fbpx

Bulkgegevensexport van Search Console gebruiken

Bulkgegevensexport van Search Console gebruiken

Share This Post


Google Search Advocate Daniel Waisberg presenteerde onlangs een diepgaande video over bulkgegevensexport, een functie waarmee u gegevens uit Search Console kunt exporteren, opslaan en analyseren.

Deze nieuwe oplossing overtreft de mogelijkheden en maakt het beheer van grote hoeveelheden gegevens zeer eenvoudig.

Hier is hoe.

Een overzicht van de huidige oplossingen voor gegevensexport

Voordat de functie voor het exporteren van bulkgegevens werd geĆÆntroduceerd, vatte Waisberg de bestaande methoden voor het exporteren van Search Console-gegevens samen.

De meest toegankelijke manier is via de gebruikersinterface. U kunt tot 1000 rijen met gegevens rechtstreeks exporteren met een simpele klik op de exportknop.

Looker Studio en de API bieden oplossingen voor mensen die grotere hoeveelheden gegevens nodig hebben. Met beide kanalen kunt u prestatiegegevens, URL-inspectiegegevens, sitemaps en sitegegevens ophalen, met een exportlimiet van maximaal 50.000 rijen.

Introductie van bulkgegevensexport

De laatste en meest geavanceerde methode voor het exporteren van gegevens uit Search Console is het exporteren van bulkgegevens.

Met deze unieke functie kunt u grote hoeveelheden gegevens extraheren met Google BigQuery zonder rijlimieten. Dit is gunstig voor grote websites met veel pagina’s of veel verkeer.

Waisberg stelt: “Een bulkgegevensexport is een geplande dagelijkse export van prestatiegegevens van Search Console. Het omvat alle gegevens die door Search Console worden gebruikt om prestatierapporten te genereren. De gegevens worden geĆ«xporteerd naar Google BigQuery, waar u SQL-query’s kunt uitvoeren voor geavanceerde gegevensanalyse. of zelfs exporteren naar een ander systeem.”

Exportinstellingen voor bulkgegevens

Gezien de complexiteit en kracht vereist bulkexport van gegevens bestaande kennis van Google Cloud Platform, BigQuery en Search Console.

Houd er rekening mee dat er mogelijk kosten verbonden zijn aan het gebruik van deze tool, dus het is van cruciaal belang om de mogelijke kosten te overwegen voordat u een nieuwe export opzet.

Het opzetten van een bulkgegevensexport omvat Google Cloud en Search Console.

Eerste stap: Google Cloud

Schakel eerst naar het relevante project in Google Cloud en zorg ervoor dat de BigQuery API is ingeschakeld.

Open uw Google Cloud-console en ga naar het project waarnaar u gegevens exporteert. Ga naar API’s en services > Ingeschakelde API’s en services en schakel de BigQuery API in als deze nog niet is ingeschakeld. Ga naar IAM en Admin, klik op + GRANT ACCESS en plak het search-console-data-export@system.gserviceaccount.com in nieuwe opdrachtgevers. Geef dit account twee rollen: BigQuery Job User en BigQuery Data Editor, en vervolgens Opslaan.

Tweede stap: Search Console

Volg deze stappen in Search Console:

Ga naar Instellingen > Exporteren van bulkgegevens. Voer uw Google Cloud-project-ID in het veld Cloud-project-ID in. Kies een datasetnaam. De standaardwaarde is “searchconsole”. Selecteer een locatie voor uw dataset. Dit kan later niet eenvoudig worden gewijzigd. Klik op Doorgaan om de export te starten. De eerste export vindt plaats tot 48 uur na een succesvolle configuratie. Nadat de tabel is gemaakt, stelt u indien nodig een vervaldatum voor de partitie in, maar vermijd schemawijzigingen. Gebruik de Search Console API of rapporten voor historische gegevens voorafgaand aan de eerste configuratie.

Begeleiden en beheren van data-export

Het nieuwe gegevensexportsysteem heeft een ingebouwde functie waarmee u gegevensexports kunt controleren met BigQuery. U kunt bijvoorbeeld exports volgen met behulp van een exportlogboektabel.

Houd er rekening mee dat gegevens voor onbepaalde tijd worden verzameld, tenzij u een vervaltijd instelt. Het exportproces gaat door totdat het handmatig wordt uitgeschakeld of als Search Console problemen ondervindt.

Als er een fout optreedt, stelt Search Console alle eigenaren hiervan op de hoogte.

Op te sommen

Kortom, de functie voor het exporteren van bulkgegevens kan de manier verbeteren waarop u grote hoeveelheden Search Console-gegevens beheert.

Houd de komende content van Google in de gaten die dieper ingaat op gegevensverwerking na het configureren van de export en praktische tips voor het extraheren van gegevens uit BigQuery.

bron: YouTube

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!