fbpx

De beste YouTube-video’s, korte films en advertenties van 2022

De beste YouTube-video's, korte films en advertenties van 2022

Share This Post


Door de lijst Trending Videos en Top Short Videos van YouTube voor 2022 te bekijken, evenals het YouTube Ads Leaderboard: Year-End Roundup 2022 kunnen contentmarketeers, contentmakers en digitale adverteerders enkele belangrijke lessen leren die ze in 2023 kunnen toepassen.

Maar het helpt als je een geheime decoderring hebt om te ontcijferen waarom er drie lijsten zijn en waarom elke lijst een andere methode gebruikt om tot de ranglijst te komen.

YouTube introduceerde zijn eerste lijst van de 10 meest bekeken YouTube-video’s in december 2010. Helaas leerde deze lijst veel marketeers dat ‘views’ de enige maatstaf was die ertoe deed.

Maar ik kreeg mijn geheime decoder-ring in oktober 2012, toen YouTube begon met het aanpassen van de rangschikking van video’s in YouTube-zoekresultaten om boeiende video’s die kijkers bekeken te belonen.

Met andere woorden, YouTube heeft ‘aantal weergaven’ vervangen door ‘kijktijd’.

Dit was een belangrijke verandering, omdat “kijktijd” je een idee geeft van welke inhoud kijkers daadwerkelijk bekijken, in tegenstelling tot video’s waarop ze klikken en vervolgens vertrekken.

In december 2012 ging YouTube over van de presentatie van de 10 “meest bekeken” video’s van het jaar naar de onthulling van de “trending video’s”, op basis van de tijd die is besteed aan kijken, delen, reageren, leuk vinden en andere factoren .

Met andere woorden, ‘kijktijd’ en ‘interacties’ waren nu de maatstaven die ertoe deden.

Tegenwoordig beloont het algoritme van YouTube ‘kijkerstevredenheid’.

Met andere woorden, YouTube besteedt geen aandacht aan video’s; let op de toeschouwers.

Dus in plaats van te proberen video’s te maken waar een algoritme blij van wordt, richt je je op het maken van video’s waar je kijkers blij van worden.

Dit brengt ons bij de YouTube-lijsten ‘Trending Videos’ en ‘Top Courts’ voor 2022.

Om belangrijke lessen te leren die in 2023 kunnen worden toegepast, moeten we ons realiseren dat het ontdekkingssysteem van YouTube de absolute en relatieve kijktijd gebruikt als signalen om de betrokkenheid van het publiek te bepalen.

Uiteindelijk wil YouTube dat zowel korte als lange video’s slagen, dus de relatieve kijktijd is belangrijker voor korte video’s en de absolute kijktijd is belangrijker voor langere video’s.

De 7 beste trending video’s van 2022

1. “So Long Nerds” door Technoblade (6:32 duur, 88,3 miljoen views, 10,2 miljoen engagementen)

In dit ontroerende eerbetoon leest de vader van de geliefde Minecraft-maker Technoblade een afscheidsbrief voor van zijn zoon.

De speler verloor in juni zijn strijd tegen kanker, maar zijn nalatenschap leeft voort op YouTube.

2. “Kijk naar het ongecensureerde moment dat Will Smith Chris Rock op het podium van de Oscars slaat, F-bomb laat vallen” door Guardian News (duur 1:24, 104 miljoen views, 1,8 miljoen engagementen)

Het was de klap die over de hele wereld werd gehoord: Academy Award-winnaar Will Smith ging van het script af en sloeg Chris Rock live op het podium tijdens het meest prestigieuze bioscoopevenement in de branche

3. “Hello, I’m the Dream” van Dream (5:42 duur, 48,5 miljoen views, 4,7 miljoen engagementen)

Dream’s vindingrijkheid in Minecraft heeft ertoe geleid dat hij een eersteklas maker is geworden met een toegewijde schare fans.

Maar tot nu toe wist niemand hoe het er IRL uitzag.

4. NFL’s “Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar & 50 Cent Full Pepsi Sb Lvi Halftime Show” (duur 14:41, 146 miljoen views, 3,5 miljoen engagementen)

Verdwaal in deze epische Super Bowl-halftime-show gevuld met enkele van de grootste artiesten in de hiphopgeschiedenis: Dr. Dre, Snoop, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lama en 50 Cent.

5. “Ik heb de chocoladefabriek van Willy Wonka gebouwd!” Door Mrbeast (duur 17:01, 132 miljoen views en 5,1 miljoen engagementen)

In een pakhuis geïnspireerd door “Willy Wonka”, daagt MrBeast deelnemers uit om een ​​chocoladerivier over te steken, een snoepmuur te beklimmen, deel te nemen aan knutselspellen met een thema en hun zoetste fantasieën uit te leven.

6. “Pranks Destroy Scam Callers- Glitterbomb Payback” door Mark Rober (26:41 duur, 55,9 miljoen views en 2,2 miljoen engagements).

Ingenieur Mark Rober eist duizelingwekkende wraak op een callcenterzwendel in de nieuwste aflevering in zijn glitterbomb-serie.

7. “Being Not Straight” door Jaiden Animations (15:22 duur, 17,8 miljoen views en 1,7 miljoen engagements)

In deze breakout-video toont Jaiden Animations een persoonlijke reis van adolescentie naar volwassenheid, en deelt ze hoe ze gaandeweg hun genderidentiteit ontdekten.

De 7 beste korte films van 2022

1. “Diver Cracks Egg At 45 Ft Deep #Shorts” door Shandranger (0:56 lang, 251 miljoen views en 12,3 miljoen engagements)

De oceaanbodem is een mysterieuze plek. Het zit vol met onbekende zeedieren, vreemde planten en… kippeneieren?!

Sluit je aan bij Shanerdanger terwijl hij het internet breekt en ei als eerste in de blauwe diepten duikt.

2. “Sarah Trust Challenges” door Hingaflips (0:31 lang, 142 miljoen views en 6,5 miljoen engagementen)

Beter dan parkour? Dit is Trampwall: een epische sport waarbij acrobaten de zwaartekracht trotseren en van een muur op een trampoline springen om verbluffende luchtstunts uit te voeren.

3. “Kom mijn pluizige hond met mij scheren! #Doggrooming #Grooming #Goldendoodle” door Brodie That Dood (0:52 lang, 108 miljoen views en 6,8 miljoen engagementen)

Zijn lange pluizige vacht heeft Brodie jarenlang tot een van de meest iconische honden op YouTube gemaakt. Dus het liefdesverdriet was echt toen werd besloten dat het een goede pasvorm nodig had.

4. “Dave and Busters wedden me 1000 tickets, ik kon dit niet doen…” door Chris Ivan (0:59 lang, 83,6 miljoen views en 6,3 miljoen engagementen).

Niemand doet trucjes zoals maker Chris Ivan. In deze korte film probeert hij een zuiger in een poster van Dave & Buster te stoppen.

De prijs? 1.000 kaartjes… als hij die kan krijgen.

5. “That Gap Between Your Car Seat and Center Console” door Jay & Sharon (0:58 lang, 182 miljoen views en 6,4 miljoen engagementen)

We zijn allemaal iets kwijtgeraakt in de gevreesde opening tussen de autostoel en de middenconsole.

In deze komische sketch laten makers Jay en Sharon ons zien wat er werkelijk aan de hand is daar beneden.

6. “Welcome To The Stomach #Shorts” door Adrian Bliss (0:34 lang, 118 miljoen views en 7,0 miljoen engagements)

In dit eenhapsspel brengt de ingenieuze maker Adrian Bliss alle personages tot leven die proberen binnen te komen en te feesten in hun buik met beperkte ruimte.

7. “This Magic Trick Explained (America’s Got Talent)” door Zack D. Films (0:34 lengte, 97,4 miljoen views, 5,6 miljoen engagements).

Hoe heeft hij het gedaan? De juryleden van “America’s Got Talent” waren in de war door deze goocheltruc.

Maar niet internetspeurder Zack D., die zijn slimme geheim prijsgeeft.

Top 7 YouTube-advertenties van 2022

Ondertussen gebruikt YouTube een heel andere methode om de beste YouTube-advertentie te bepalen voor de eindejaarsranglijst van 2022. Dat is logisch.

Topadvertenties zijn over het algemeen de advertenties met de grootste budgetten, die weergaven genereren, maar niet altijd interacties.

1. Amazon’s “Amazon’s Big Game Commercial: Mind Reader” (duur 1:31, 69,7 miljoen views en 25.700 engagementen)

Het creatieve bureau voor deze advertentie was Lucky Generals en het mediabureau IPG – Rufus.

In de advertentiebeschrijving wordt gevraagd: “Is Alexa een goed idee voor gedachtenlezen? Nee. Nee, dat is het niet.”

2. “Welkom in de clanhoofdstad! Nieuwe Clash Of Clans-update!” Door Clash Of Clans (duur 1:20, 52,9 miljoen views en 212.000 engagementen)

Het creatieve bureau was Psyop en het mediabureau in huis.

In de advertentiebeschrijving staat:

“Welkom op de ultieme clanbestemming! Een plek waar jij en je clan samen kunnen BOUWEN en VECHTEN! Een plek genaamd CLAN CAPITAL!”

3. “Doelpunt van de eeuw X BTS | “Yet To Come (Hyundai Ver.)” Official Music Video door Hyundaiworldwide (4:08 duur, 40,5 miljoen views en 886.000 engagements)

In de advertentiebeschrijving staat:

“Ons ‘doel van de eeuw’ kan niet worden bereikt door een enkel individu, maar we kunnen het bereiken als we allemaal onze krachten bundelen en samenkomen.

Net zoals voetballers als een team samenkomen om doelpunten te maken, willen wij de kracht van voetbal gebruiken om samen vooruit te komen bij het nastreven van het grotere doel: “Een wereld verenigd voor duurzaamheid.”

4. “Harry Potter 20e verjaardag: terugkeer naar Hogwarts | Officiële aanhangwagen | HBO Max” door HBO Max (duur 1:58, 27,3 miljoen views en 739.000 engagementen)

Het creatieve bureau was in-house en het mediabureau was Hearts & Science.

In de advertentiebeschrijving staat:

“Harry Potter 20th Anniversary: ​​​​Return to Hogwarts nodigt fans uit op een magische first-person reis door een van de meest geliefde filmfranchises aller tijden, waarbij Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en andere geliefde leden van de cast en filmmakers van over de hele wereld acht Harry Potter-films voor het eerst om de verjaardag van de eerste film in de franchise, Harry Potter en de Steen der Wijzen, te vieren.

5. “Introductie van de iPhone 14 Pro | Apple” van Apple (duur 4:20, 23,8 miljoen views en 571.000 engagementen)

De advertentiebeschrijving vraagt: “Wat gaat er verder dan een traditionele smartphone? Laten we eens kijken. Dit is de iPhone 14 Pro.”

6. We zijn allemaal dood | Officiële aanhangwagen | Netflix” door Netflix (duur 2:35, 22,6 miljoen views en 518.000 engagementen)

Het creatieve bureau was The Refinery en het mediabureau was in eigen huis. In de advertentiebeschrijving staat:

“We zullen allemaal sterven. Er is geen hoop”. De school werd een bloedig slagveld en onze vrienden werden de ergste vijanden. Wie zal er levend uitkomen?”

7. Sally’s Schelpen (Extesses) | “Big Game Commercial 2022” door Squarespace (duur 1:07, 21,6 miljoen views en 67.600 engagementen)

Het mediabureau was in huis. In de advertentiebeschrijving staat:

“Bekijk alles wat Sally verkoopt in deze uitgebreide clip van onze 2022 Big Game-aankondiging. Met Zendaya in de hoofdrol als Sally en verteld door andré 3000.

De belangrijkste les die marketeers kunnen toepassen in 2023

Terugkijkend op YouTube’s lijsten met trending video’s, korte films en topadvertenties voor 2022, is er een meta-les die marketeers kunnen leren: one size fits all nee passen allemaal

Verschillende statistieken zijn van belang bij het meten van verschillende soorten video, en verschillende advertentietypen zijn beter voor verschillende marketingdoelen.

Of, zoals de Britten zeggen: “Er zijn paarden voor cursussen.”

Dat is een les die we allemaal kunnen toepassen in 2023 en daarna.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: /ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!