fbpx

ChatGPT voegt opties toe om de chatgeschiedenis uit te schakelen en gegevens te exporteren

ChatGPT voegt opties toe om de chatgeschiedenis uit te schakelen en gegevens te exporteren

Share This Post


OpenAI, de onderzoeksorganisatie voor kunstmatige intelligentie (AI) achter het populaire ChatGPT-taalmodel, heeft een nieuwe reeks functies aangekondigd om gebruikers meer controle over hun gegevens te geven en hun privacy te verbeteren bij het gebruik van het platform

Problemen met privacy opgelost met de nieuwe chatgeschiedenisfunctie

Een van de belangrijkste updates is de mogelijkheid om de chatgeschiedenis in ChatGPT uit te schakelen.

Met deze functie kunnen gebruikers met het AI-model praten zonder dat die interacties worden gebruikt om toekomstige versies van het model te trainen en te verbeteren.

Voorheen werden ChatGPT-gesprekken opgeslagen en gebruikt voor trainingsdoeleinden.

Met de nieuwe update hebben gebruikers nu de mogelijkheid om chatgeschiedenis uit te schakelen in de ChatGPT-instellingen, waardoor wordt voorkomen dat gesprekken worden bewaard en gebruikt voor modeltraining.

De aankondiging van OpenAI zegt:

“Gesprekken die zijn gestart wanneer de chatgeschiedenis is uitgeschakeld, worden niet gebruikt om onze modellen te trainen en te verbeteren, en verschijnen niet in de geschiedeniszijbalk.”

OpenAI hoopt dat deze functie gebruikers een gemakkelijkere manier zal bieden om hun gegevens te beheren dan het bestaande opt-outproces.

Hoewel de chatgeschiedenis kan worden uitgeschakeld, merkte OpenAI op dat nieuwe gesprekken 30 dagen worden bewaard, maar alleen om misbruik te monitoren.

Na 30 dagen worden deze gesprekken definitief verwijderd.

Deze functie kan worden vergeleken met het gebruik van Google in de incognitomodus, waarbij uw zoek- en browse-activiteit niet wordt opgeslagen of bijgehouden.

Net zoals de incognitomodus van Google Chrome ervoor zorgt dat de browsegeschiedenis van een gebruiker niet wordt bewaard, voorkomt de opt-outfunctie voor chatgeschiedenis van ChatGPT het bewaren en gebruiken van gesprekken door ‘gebruiker voor modeltrainingsdoeleinden’.

Beide functies bieden privacy en veiligheid aan gebruikers die misschien niet willen dat hun activiteiten, zoekopdrachten of interacties worden vastgelegd.

Zakelijk abonnement op ChatGPT in ontwikkeling

Naast de chatgeschiedenisfunctie werkt OpenAI aan een nieuw ChatGPT Business-abonnement gericht op professionals en bedrijven die op zoek zijn naar meer controle over hun gegevens.

ChatGPT Business volgt het API-beleid voor gegevensgebruik van OpenAI, wat betekent dat gegevens van eindgebruikers standaard niet worden gebruikt om AI-modellen te trainen.

ChatGPT Business-lidmaatschap wordt naar verwachting in de komende maanden beschikbaar.

Gemakkelijkere gegevensexport

Om gebruikers verder in staat te stellen hun gegevens te begrijpen en te beheren, introduceert OpenAI een exportoptie in de ChatGPT-instellingen.

Met deze functie kunnen gebruikers hun ChatGPT-gegevens exporteren en via e-mail een bestand met hun gesprekken en andere relevante gegevens ontvangen.

conclusie

De aankondiging van OpenAI komt nu de zorgen over gegevensprivacy blijven toenemen onder gebruikers van AI- en machine learning-platforms.

Verbeterde privacycontroles voor ChatGPT-gebruikers zijn bedoeld om deze zorgen weg te nemen en hen meer controle te geven over hun gegevens en transparantie over hoe deze worden gebruikt.

bron: OpenAI

Uitgelichte afbeelding: nat20/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!