fbpx

Dappere zoekmachine die webpagina’s samenvat in SERP

Dappere zoekmachine die webpagina's samenvat in SERP

Share This Post


Brave heeft een nieuw, door AI aangedreven, rijk resultaat aangekondigd op de resultatenpagina’s van de zoekmachine met een door AI aangedreven inhoudsoverzicht in plaats van de gebruikelijke metabeschrijving.

In sommige gevallen geeft de Brave Search Summarizer een samenvatting weer die is afgeleid van twee websites samen.

Momenteel wordt de Summarizer weergegeven voor ongeveer 17% van de zoekopdrachten en dit aantal zal naar verwachting toenemen.

Brave Search Summarizer-technologie

De onderliggende technologie van de Summarizer is een groot taalmodel dat intern is ontwikkeld.

Het maakt gebruik van bestaande technologie die is ontwikkeld om kennisgrafieken en highlights weer te geven.

Brave’s aankondiging uitgelegd:

“De Summarizer werkt niet met ChatGPT of zijn backend-systemen; in plaats daarvan bestaat het uit drie verschillende LLM 2’s die zijn gestructureerd rond verschillende taken:

De eerste is QA (vragen beantwoorden): dit model wordt gebruikt om een ​​eventueel specifiek antwoord uit tekstfragmenten te halen.

Brave gebruikt LLM al lang om de zoekrelevantie te verbeteren, en dit is een uitbreiding van wat Brave Search al had om zijn Knowledge Graph- en Featured Snippets-functies aan te drijven.

Het verschil zit hem in het aantal en de lengte van de geanalyseerde tekstfragmenten.

Na de extractiefase van de kwaliteitscontrole worden de kandidaatresultaten verder geclassificeerd door een reeks zero-shot classifiers op basis van een breed scala aan criteria (aanzetten tot haat, vulgair schrijven, spam, enz.).

De uiteindelijke set kandidaattekst wordt uiteindelijk verwerkt door het model voor samenvatten/parafraseren, dat probeert de invoer zo te herschrijven dat herhaling wordt verwijderd en de taal uniform blijft voor een betere leesbaarheid. “

Dappere samenvatting maakt fouten

Brave is vooraan dat het systeem nog steeds niet perfect is en fouten kan maken door niet-gerelateerde stukken te combineren.

De advertentie zei:

“Naast de schaalbaarheid is er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de gegenereerde samenvattingen.

Omdat het model zich echter nog in de beginfase van ontwikkeling bevindt, bestaat de mogelijkheid om “hallucinaties” te produceren, die niet-verwante fragmenten vermengen tot één enkel resultaat.

Er is ook de mogelijkheid van nep- of aanstootgevende tekst, maar ons doel is om te blijven werken aan het verbeteren van de modellen naarmate de feedback van onze gebruikers begint binnen te komen.”

Dit is iets dat kan worden gezien in een zoekresultaat voor “Wie is Danny Sullivan?”

Danny Sullivan is een veel voorkomende naam, wat misschien de reden is waarom Braves Summarizer details van meerdere mensen combineert in één samenvatting.

In de samenvatting wordt Danny Sullivan op humoristische wijze gecrediteerd voor het winnen van de Indianapolis 500 en het werken als kippenboer.

Hier is de samenvatting van Brave Search:

“Danny Sullivan is een Amerikaanse technoloog, journalist en ondernemer die bekend staat om het oprichten van Search Engine Watch in 1997 en het lanceren van Search Engine Strategies, een van de eerste beurzen voor zoekmarketing.

Hij is ook een voormalig autocoureur die 17 CART Indy Car World Series-overwinningen behaalde, waaronder de Indianapolis 500 in 1985 en het CART Championship in 1988.

Hij woonde ook het Kentucky Military Institute bij voordat hij stopte om te werken als conciërge, taxichauffeur in New York, ober, houthakker of kippenboer.

Hier is een screenshot van het foutieve samenvattingsresultaat:

Screenshot van een ten onrechte humoristische samenvatting gemaakt van twee webpagina's

Wat opvalt aan de bovenstaande samenvatting van het screenshot, is dat de gegevens afkomstig waren van twee websites.

De Summarizer linkt onderaan naar beide bronwebsites, blijkbaar met behulp van afbeeldingen uit de favicons.

Brave Search Samenvatting Links naar bronnen

Summarizer-zoekfragmenten bieden links naar bronwebsites.

Links zijn rood gemarkeerd in het onderstaande voorbeeld:

De afbeelding toont een favicon-link naar de bronsite

De link naar Cars.USNews.com in de bovenstaande afbeelding lijkt vaag, met een grijze cirkel links van het weergegeven domein.

De grijze cirkel is waar een pictogram van een website-afbeelding hoort te zijn.

Hieronder vindt u een vergelijking van links naar drie bronwebsites.

Wat opvalt is dat de link naar de webpagina Cars.USNews.com geen pictogram heeft, waardoor de link een beetje aan zichtbaarheid verliest:

Dappere zoekmachine die webpagina's samenvat in SERP

De website Cars.USNews.com bevat geen favicon. Een favicon is een logo-afbeelding die wordt weergegeven in een browsertabblad en die ook op andere manieren wordt gebruikt.

De webpagina’s Crutchfield en BestBuy.com bevatten een favicon.

De site USNews.com heeft geen favicon op deze specifieke webpagina.

Ze hebben blijkbaar de link naar een geschikt favicon voor deze webpagina over het hoofd gezien (ook al staat deze op andere pagina’s op hetzelfde subdomein).

Nieuwe manier om zoekresultaten weer te geven

Bing hanteert een andere benadering voor het integreren van AI in zoeken.

Het gebruikt een systeem genaamd Orchestrator dat zich tussen zijn chat-AI en de reguliere zoekindex bevindt.

Brave kiest voor een meer conservatieve benadering omdat ze denken dat de chatbenadering op dit moment niet levensvatbaar is.

Ze legden uit waarom ze voor een samenvattende methode gingen:

“Terwijl de industrie veel opwinding genereert rond AI, zijn wij bij Brave er nog niet van overtuigd dat LLM’s het zoeken zoals wij dat kennen kunnen vervangen.

Als ze echter correct worden gebruikt, kunnen deze nieuwe modellen de gebruiker helpen bij het navigeren door de resultaten, wat de benadering is die we volgen met de Summarizer.

Chatinterfaces en op orakel gebaseerde zoekopdrachten zijn nog niet getest, en vanaf vandaag zijn we sceptisch of ze nuttig zullen zijn voor alle zoektaken.”

Wat vind je van de samenvatting?

Veel uitgevers en SEO’s zijn niet blij als Google hun metabeschrijvingen vervangt door inhoud die van de webpagina is gehaald.

Wat Brave Summarizer doet, is veel verder gaan dan alleen het herschrijven van het Google-fragment om een ​​geheel nieuwe samenvatting te maken of inhoud van twee websites te mixen en matchen.

Op één manier bekeken, creëert Brave Summarizer een context voor de link naar de oorspronkelijke webpagina, wat kan resulteren in beter verkeer.

Dan is er de situatie waarin twee websites elkaar crediteren voor een samenvatting. Wie krijgt de klik?

Lees de Brave Search-aankondiging:

Brave Search introduceert de Summarizer, een AI-tool voor het samenvatten van relevante resultatenSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!