fbpx

ChatGPT schakelt ‘Browse with Bing’ uit vanwege juridische problemen

ChatGPT schakelt 'Browse with Bing' uit vanwege juridische problemen

Share This Post


OpenAI, het AI-bedrijf dat bekend staat om zijn ChatGPT-chatbot, heeft aangekondigd dat het de functie “Browse with Bing” tijdelijk zal uitschakelen vanwege inhoudelijke problemen.

Deze functie was beschikbaar voor ChatGPT Plus-abonnees, waardoor de chatbot Bing kon doorzoeken op recente informatie om zijn kennis te verbeteren.

“We ontdekten dat de bètaversie van ‘ChatGPT Browse with Bing’ soms inhoud kon weergeven op manieren die niet overeenkwamen met onze bedoelingen”, aldus OpenAI in zijn officiële aankondiging. “Er zijn bijvoorbeeld gevallen geweest waarin de functie onbedoeld kon voldoen aan een verzoek om de volledige tekst van een URL.”

De verhuizing volgt op een golf van recente rechtszaken tegen OpenAI, waarbij copyright- en privacywetten worden aangevochten.

Auteursrecht en privacygeschillen

OpenAI is betrokken bij meerdere juridische geschillen.

Een recente juridische klacht beweert dat OpenAI auteursrechtelijk beschermde boeken als gegevens heeft gebruikt om AI-systemen te trainen zonder toestemming te krijgen of de auteurs te betalen.

Deze claim, genaamd Tremblay v. OpenAI Inc. beweert dat ChatGPT de werken van auteurs kan samenvatten, wat suggereert dat het de inhoud van auteursrechtelijk beschermde boeken heeft geabsorbeerd.

Een andere rechtszaak wegens vermeende gegevensdiefstal, PM v. OpenAI LP beschuldigt OpenAI van het verzamelen van gegevens van honderden miljoenen gebruikers zonder de juiste toestemming te verkrijgen.

De claim beweert dat OpenAI heeft samengewerkt met platforms zoals Snapchat, Spotify, Stripe, Slack en Microsoft Teams om heimelijk gebruikersgegevens te verzamelen.

Juridische uitkomsten kunnen richting geven aan de toekomst van AI

Deze gevallen kunnen de toekomst van AI hervormen door belangrijke juridische precedenten te scheppen op het gebied van privacy en copyright.

Als de rechtbank in het voordeel van de eisers beslist, kan OpenAI financiële boetes krijgen.

Bovendien zouden toezichthouders de controle op OpenAI kunnen vergroten, wat kan leiden tot strengere regelgeving.

Ten eerste kan een uitspraak tegen OpenAI AI-innovatie in de kiem smoren. Als bedrijven zware boetes krijgen telkens wanneer een AI-systeem frauduleus wordt, kan dit verdere vooruitgang ontmoedigen.

Aan de andere kant is er een argument dat regulering en verantwoording nodig zijn om ervoor te zorgen dat AI veilig en voor de juiste doeleinden wordt ontwikkeld.

Op te sommen

De functie “Bladeren met Bing” van ChatGPT Plus is uitgeschakeld “uit voorzorg”.

OpenAI zegt dat het de functie aan het repareren is “om het goed te maken voor eigenaren van inhoud” en zal het zo snel mogelijk terugbrengen.

Uitgelichte afbeelding: ssi77/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!