fbpx

De 10 meest gevraagde vaardigheden in 2023

De 10 meest gevraagde vaardigheden in 2023

Share This Post


LinkedIn heeft zojuist zijn jaarverslag over de meest gevraagde vaardigheden voor 2023 uitgebracht.

Het rapport is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld via vacatures op LinkedIn en activiteiten van leden, en biedt een uniek en waardevol perspectief op de huidige en toekomstige behoeften van de arbeidsmarkt.

Je hoort misschien veel over een economische neergang, maar LinkedIn zegt dat de arbeidsmarkt er niet minder competitief door wordt.

Er zijn bijna twee vacatures voor elke werkloze in de VS.

Wereldwijd heeft het tekort aan talent echter het hoogste punt in 16 jaar bereikt, waarbij 75% van de werkgevers moeite heeft om kandidaten te vinden met de juiste mix van technische en zachte vaardigheden.

Een manier om concurrerend te blijven, is door te focussen op de meest gevraagde vaardigheden, waardoor bedrijven ervoor kunnen zorgen dat ze over het talent beschikken dat ze nodig hebben en dat werknemers hun vaardigheden up-to-date kunnen houden.

Dus laten we ons verdiepen in het rapport van LinkedIn over de 10 meest gevraagde vaardigheden voor 2023.

Vaardigheden waar in 2023 de meeste vraag naar is

Dat blijkt uit het LinkedIn-rapport beheer is de meest gevraagde vaardigheid voor 2023.

Naarmate bedrijven groeien en uitbreiden, wordt de behoefte aan bekwame managers die toezicht kunnen houden op teams, projecten en operaties steeds belangrijker.

Op de tweede plaats staat communicatie.

Naarmate teams geografisch verspreid raken en bedrijven prioriteit blijven geven aan teamwerk, is effectieve communicatie via kanalen en platforms waardevoller dan ooit.

Klantenservice vaardigheden komen op de derde plaats.

Bedrijven erkennen de noodzaak om een ​​uitzonderlijke ervaring te leveren om merkloyaliteit op te bouwen en groei op lange termijn te stimuleren.

leiderschap vaardigheden staan ​​op de vierde plaats op de lijst.

Of u nu een klein team of een hele organisatie leidt, het vermogen om begeleiding, richting en inspiratie te bieden is cruciaal voor succes.

Afronding van de top vijf zijn verkoop capaciteiten.

Met de opkomst van e-commerce en het groeiende belang van digitale kanalen zijn verkoopvaardigheden net zo waardevol als altijd.

De volledige lijst van de 10 meest gevraagde vaardigheden omvat:

Beheer
communicatie
Klantenservice
leiderschap
verkoop
Project management
onderzoek
Analytische vaardigheden
marketing
Teamwerk

Het rapport van LinkedIn bevat een aanvullende lijst met de 10 meest gevraagde harde vaardigheden.

Harde vaardigheden meest gevraagd in 2023

In termen van werkprestaties verwijzen harde vaardigheden naar de ervaring van een werknemer bij het uitvoeren van specifieke taken.

Deze vaardigheden omvatten meestal technische kennis en gespecialiseerde vaardigheden die nodig zijn om uw werk te voltooien.

Software-engineers hebben bijvoorbeeld een grondige kennis van cloud computing, SQL en Java nodig om hun taken met succes uit te voeren.

Hier zijn de 10 meest gevraagde harde vaardigheden in 2023:

Software ontwikkeling
SQL
financiën
Python
Java
Gegevens analyse
javascript
Cloud computing
activiteiten
Beheer van klantrelaties

Op te sommen

Van de 20 meest gewilde vaardigheden kwamen er slechts twee (cloud computing en verkoop) aan bod in het vorige onderzoek dat drie jaar geleden door LinkedIn werd uitgevoerd.

Dit toont aan dat de vaardigheden die bedrijven nodig hebben voortdurend evolueren, dus het is van cruciaal belang dat werkgevers en werknemers deze veranderingen bijbenen.

Het rapport van LinkedIn suggereert dat de arbeidsmarkt in 2023 de voorkeur zal geven aan interdisciplinaire vaardigheden, zoals management, communicatie en leiderschap, maar ook aan technische vaardigheden, zoals data-analyse, softwareontwikkeling en cloud computing.

Om de meest gewilde vaardigheden te identificeren, analyseerde LinkedIn gedurende zes maanden (april tot oktober 2022) gegevens van werkgevers, recruiters en vacaturesites.

De vraag naar specifieke vaardigheden werd gemeten door te kijken naar de vaardigheden van LinkedIn-leden die via InMail waren ingehuurd of gecontacteerd, evenals de vaardigheden die werden vermeld in betaalde vacatures.

Voor meer informatie, zie het volledige rapport.

Uitgelichte afbeelding: Andrii Yalanskyi/ShutterstockSource link

More To Explore

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?
Marketing Nieuwtjes

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens,

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!