fbpx

Bing Chat om advertenties op te nemen, waardoor de advertentievrije ervaring wordt opgeschud

Bing Chat om advertenties op te nemen, waardoor de advertentievrije ervaring wordt opgeschud

Share This Post


Microsoft heeft plannen aangekondigd om advertenties te introduceren binnen de Bing-chatervaring met kunstmatige intelligentie.

Dit is een belangrijke stap, aangezien Bing Chat tot nu toe een advertentievrij platform was.

In een blogpost legt Microsoft uit waarom het deze wijziging doorvoert.

Bing Chat-advertenties: meer inkomsten voor uitgevers?

Sinds de lancering van de nieuwe Bing-zoekervaring en de Edge-browser streeft Microsoft ernaar een alles-in-één-ervaring te bieden die zoeken, chatten, antwoorden en het maken van inhoud omvat.

Deze strategie loont, met meer 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers op Bing en meer 100 miljoen chats opgenomen

merkwaardig genoeg een derde van de preview-gebruikers zijn nieuw bij Bingeen kans creëren voor uitgevers.

Naarmate Bing Chat zich ontwikkelt om beter aan de zoekbehoeften van gebruikers te voldoen, zijn er vragen gerezen over de implicaties voor uitgevers van inhoud.

De doelen van Microsoft in dit nieuwe zoeklandschap zijn onder andere:

Genereer meer verkeer naar uitgevers. Verhoogde inkomsten voor uitgevers door nieuwe functies en advertenties. Bevorder een gezond ecosysteem door samenwerking met de industrie.

Vroege gegevens uit de preview suggereren dat Microsoft op schema ligt om deze doelen te bereiken.

Unieke implementaties zoals citaten uit chatantwoorden gekoppeld aan bronnen en “meer informatie”-links naar aanvullende bronnen hebben bijgedragen aan dit succes.

Onderzoeken van nieuwe mogelijkheden voor uitgevers

Microsoft onderzoekt actief aanvullende manieren om inhoud te verspreiden, met een positieve invloed op het verkeer en de inkomsten.

Enkele vroege ideeën zijn:

Chat-advertenties: Microsoft overweegt advertenties in de chatervaring te plaatsen en advertentie-inkomsten te delen met partners wier inhoud heeft bijgedragen aan de chatreactie.
Een uitgebreide zweefervaring: Als u de muisaanwijzer op de link van een uitgever plaatst, worden er meer links van die uitgever weergegeven, waardoor gebruikersbetrokkenheid wordt aangemoedigd en meer verkeer naar de website van de uitgever wordt geleid.
Rijke ondertitels voor Microsoft Start-partners: Het plaatsen van een uitgebreid bijschrift van Microsoft Start-gelicentieerde inhoud naast chatreacties kan de betrokkenheid van gebruikers en het delen van advertentie-inkomsten met partners stimuleren.

Hoewel deze besprekingen zich nog in de beginfase bevinden, is de feedback positief.

Microsoft is van plan om rechtstreeks met uitgevers te blijven samenwerken om de toekomst van zoeken vorm te geven.

Op te sommen

Het succes van de alles-in-één-strategie van Bing, die zoeken, chatten, antwoorden en contentcreatie combineert, blijkt duidelijk uit het groeiende gebruikersbestand.

Deze groei biedt uitgevers een unieke kans om nieuwe doelgroepen te bereiken en het verkeer te vergroten.

Naarmate Microsoft nieuwe mogelijkheden voor uitgevers blijft verkennen, zoals in-chat-advertenties, wordt het potentieel voor meer gebruikersbetrokkenheid en het delen van advertentie-inkomsten duidelijker.

Hoewel het in een vroeg stadium is, geeft positieve feedback van uitgevers aan dat deze veranderingen een keerpunt kunnen betekenen in de toekomst van zoeken en digitaal adverteren.

bron: Microsoft

Uitgelichte afbeelding: DANIEL CONSTANTE/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!