fbpx

Dag Google-richtlijnen voor webmasters, hallo Google Search Essentials

Share This Post


Google hernoemt officieel zijn richtlijnen voor webmasters als ‘Basisprincipes van zoeken’, met een gestroomlijnde update die uit slechts drie secties bestaat.

Naast het begrijpelijker maken van de oude Google-richtlijnen voor webmasters, is de motivatie van Google achter de update om af te stappen van de term ‘webmaster’.

In de afgelopen jaren heeft Google “webmaster” geleidelijk uit zijn branding verwijderd. Zo is ‘Google Webmaster Central’ omgedoopt tot ‘Google Search Central’.

‘Webmaster’ is een oude term, zegt Google, en omvat niet alle makers van inhoud die hun inhoud in zoekresultaten willen zien.

Veel eerdere richtlijnen zijn overgenomen in specifieke secties van de Google Search Central-website.

Google Search Essentials bestaat nu uit drie categorieën punten die worden behandeld in de oude richtlijnen voor webmasters.

De drie categorieën die in Google Search Essentials worden behandeld, zijn onder meer:

Technische vereisten Belangrijkste best practices Spambeleid

In de volgende paragrafen zullen we de categorieën in meer detail bekijken.

Als je niet verder leest, is het belangrijkste om te weten dat er fundamenteel niets is veranderd.

Er is niets nieuws te leren als u al bekend bent met de oude Google-richtlijnen voor webmasters. Google Search Essentials bevat dezelfde informatie in een ander formaat.

Laten we met dat in gedachten eens kijken naar wat is opgenomen in Google Search Essentials.

Technische benodigdheden

Er zijn een paar technische dingen die u aan een webpagina moet doen om deze op Google Zoeken te krijgen.

Google zegt dat de meeste sites voldoen aan de technische vereisten zonder te testen.

De technische vereisten zijn de volgende:

Googlebot is niet geblokkeerd De pagina werkt (geen foutpagina) De pagina heeft indexeerbare inhoud

Met andere woorden, publiceer inhoud in een indeling die Google kan indexeren en zorg ervoor dat Google er toegang toe heeft.

Dit is het minimum dat vereist is om een ​​webpagina op te nemen in de index van Google.

Aan de andere kant vereist het meer werk om een ​​webpagina te rangschikken. Laten we verder gaan naar het nieuwe gedeelte met de belangrijkste best practices.

Belangrijkste praktische tips

De belangrijkste praktische tips voor Google Search Essentials zijn aanvullende overwegingen voor het maken van inhoud die voor mensen gemakkelijker te vinden is in zoekresultaten.

De belangrijkste praktische tips van Google zijn onder meer:

Maak nuttige inhoud. Gebruik trefwoorden waarnaar mensen zouden zoeken en plaats ze in prominente gebieden zoals titels, koppen en alt-tekst. Maak links crawlbaar. Vertel mensen over uw site. Volg specifieke best practices voor afbeeldingen, video, gestructureerde gegevens en JavaScript. Verbeter hoe uw site wordt weergegeven in de zoekresultaten met rich snippets. Als u inhoud heeft die u niet gevonden wilt hebben op Google Zoeken, blokkeer deze dan voor de trackers van Google.

Spambeleid

Het gedeelte Spambeleid behandelt gedragingen en tactieken die ervoor kunnen zorgen dat een pagina of website lager scoort of gedeïndexeerd wordt op Google Zoeken.

Het spambeleid van Google omvat het volgende:

Cloaking Gehackte inhoud Verborgen tekst en links Vulling van trefwoorden Linkspam Door machines gegenereerd verkeer Malware en kwaadaardig gedrag Misleidende functionaliteit Geschraapte inhoud Misleidende omleidingen Spam Automatisch gegenereerde inhoud Premium aangesloten pagina’s Door gebruikers gegenereerde spam Aanvragen Auteursrechten Verwijderingen Online Intimidatie Verwijderingen Oplichting en fraude

De meeste van de bovenstaande onderwerpen zijn overgenomen uit de eerdere kwaliteitsrichtlijnen van Google en andere gerelateerde bestaande richtlijnen.

De volledige pagina bevat inhoud die is herschreven door het zoekkwaliteitsteam van Google, met behulp van precieze taal en specifieke voorbeelden die relevant zijn in 2022.

Google is van mening dat de bijgewerkte richtlijnen “site-eigenaren zullen helpen voorkomen dat ze inhoud maken die gebruikers van Zoeken absoluut haten”.

U kunt de officiële changelog raadplegen voor meer informatie over wat er nieuw is in Google Search Essentials.

bron: Google Zoeken Centraal, Google Zoeken Essentials

Uitgelichte afbeelding: Jay Fog/Shutterstock



Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!