fbpx

Chrome 110 verandert de manier waarop de Web Share API inhoud van derden insluit

Chrome 110 verandert de manier waarop de Web Share API inhoud van derden insluit

Share This Post


Chrome 110, gepland voor release op 7 februari 2022, bevat een wijziging in de manier waarop het omgaat met de Web Share API die de privacy en beveiliging verbetert door een Web Share API te vereisen om expliciet inhoud van derden toe te staan.

Het is misschien niet iets waar een individuele uitgever naar zou moeten handelen.

Het is waarschijnlijk relevanter voor ontwikkelaars, waar ze bijvoorbeeld web-apps maken die de Web Share API gebruiken.

Het is echter goed om te weten wat het is voor de zeldzame situatie waarin het nuttig kan zijn om vast te stellen waarom een ​​webpagina niet werkt.

Mozilla’s ontwikkelaarspagina beschrijft de Web Share API:

“De Web Share API stelt een site in staat om tekst, links, bestanden en andere inhoud te delen met door de gebruiker geselecteerde deeldoelen, met behulp van de onderliggende deelmechanismen van het besturingssysteem.

Deze doelen voor delen omvatten meestal het systeemklembord, e-mail, contacten of berichten-apps en Bluetooth- of Wi-Fi-kanalen.

…Opmerking: deze API moet niet worden verward met de Web Share Target API, waarmee een website kan worden opgegeven als een share-target”

allow=”web-share” kenmerk

Een attribuut is HTML-opmaak die een HTML-element op de een of andere manier wijzigt.

Het nofollow-attribuut wijzigt bijvoorbeeld het bestand ankerelement, dat aan zoekmachines aangeeft dat de link niet vertrouwd is.

De

Google noemt dit een “potentieel verstorende wijziging in de Web Share API”.

De advertentie waarschuwt:

“Als een deelactie moet worden uitgevoerd in een iframe van een derde partij, vereist een recente specificatiewijziging dat u de bewerking expliciet toestaat.

Doe dit door een allow-attribuut aan het bestand toe te voegen