fbpx

De ChatGPT-update van OpenAI zorgt voor verbeterde nauwkeurigheid

De ChatGPT-update van OpenAI zorgt voor verbeterde nauwkeurigheid

Share This Post


OpenAI, het bedrijf achter het populaire conversationele AI-model, ChatGPT, heeft een update uitgebracht om de nauwkeurigheid van de chatbot te verbeteren.

Na een lange periode van inactiviteit op dinsdag, is ChatGPT up and running met een nieuw model.

Dit is de eerste update van ChatGPT dit jaar en de tweede modelupdate sinds de lancering in november.

Een pop-upbericht somt de wijzigingen op in wat OpenAI de update “9 januari versie” noemt.

De ChatGPT-update van OpenAI zorgt voor verbeterde nauwkeurigheidScreenshot van: chat.openai.com/chat, januari 2023.

De pop-up zegt:

“We hebben meer verbeteringen aangebracht aan het ChatGPT-model! Over het algemeen zou het beter moeten zijn op een breed scala aan onderwerpen en heeft het het echte werk verbeterd.”

U kunt ChatGPT nu ook stoppen terwijl het bezig is met het genereren van een reactie, wat een veelgevraagde functie is.

Details in de release-opmerkingen zijn beperkt, dus ik heb verschillende tips op ChatGPT geprobeerd om meer te weten te komen over de nieuwe update. Dit is wat ik heb ontdekt.

Data is nog beperkt tot 2021

Hoewel ChatGPT nu misschien nauwkeuriger is, is zijn kennis nog steeds beperkt tot gegevens uit 2021.

Op de vraag wat er in de nieuwe ChatGPT-update zit, vertelt de AI me:

“ChatGPT is een geweldig taalmodel ontwikkeld door OpenAI dat is getraind op een dataset van conversatietekst. Omdat het een OpenAI-model is, wordt het regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Aangezien mijn kennis in 2021 echter stopt, niet over de nieuwste updates beschikt en kan u geen specifieke informatie geven over welke functies of verbeteringen in recente updates aan het model zijn toegevoegd.”

Toen ik op een andere manier werd gevraagd, kon ik meer leren over wat er komt kijken bij het verbeteren van de nauwkeurigheid van een AI-model:

“Wanneer een upgrade wordt uitgevoerd naar een AI-model zoals ChatGPT, kan dit meestal gericht zijn op het verbeteren van de prestaties in een of meer aspecten. Het kan bijvoorbeeld een grotere dataset hebben om op te trainen, of verbeteringen in de architectuur waardoor het om meer vloeiende en nauwkeurige reacties te genereren. En deze update verbetert het ook in werkelijkheid, wat betekent dat het vermogen om reacties te begrijpen en te genereren op basis van feitelijke informatie.”

Nauwkeurigheid blijft twijfelachtig

OpenAI beweert dat ChatGPT nu meer echte antwoorden kan geven.

Ik heb deze bewering getest door een GitHub-repository met ChatGPT-fouten te controleren en verschillende prompts uit te voeren om te zien of deze andere antwoorden zou opleveren.

Test 1: mislukt

Voorheen kon ChatGPT niet nauwkeurig vaststellen hoe vaak Argentinië de FIFA Wereldbeker won.

Afgezien van de overwinning van het WK 2022, omdat de kennis van ChatGPT beperkt is tot 2021, zou ik moeten zeggen dat Argentinië het twee keer heeft gewonnen. Een keer in 1978 en opnieuw in 1986.

Zoals te zien is in de onderstaande tweet, heeft ChatGPT niet altijd het juiste antwoord geretourneerd:

vroeg #ChatGPT Abt die in 2022 de FIFA Wereldbeker won. Kon niet antwoorden. Dit is te verwachten. Het lijkt echter onjuiste informatie te geven (over de andere 2 overwinningen), hoewel de informatie in het systeem aanwezig is. geen #Uitleg? pic.twitter.com/fvxe05N12p

— indranil sinharoy (@indranil_leo) 29 december 2022

Ik heb het verzoek door de bijgewerkte versie van ChatGPT geleid en er is er nog een teruggestuurd, maar toch Niet correct antwoord geven

De ChatGPT-update van OpenAI zorgt voor verbeterde nauwkeurigheidScreenshot van: chat.openai.com/chat, januari 2023.

Test 2: mislukt

Eerder kon ChatGPT geen correct antwoord geven op de vraag wie de langste basketballer is tussen Shaq en Yao Ming.

Ik heb het bericht door de bijgewerkte versie van ChatGPT geleid en het heeft op betrouwbare wijze hetzelfde geretourneerd Niet correct antwoord geven

De ChatGPT-update van OpenAI zorgt voor verbeterde nauwkeurigheidScreenshot van: chat.openai.com/chat, januari 2023.

Bij het bekijken van de hierboven gelinkte ChatGPT-fouten, ontdekte ik dat het blijft worstelen met dezelfde prompts.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van ChatGPT als informatiebron. Hoewel het op veel vragen de juiste antwoorden geeft, is het momenteel niet betrouwbaar genoeg om Google te vervangen.

bron: OpenAI

Uitgelichte afbeelding: CHUAN CHUAN/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!