fbpx

Bing vernieuwt het crawlsysteem om de efficiëntie van zoekmachines te verbeteren

Bing vernieuwt het crawlsysteem om de efficiëntie van zoekmachines te verbeteren

Share This Post


Volgens een recent onderzoek van Bing hebben de meeste websites XML-sitemaps en is de “lastmod”-tag het meest kritieke onderdeel van deze sitemaps.

De “lastmod”-tag geeft aan wanneer de webpagina’s waarnaar wordt verwezen door de sitemap voor het laatst zijn gewijzigd en wordt door zoekmachines gebruikt om te bepalen hoe vaak een site moet worden gecrawld en welke pagina’s moeten worden gecrawld.

Uit het onderzoek bleek echter ook dat een aanzienlijk aantal “laatst gewijzigde” waarden in XML-sitemaps waren ingesteld onjuistmet als meest voorkomende probleem identieke datums op alle sitemaps.

Na overleg met webmasters ontdekte Microsoft dat de datums waren ingesteld op de aanmaakdatum van de sitemap in plaats van op de wijziging van de inhoud.

Om dit probleem aan te pakken, is Bing vernieuwing uw crawler-stack om beter gebruik te maken van de informatie die wordt geleverd door de “lastmod”-tag in uw sitemaps.

Dit verbetert de efficiëntie van crawlen door het onnodig crawlen van ongewijzigde inhoud te verminderen en prioriteit te geven aan recent bijgewerkte inhoud.

De verbeteringen zijn al op beperkte schaal begonnen en zullen naar verwachting in juni volledig zijn geïmplementeerd.

Bovendien heeft Microsoft sitemap.org bijgewerkt om de duidelijkheid te verbeteren door de volgende regel toe te voegen:

“Merk op dat de datum moet worden ingesteld op de laatste wijzigingsdatum van de gelinkte pagina, niet wanneer de sitemap is gegenereerd.”

Hoe de Lastmod-tag correct te gebruiken

Om de “lastmod”-tag correct in een sitemap in te stellen, moet u deze opnemen in de tag voor elke sitemappagina.

De datum moet de indeling W3C Datetime hebben en de meest gebruikte indelingen zijn JJJJ-MM-DD of JJJJ-MM-DDTuu:mm:ssTZD.

De datum moet de laatste keer zijn dat de pagina is gewijzigd en moet regelmatig worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat zoekmachines de relevantie en frequentie van updates begrijpen.

Hier is een voorbeeld van een codefragment:

http://www.voorbeeld.com/

23-01-2023

Google-tip: Gebruik de Lastmod-tag alleen na significante wijzigingen

De crawlers van Google gebruiken ook de tag “lastmod” en de suggesties voor het gebruik ervan door beide grote zoekmachines zijn vergelijkbaar.

Google-zoekadvocaat John Mueller besprak onlangs de lastmod-tag in de januari-editie van de Google Office Q&A-sessies.

Het is vermeldenswaard dat Google aanbeveelt om alleen de tag “lastmod” te gebruiken voor substantiële wijzigingen, die niet werden genoemd in de blogpost van Microsoft.

Het wijzigen van de datum in de lastmod-tag na kleine aanpassingen kan worden gezien als een poging om zoekfragmenten te manipuleren.

Op te sommen

De recente studie en inspanningen van Microsoft om het gebruik van de “lastmod”-tag in sitemaps te verbeteren, zullen resulteren in een efficiëntere en effectievere crawl van webpagina’s.

Uitgevers worden aangemoedigd om hun sitemaps en lastmod-tags regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat hun pagina’s correct worden geïndexeerd en gemakkelijk toegankelijk zijn voor zoekmachines.

Uitgelichte afbeelding: mundissima/Shutterstock

bron: MicrosoftSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!