fbpx

De 25 snelst groeiende banen

De 25 snelst groeiende banen

Share This Post


LinkedIn heeft een rapport uitgebracht over de snelst groeiende banen over de hele wereld, met individuele lijsten uitgesplitst per land.

Het rapport analyseert de interne gegevens van LinkedIn en identificeert de banen die de afgelopen vijf jaar de grootste groei hebben gezien in plaatsingen en aanwervingen.

LinkedIn’s “Occupation on the Rise”-rapport verzamelt gegevens uit 28 landen om de posities te bepalen die de grootste groei doormaakten van 1 januari 2018 tot 31 juli 2022, in regio’s zoals Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Dit artikel vat de belangrijkste banengroeitrends wereldwijd samen, samen met een uitgebreide lijst van de top 25 banen in de Verenigde Staten.

Trends in wereldwijde arbeidsgroei

Volgens het rapport van LinkedIn, zelfs met banenverlies in de technologie-industrie, technische functies behoren tot de snelst groeiende en er is nog steeds veel vraag naar kernfuncties.

Het rapport laat zien dat technologie het snelst groeiende veld blijft, en in elk land dat in het rapport is opgenomen, behoren technologiefuncties tot de 10 snelst groeiende functies.

De belangrijkste technologische rol die in het rapport wordt geïdentificeerd, is gegevens ingenieur, die werd vermeld als een van de snelst groeiende carrières in 24 van de 28 landen. Er staan ​​ook 16 landen op de lijst site betrouwbaarheid ingenieurs als een van de snelst groeiende posities.

Dat vond het rapport groeimarketingmanagers ze behoorden tot de snelst groeiende races in zeven landen, waaronder Turkije, Nederland en India.

Groeimarketingmanagers zijn verantwoordelijk voor activiteiten die de bedrijfsopbrengsten verhogen, zoals het verwerven en behouden van nieuwe klanten of het vinden van manieren om opnieuw contact te maken met oude klanten.

Cyberbeveiliging Banen, waaronder cyberbeveiligingsspecialisten, ingenieurs, managers en analisten, behoorden tot de snelst groeiende banen in 17 landen.

Het belang van cyberbeveiliging is toegenomen nu drie landen – Singapore, Brazilië en Chili – twee verschillende cyberbeveiligingsposities hebben opgenomen in hun top 10 van snelst groeiende carrières, goed voor 20% van hun top 10 in die landen.

Op het gebied van cybercriminaliteit is de rol van specialist in de strijd tegen witwassen zit ook in de lift.

De 25 snelst groeiende banen in de Verenigde Staten

De volgende lijst is afkomstig uit het LinkedIn-rapport “Jobs on the Rise” uit 2023, dat interne gegevens gebruikt om de 25 banen te identificeren die de afgelopen vijf jaar de grootste groei hebben doorgemaakt.

LinkedIn beschrijft zijn methodologie:

“LinkedIn Economic Graph-onderzoekers onderzochten miljoenen banen die door LinkedIn-leden tussen 1 januari 2018 en 31 juli 2022 waren gestart om een ​​groeipercentage voor elke functietitel te berekenen. en tegen 2022 tot een aanzienlijke omvang zijn gegroeid.”

De LinkedIn-lijst kan nuttig zijn, of u nu op zoek bent naar een baan of niet, omdat het trends blootlegt die u kunnen helpen bij uw loopbaankeuzes en u kunnen voorbereiden op de toekomstige arbeidsmarkt.

Dit zijn de 25 snelst groeiende banen in de Verenigde Staten:

Hoofd Inkomsten Operations
Manager personeelsanalyse
Manager Diversiteit en Inclusie
Vrachtwagenchauffeur
Ervaringsmanager Medewerker
Specialist in verkoopkwalificatie
Geavanceerde praktijkaanbieder
Marketingmanager groei
Manager gegevensbeheer
Specialist in subsidiebeheer
Moleculair technoloog
Inhoud ontwerper
Duurzaamheidsanalist
Hoofd Strategie en Operaties
Hoofd Mensen
Vertegenwoordiger verkoopontwikkeling
Online campagneleider
Manager productoperaties
Manager verkoopcompensatie
Marketingmanager klant
Hoofd beloningen
Bedrijfsmanager
Medewerker klantsucces
Kanaalaccountmanager
Directeur Bioinformatica

Zie het volledige rapport van LinkedIn voor meer informatie over elke vacature, inclusief links naar beschikbare vacatures.

Uitgelichte afbeelding: mentalmind/Shutterstock

bron: LinkedInSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!