fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

Hoe u Click-to-Tweet-links voor uw inhoud kunt genereren [Quick Tip]

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wilt u dat uw trouwe lezers, websitebezoekers en/of medewerkers uw content gemakkelijk kunnen delen via hun Twitter-kanalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Het maken van een tweetable-link is veel gemakkelijker dan het leren van aangepaste code die u moet inbedden in uw content. Het is zo eenvoudig als het hebben van de juiste gratis tools en middelen tot uw beschikking.

Weet u niet zeker waar we het over hebben? Hier is een voorbeeld van een tekst:

Zoals u kunt zien, wordt door te klikken op de call-to-action om “click to tweet” automatisch een tweet ingevuld die u via uw eigen Twitter-account kunt publiceren.

Dit bericht laat zien hoe je een click-to-tweet CTA in tekst- of knopvorm kunt maken. Zullen we dat doen?

Hoe maak je een click-to-tweet CTA met tekst?

1) Navigeer om te klikken naar Tweet

Eerst moet je naar clicktotweet.com gaan, een geweldige tool die we voortdurend gebruiken bij Websito.

2) Craft Tweet

Begin vervolgens met het typen van de kopie van je tweet. Iets om te onthouden: Wanneer je een link in een tweet op Twitter of de meeste Twitter-tools van derden plakt, telt Twitter je link automatisch als 23 tekens, zelfs als er meer dan 23 tekens in je tweet staan.

Klik op Tweet heeft een dergelijke functionaliteit niet. Je moet je link dus van tevoren inkorten met behulp van bitly voordat je hem in het vak Click to Tweet share kunt plakken.

3) Hyperlink tekst

Zodra uw kopie helemaal klaar is, klikt u op de knop “Link genereren” om een aangepaste link te maken. Kopieer vervolgens de gegenereerde link in het veld “Hier is uw URL” en klik op een hyperlink naar de tekst die u wilt delen.

Als u dit artikel bijvoorbeeld nuttig vindt, klikt u hier om het te delen! (Zie wat ik daar heb gedaan? 😉

Hoe maak je een Click-to-Tweet CTA van een knop?

1) Maak aangepaste knop

Eerst heb je een social media-imago en/of -button nodig om naar te linken. Als je geen tijd hebt om er een te ontwerpen of te creëren, wees dan niet bang!

2) Craft Tweet

Ga volgens bovenstaande instructies naar clicktotweet.com en maak je tweet.

3) Hyperlink knop

Klik op de knop “Generate Link” om een aangepaste link te maken en kopieer de gegenereerde link uit het veld “Here’s your URL”. In plaats van een hyperlink te maken, kunt u echter ook uw social media-icoontje in uw blogpost, ebook of website invoegen en eenvoudigweg een hyperlink maken met de gegenereerde link van “Klik naar Tweet”.

Dit is mijn laatste kans om u dit bericht te laten tweeten … Ik bedoel, zie enkele voorbeelden van hoe dit eruit ziet als alles eenmaal gezegd en gedaan is:

Voor wat het waard is, ik ben geenszins suggereren dat u vier Twitter CTA’s te gebruiken in uw inhoud.

Voorbeeld Gebruik Click-to-Tweet CTA’s

We hebben deze click-to-tweet CTA’s als ongelooflijk nuttig ervaren in onze marketing. Hier zijn enkele voorbeeldcases om u te helpen uw eigen gebruik te inspireren:

1) Tweet CTA’s in Blog posts

Als u citaten, statistieken of zelfs grappen deelt in een blogpost, kan een click-to-tweet CTA de deelbaarheid van de post ten goede komen. Dit kan leiden tot meer verkeer naar uw inhoud. Hier zijn enkele voorbeelden van blogberichten:

2) Tweet CTA’s in e-mails

Een van onze e-mailmarketeers heeft onlangs dit click-to-tweet-concept in e-mails getest door ze “luie tweets” te noemen. Na het opnemen van een click-to-tweet knop in de e-mail, zagen we een belangrijke piek in de tweets over het aanbod dat de e-mail promoot.

3) Tweet CTA’s in Ebooks

Als u een ebook, whitepaper of vrijwel elke PDF in elkaar zet, moet u deze optimaliseren met tweet CTA’s. Hier is een voorbeeldknop uit een Impact Branding ebook en een voorbeeld hashtag uit een gids. (Als u wilt leren hoe u een hyperlink kunt maken voor Facebook en LinkedIn, lees dan onze blogpost hier).

Nu, was dat niet eenvoudig?

Waar denkt u het beste gebruik te kunnen maken van click-to-tweet CTA’s in uw inbound marketing campagne? Deel hieronder uw gedachten met ons!

More To Explore