fbpx

Bulkgegevensexport van Google Search Console is hier

Bulkgegevensexport van Google Search Console is hier

Share This Post


Google staat op het punt het leven van marketeers en SEO-professionals een stuk gemakkelijker te maken met de nieuwste aankondiging van een nieuwe functie genaamd bulkgegevensexport.

Met deze nieuwe tool kunt u continu gegevens van Google Search Console naar Google BigQuery exporteren, zodat u de gegevens dieper kunt verkennen.

De functie is nu beschikbaar voor kleine en middelgrote sites met toegang tot al hun gegevens via de gebruikersinterface, de plug-in Looker Studio (voorheen Data Studio) of de Search Analytics API.

Deze nieuwe functie zal echter een game-wisselaar zijn voor grote websites met tienduizenden pagina’s of websites die tienduizenden zoekopdrachten per dag ontvangen.

Wat is Google Bulk Data Export?

Bulkgegevens exporteren is een tool waarmee u dagelijkse gegevensdumps van al uw prestatiegegevens kunt exporteren, behalve anonieme zoekopdrachten.

Gegevens kunnen worden geanalyseerd met behulp van geavanceerde analyse- en visualisatietechnieken, waardoor verkenning eenvoudiger wordt.

Hoe stel ik een bulkgegevensexport in?

Als u een nieuw rapport wilt instellen, bereidt u uw BigQuery-account voor op het ontvangen van gegevens en configureert u uw gegevens in de instellingen van Search Console.

Zodra de exportsimulatie is geslaagd, ontvangen alle eigenaren een e-mailmelding en begint hun lopende export binnen 48 uur.

Bulkgegevensexport van Google Search Console is hierScreenshot van: developers.google.com/search/blog/2023/02/bulk-data-export, februari 2023.

Welke gegevens zijn beschikbaar in bulkgegevensexports?

Gegevens worden verzameld per eigenschap, URL en een overzicht van de gegevens die voor die dag zijn opgeslagen. Er zijn drie tafels beschikbaar:

Zoekgegevens_site_impressie: Bevat gegevens verzameld op eigenschap, zoals zoekopdracht, land, type en apparaat.
Zoekdata_url_impression: Het bevat gegevens geaggregeerd per URL, waardoor een meer gedetailleerd overzicht van zoekopdrachten en uitgebreide resultaten mogelijk is.
Logboek exporteren: Een record van welke gegevens voor die dag zijn opgeslagen. Mislukte exports worden hier niet geregistreerd.
Bulkgegevensexport van Google Search Console is hierScreenshot van: developers.google.com/search/blog/2023/02/bulk-data-export, februari 2023.

Waarom is het exporteren van bulkgegevens belangrijk?

Deze tool maakt het gemakkelijk om informatie op paginaniveau uit interne systemen samen te voegen voor efficiëntere en uitgebreidere zoekresultaten.

Als gevolg hiervan kunnen website-eigenaren en SEO-professionals meer inhoudsmogelijkheden vinden door long-tail-query’s te analyseren.

Van Google wordt verwacht dat deze functie in de komende week wordt uitgerold, zodat u kunt beginnen met plannen.

Uitgelichte afbeelding: eamesBot/Shutterstock

bron: GoogleSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!