fbpx

Brave Search verbreekt banden met Bing & Goes Independent

Brave Search verbreekt banden met Bing & Goes Independent

Share This Post


Brave Search, het nageslacht van de op privacy gerichte Brave-browser, heeft een grote stap voorwaarts in zijn evolutie aangekondigd.

Het is nu volledig onafhankelijk van andere zoekmachines, een opmerkelijke prestatie in de zoekwereld.

Moedige zoektocht: een korte geschiedenis

De reis naar onafhankelijkheid van Brave Search begon in 2021 na de overname van de zoekmachine en het ontwikkelingsteam van Tailcat.

Om een ​​volledig onafhankelijke zoekmachine te creëren, begon Brave aan een pad dat culmineerde in de lancering van Brave Search Beta in juni 2021.

De zoekmachine werd gelanceerd als een transparant en privacygericht alternatief voor gevestigde zoekreuzen als Google.

Sinds de introductie heeft het Brave-team tal van functies aan zijn zoekmachine toegevoegd.

Deze omvatten Debatten, waarmee echte menselijke gesprekken in zoekresultaten kunnen verschijnen, Brave Search Goggles voor gepersonaliseerde resultaten en Brave Search Summarizer voor snelle AI-gestuurde resultaten.

Snel vooruit naar vandaag, Brave Search heeft een cruciaal moment bereikt. De zoekmachine vertrouwt nu volledig op zijn index voor alle resultaten

Voorheen kwam ongeveer 7% van de zoekopdrachten van Bing Search, maar Brave heeft nu alle verbindingen met de Bing API verbroken, waardoor de onafhankelijkheid wordt versterkt.

Het Web Discovery Project heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bereiken van deze mijlpaal. Het project heeft bijgedragen aan de groei van de Brave Search-index door gebruikers in staat te stellen anoniem browsegegevens bij te dragen.

Brave Search is beheersbaar 22 miljoen dagelijkse zoekopdrachteneen bewijs van zijn snel groeiende gebruikersbestand.

Waarom onafhankelijkheid ertoe doet

Stijgende kosten en onzekerheden rond de toegang tot de API van Bing waren belangrijke drijfveren voor Brave om voor onafhankelijkheid te vechten.

Maar de voordelen gaan verder dan kostenbesparingen.

Onafhankelijk zijn betekent dat Brave volledige controle heeft over zijn zoekmachine en dat zijn index alle zoekresultaten aanstuurt.

Vooruitkijkend is Brave van plan om de Brave Search API uit te brengen, die toegang biedt aan ontwikkelaars en bedrijven. Prijsdetails en de beschikbaarheid van een gratis optie moeten echter nog worden aangekondigd.

Brave is van plan zijn zoekmachine als belangrijkste zoekhulpmiddel in zijn browser te behouden en deze voor iedereen gratis te houden.

Het bedrijf werkt aan een advertentie-ondersteunde versie van zijn zoekmachine en overweegt een betaalde advertentievrije versie.

Op te sommen

Brave Search vertrouwt op zijn eigen index en niet op de grote zoekmachinebedrijven is een groot probleem.

Wat Brave Search anders maakt, is dat het bedrijf erachter gebruikers de controle geeft en open is over hoe het werkt, wat niet gebruikelijk is in een branche die wordt gerund door grote bedrijven.

Aangezien Brave nieuwe ideeën blijft brengen, kan dit de manier veranderen waarop we informatie online vinden.

bron: moedig

Uitgelichte afbeelding: rafapress/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!