fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

Chrome test Google side search in de browser

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Google Chrome test nu side search, een nieuwe functie die het gemakkelijker maakt om zoekresultaten op één browserpagina te vergelijken. "We experimenteren met een nieuw zijpaneel in het Chrome OS Dev-kanaal, zodat je tegelijkertijd een pagina en de zoekresultaten kunt bekijken", Google heeft dit aangekondigd op de Chromium-blog.

Met deze zijzoekfunctie kunt u een pagina rechtstreeks in uw hoofdvenster van de browser bekijken zonder dat u heen en weer hoeft te navigeren of uw zoekresultaten kwijtraakt of dat u meer tabbladen hoeft te gebruiken. "Het doel van dit experiment is om te onderzoeken hoe Chrome gebruikers beter kan helpen om resultaten gemakkelijk te vergelijken", aldus Google.

Hoe het eruit ziet. Hier is een GIF die dit in actie laat zien:

Hoe het werkt. Ten eerste moet je in het Chrome OS Dev-kanaal op desktop zijn om te zien. Om het zijpaneel te openen en de zoekresultaten te bekijken, klikt u op het G-pictogram naast de zoekbalk linksboven. Nogmaals, dit is een test die Google probeert op een bètaversie van Chrome.

Reizen. Google test ook Journeys, een nieuwe manier om je browsegeschiedenis in Chrome te bekijken. Journeys clustert alle pagina's die je hebt bezocht met betrekking tot een specifiek onderwerp, zodat je ze gemakkelijk kunt bekijken zonder dat je door je browsegeschiedenis hoeft te bladeren. Dit toont u ook gerelateerde zoeksuggesties, zodat u uw reis daar in dat gedeelte kunt voortzetten. Zoeken is dus ingebed in de browsegeschiedenis van uw Journey.

Hier is hoe het eruit ziet .

Google rolt Journeys uit als experiment in Chrome Canary op desktop.

Waarom het ons iets kan schelen. Deze experimenten kunnen u laten zien hoe Google probeert zoekopdrachten meer in Chrome in te sluiten en het aantal zoekopdrachten op Google te vergroten. Dit alles kan leiden tot meer zoekers op uw website. Bovendien lijken deze twee experimenten erg handige functies voor Chrome-gebruikers en -zoekers. Er is echter een mogelijkheid dat de zijbalk er mogelijk toe leidt dat websitegebruikers van uw site stuiteren en mogelijk naar een concurrent gaan wanneer ze de SERP direct naast hun browservenster hebben geopend.


Nieuw op zoekmachineland

Over de auteur

Barry Schwartz een bijdragende redacteur voor Search Engine Land en een lid van het programmeerteam voor SMX-evenementen. Hij is eigenaar van RustyBrick , een in New York gevestigd webadviesbureau. Hij runt ook Search Engine Roundtable , een populaire zoekblog over zeer geavanceerde SEM-onderwerpen. Barry's persoonlijke blog heet Cartoon Barry en hij is hier op Twitter te volgen.

More To Explore