fbpx

Bing integreert met ChatGPT

Bing integreert met ChatGPT

Share This Post


Bing markeerde een belangrijke stap in AI-aangedreven zoeken en kondigde op Microsoft Build 2023 aan dat het integreert met OpenAI’s ChatGPT.

ChatGPT zal nu Bing als standaardzoekmachine bevatten, waardoor gebruikers een zoekervaring krijgen die snellere en actuelere antwoorden oplevert.

Door deze integratie kan ChatGPT zijn antwoorden baseren op zoek- en webgegevens, waardoor gebruikers offertes kunnen ontvangen en directer kunnen leren in hun chatgesprekken.

De nieuwe functionaliteit wordt vandaag uitgerold naar ChatGPT Plus-abonnees en zal binnenkort beschikbaar zijn voor gratis gebruikers via een eenvoudig activeringsproces voor plug-ins.

Het Bing-ecosysteem uitbreiden

De integratie van Bing met ChatGPT maakt deel uit van een bredere inzet van Microsoft en OpenAI om het ecosysteem van AI-plug-ins te ondersteunen en te laten groeien.

Met het Shared Plugin Platform kunnen ontwikkelaars plug-ins bouwen en verzenden die op meerdere platforms werken, waaronder Bing, ChatGPT, Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot en Windows Copilot.

De uitgebreide ondersteuning van Bing voor plug-ins betekent dat mensen relevantere aanbevelingen krijgen op basis van gesprekken.

Plug-ins variëren van OpenTable en Wolfram Alpha tot nieuw toegevoegde partners zoals Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, Redfin, TripAdvisor en Zillow.

Enkele voorbeelden van plug-inmogelijkheden zijn:

Expedia biedt reisplanning op basis van conversatie, wat een naadloze reiservaring mogelijk maakt. Met Instacart kunnen gebruikers door Bing geplande dinermenu’s omzetten in boodschappenlijstjes en bestellingen plaatsen voor bezorging bij hun favoriete kruideniers. Klarna zal samengestelde productaanbevelingen geven aan gebruikers die op zoek zijn naar winkeladvies en inspiratie. Redfin stelt gebruikers in staat om hun ideale huis in alledaagse taal te beschrijven, terwijl Bing Chat zoekt naar geschikte aanbiedingen.

Bing is van plan om deze ervaringen de komende weken naar Bing Chat en de Edge-zijbalk te brengen.

Integratie tussen Microsoft Copilots

Naast ChatGPT integreert Bing met de co-piloten van Microsoft.

De onlangs aangekondigde Windows Copilot maakt gebruik van Bing Chat om gepersonaliseerde antwoorden, relevante suggesties en snelle acties te leveren aan Windows 11-apps.

Het gedeelde plug-inplatform van Microsoft en OpenAI zal ook native worden geïntegreerd in Microsoft Edge, wat de eerste keer is dat AI-aangedreven zoeken is geïntegreerd in een webbrowser.

Terwijl Bing zich blijft ontwikkelen, is de zoektransformatie aan de gang en deze nieuwste ontwikkelingen zijn een nieuwe stap in de reis.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.

bron: BingSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!