mogelijk? Welnu, volgens het rapport was elf Cosmetics in staat om dit soort entertainment te bieden om de aandacht van de TikTok-gemeenschap in de VS te trekken

Het merk deed dit met in-feed-advertenties die leuk, boeiend en eigen aan de TikTok-community aanvoelden.

In samenwerking met Tinuiti, hun bureau en TikTok-marketingpartner, verdubbelde elf Cosmetics hun uitgaven maand na maand, maar slaagden ze er nog steeds in hun acquisitiekosten met 56% te verlagen voor hun add-to-cart-strategie.

Voor andere merken geeft het rapport van TikTok aan dat de meest effectieve berichten op zijn sociale videoplatform tot nadenken stemmend, leuk en gepersonaliseerd lijken.

En het sociale videoplatform zegt dat merken bewerkingstechnieken kunnen gebruiken, zoals het toevoegen van tekstoverlays of het synchroniseren van geluiden met overgangen om de aandacht van kijkers te trekken en de amusementswaarde van hun video-inhoud te benutten.

Ruimte maken voor vreugde

Nu weten socialmediamarketeers en digitale adverteerders dat er al heel veel zelfzorgtips en gerelateerde initiatieven zijn, maar mensen raken nog steeds opgebrand.

Het lijkt er dus op dat de TikTok-gemeenschap op zoek is naar zinvolle zelfzorg te midden van een zee van volksgezondheidsproblemen, massale berusting en persoonlijke burn-out.

Volgens het rapport van het bedrijf bevordert TikTok “eindeloze mogelijkheden om vreugde te verspreiden”.

Dat is goed, toch?

En onder TikTok-gebruikers die een actie “buiten” het sociale videoplatform ondernamen als resultaat van wat ze “op” TikTok zagen, zei 90% dat het platform “me blij maakt” en “nooit saai”, aldus TikTok Marketing Science US. TikTok maakte me “Blank” It Research 2022, uitgevoerd door MarketCast.

Dit is ook een belangrijk inzicht voor merken die in 2023 meer betekenisvolle verbindingen met hun doelgroepen willen aangaan.

Ze willen hun berichten afstemmen op het verlangen van de TikTok-gemeenschap naar lichtheid en hen in staat stellen om wat meer ruimte te maken voor vreugde in hun leven.

(Eigenlijk ontdekten een aantal andere enquêtes een vergelijkbare trend in april 2020, en ik schreef erover in een artikel getiteld Consumers Seeking Uplifting YouTube Content during the COVID-19 Pandemie.)

Maar of het nu een recente trend is of een trend op de lange termijn, het is nu aan het rijden:

De groei van de meme-cultuur, die mensen een manier biedt om zich te verenigen over humor. De opkomst van gedeelde life-hacks en welzijnsstrategieën waarmee mensen ruimte voor zichzelf kunnen maken wanneer ze die nodig hebben. De onderliggende reden waarom de TikTok-gemeenschap meer ruimte en tijd besteedt aan plezier op de manier die het beste bij hen past.

Volgens het rapport van TikTok,

“BMW heeft dit briljant vastgelegd met hun drang naar creativiteit op het platform.”

Het wereldwijde automerk werkte samen met Henry, een K-Pop-muzikant en TikTok-maker, om een ​​aangepast nummer te maken dat authentieke geluiden van de BMW eDRIVE gebruikte, zoals het tikken op de motorkap en zelfs het aansluiten van de elektrische oplader.

Dit diende als een creatief raamwerk om TikTok-gebruikers aan te moedigen gek te worden en plezier te hebben bij het maken van hun eigen inhoud met de muziek die Henry had gemaakt.

En de TikTok-community ging los met een cool deuntje en een creatieve schone lei.

Meer dan 3.400 Tiktokers maakten video’s voor de BMW-hashtag-uitdaging, die meer dan 45 miljoen views en bijna 6,3 miljoen engagementen opleverde.

Daarom willen merken en hun bureaus in 2023 misschien meer TikTok-content toevoegen aan hun redactionele kalenders.

(Het alternatief is natuurlijk om de juiste TikTok-makers en influencers te identificeren om volgend jaar mee samen te werken.)

Bouw gemeenschapsidealen op

Het rapport zegt ook dat de gemeenschappen van TikTok “een stuk beter zijn dan de rest” van sociale videoplatforms omdat ze hyperniche zijn, wat hen, contra-intuïtief, helpt om op grote schaal te gedijen.

Met andere woorden, het delen van video-inhoud van speciaal belang in plaats van inhoud van algemeen belang helpt mensen om met elkaar in contact te komen. Van daaruit worden elkaars horizonten vaak verbreed.

Wat iemand ook zegt, TikTok is geen gemeentehuisvergadering.

(Ik weet dit als een feit. In 1980 werd ik gekozen in de Acton Board of Selectmen en moest ik de komende drie jaar een reeks controversiële artikelen over ambtstermijn presenteren op jaarlijkse en speciale gemeentevergaderingen.)

Dus als je op zoek bent naar een geschikte metafoor, beschouw TikTok dan als een verzameling kleine clubs, waar leden nieuwe ideeën kunnen opdoen over hoe ze hun passies kunnen ontdekken en hun leven kunnen leiden.

Volgens het rapport,

“TikTok heeft 1,8 keer meer kans om mensen kennis te laten maken met nieuwe onderwerpen waarvan ze niet wisten dat ze ze leuk vonden in vergelijking met traditionele sociale platforms.”

(Onderzoekende geesten zullen willen weten hoe ze “traditionele sociale platforms” eigenlijk hebben beoordeeld en of de vergelijking was met YouTube Shorts en Instagram Reels, of andere vormen van inhoud.)

Volgens het rapport gebruiken mensen TikTok om gesprekken in hun gemeenschap op gang te brengen en unieke antwoorden te ontdekken die hun nieuwsgierigheid bevredigen.

Mensen bekijken ook video’s op TikTok omdat het mensen over de hele wereld helpt een gelijkgestemde gemeenschap op te bouwen op basis van gedeelde idealen en interesses, evenals de inspiratie die voortkomt uit het zien van anderen zoals zijzelf.

In het rapport staat bijvoorbeeld:

“eBay speelde hierop in door een groot aantal volgers te cultiveren met sneakers als de ultieme bestemming om de beste schoenen te kopen en verkopen.” Nu gebruikte eBay stemstickers om de TikTok-community te vragen wat liefde te tonen voor hun favoriete schoenen in hun jaarlijkse #SneakerShowdown.”

Hoe is dat afgelopen? Welnu, 1,2 miljoen gebruikers namen deel aan eBay’s #SneakerShowdown en de campagne verhoogde het aantal reacties met meer dan 54%. Dus ik zou zeggen dat het goed ging.

Oh, en de #SneakerTok-community, die volgens de interne gegevens van TikTok wereldwijd meer dan 1,1 miljard views genereert, is slechts een van de vele voorbeelden die de waarde en toewijding van nichemarketing illustreren.

Natuurlijk spelen contentmakers en influencers een belangrijke rol bij het opbouwen van communities en het creëren van nieuwe vormen van boeiende content.

Maar na het zien van die inhoud, waren meer dan twee op de vijf TikTokers het erover eens dat ze zich hierdoor onderdeel voelden van de gemeenschap van het merk, volgens de TikTok Marketing Science Global Creators Drive Commerce Study 2022 uitgevoerd door Material.

Daarom zouden merken en hun bureaus moeten overwegen zich op niches te richten en hun speciale interesses aan te spreken om in contact te komen met TikTok-kijkers.

Met andere woorden, de sleutel tot succes is marktsegmentatie.

Als een merk eenmaal begrijpt wat een belangrijk segment wil en nodig heeft, kan het content creëren, reclame maken of samenwerken met de juiste beïnvloeders om harten, geesten en acties te veranderen.

Nu het Congres op het punt staat TikTok van Amerikaanse overheidstelefoons te verbieden vanwege bezorgdheid over de nationale veiligheid, kan het goed zijn voor digitale adverteerders en marketeers op sociale media om een ​​”Plan B” te hebben.

Waarschijnlijke keuzes zijn YouTube Shorts en Instagram Reels.

Maar het is vermeldenswaard dat beide grootste sociale videoplatforms deze alternatieven hebben gelanceerd nadat ze de explosieve groei van TikTok hadden gezien.

Dus, zoals Damon Runyon ooit zei: “De race is niet altijd voor de snelle, noch de strijd voor de sterken, maar dat is de manier om te wedden.”

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Phoenix 1319/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!