fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

Bing-API voor het indienen van inhoud nu beschikbaar voor iedereen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Microsoft heeft zijn Bing-API voor het indienen van inhoud geopend na meer dan twee en een half jaar in een privé-bèta. De API voor het indienen van inhoud verschilt van de API voor het indienen van URL's van Bing, omdat u met de API voor het indienen van inhoud niet alleen uw URL's, maar ook uw inhoud, afbeeldingen, HTML en meer rechtstreeks naar de index van Bing kunt verzenden.

Microsoft zei: "de API biedt webmasters de mogelijkheid om Bing in realtime rechtstreeks op de hoogte te stellen van de wijzigingen in de inhoud van hun site."

Bing API voor het indienen van inhoud. De Content Submission API is een methode waarmee websites inhoud rechtstreeks naar Microsoft Bing kunnen verzenden wanneer de inhoud van de website wordt bijgewerkt of gemaakt zonder te wachten op BingBot-crawl. Dit is anders dan de API voor het indienen van URL's. Met de API voor het indienen van URL's kunt u alleen URL's naar Bing verzenden om te crawlen en te indexeren. Met de Content Submission API stuurt u niet alleen de URL, maar stuurt u ook uw HTML, inhoud, afbeeldingen enzovoort rechtstreeks naar Bing om te indexeren, waarbij u het crawlproces technisch volledig omzeilt.

Open voor iedereen. Na het uitbreiden van de bètaversie hiervan in mei, zei Microsoft: "Met een overweldigende respons en geweldige feedback van website-eigenaren die de API hadden geadopteerd, zijn we verheugd aan te kondigen dat de Bing Content Submission API nu open staat voor iedereen om te implementeren en te beginnen met verzenden hun inhoud verandert in Bing, niet alleen om relevantere gebruikers op Bing te bereiken, maar ook om de crawlbelasting van bingbot op hun sites te verminderen.”

API-documentatie. U kunt meer leren over hoe u deze informatie technisch naar de Bing API kunt sturen in de Bing API-documenten . Hier is een screenshot van een voorbeeld van een JSON-verzoek:

Waarom het gebruiken. Bing zegt dat het je niet alleen helpt om je inhoud en pagina's sneller in Microsoft Bing Search te krijgen, maar ook "de BingBot-crawlbelasting op je sites zal verminderen."

Hoe te beginnen. Microsoft zei dat je een API-sleutel moet aanvragen binnen Bing Webmaster Tools. Deze API-sleutel kan worden gegenereerd vanuit Bing Webmaster Tools door deze stappen te volgen:

  1. Meld u aan bij uw account op Bing Webmaster Tools . Als je nog geen Bing Webmaster-account hebt, meld je dan vandaag nog aan met een van de Microsoft-, Google- of Facebook-ID's.
  2. Voeg en verifieer de site waarvoor u de URL wilt indienen via de API, als dit nog niet is gebeurd.
  3. Klik op de knop Instellingen in de rechterbovenhoek en ga vervolgens naar het gedeelte API-toegang. Als u de API-sleutel voor de eerste keer genereert, klikt u op Genereer om een API-sleutel aan te maken. Anders ziet u de eerder gegenereerde sleutel

Het bedrijf deelde codevoorbeelden in zijn API-documenten over hoe deze inhoud via de API kan worden ingediend.

Waarom het ons iets kan schelen. Deze oplossing helpt niet alleen het indexeren van uw nieuwe of bijgewerkte URL's, zoals de aangeboden Content Submission API, te versnellen, maar het omzeilt ook het crawlen van die inhoud en stelt u in staat inhoud rechtstreeks naar de zoekmachine te verzenden. Deze oplossing is misschien iets dat u wilt testen op uw sites of klantensites om te zien of het een groot verschil maakt voor indexering en uw serverbronnen.


Over de auteur

Barry Schwartz een bijdragende redacteur van Search Engine Land en een lid van het programmeerteam voor SMX-evenementen. Hij is eigenaar van RustyBrick , een in New York gevestigd webadviesbureau. Hij runt ook Search Engine Roundtable , een populaire zoekblog over zeer geavanceerde SEM-onderwerpen. Barry's persoonlijke blog heet Cartoon Barry en hij is hier op Twitter te volgen.

More To Explore