fbpx

De Google-ranking van Twitter keldert na de acties van Elon Musk

De Google-ranking van Twitter keldert na de acties van Elon Musk

Share This Post


Volgens verschillende data-analysebedrijven ervaart Twitter een forse afname in zichtbaarheid op Google.

Uit gegevens van Sistrix blijkt dat de zichtbaarheid van Twitter-zoekopdrachten in de VS in één dag met 32% is gedaald.

Newzdash meldde dat Twitter 12-14% van zijn zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google verloor voor alle nieuwsvragen in de VS en het VK.

De daling volgde op recente stappen van de nieuwe eigenaar en CEO van Twitter, Elon Musk, om het aantal tweets te beperken dat gebruikers konden zien in een poging problemen met het schrapen van gegevens aan te pakken.

De situatie is nog in ontwikkeling en Twitter kan zich herstellen als het snel stappen onderneemt om de huidige problemen op te lossen.

Veel experts noemen dit een van de belangrijkste zelf toegebrachte SEO-fouten van de afgelopen tijd.

Wat is er gebeurd?

Om het schrapen van gegevens te verminderen, kondigde Musk een tijdelijke limiet aan voor het aantal tweets dat gebruikers per dag kunnen lezen.

Aanvankelijk waren de limieten vastgesteld op 6.000 berichten voor geverifieerde accounts, 600 voor niet-geverifieerde accounts en 300 voor nieuwe niet-geverifieerde accounts.

Deze limieten werden echter al snel tweemaal verhoogd tot 10.000, 1.000 en 500 posten.

“Het is onze bedoeling om het probleem van het schrapen van gegevens aan te pakken dat de daadwerkelijke gebruikerservaring heeft beïnvloed”, zei Musk in een stelling. “Enkele honderden organisaties hebben toegang tot Twitter-gegevens en we zijn van mening dat deze maatregelen nodig zijn.”

Onbedoelde gevolgen

Hoewel de acties van Musk bedoeld waren om de gebruikerservaring op Twitter te verbeteren, hadden ze invloed op de werking van de zoekcrawlers van Google.

Het bijhouden en crawlen van gegevens is van cruciaal belang voor de manier waarop Google de zoekrangschikking bepaalt.

Google leest dagelijks gegevens van vele URL’s om de index up-to-date te houden. De limieten die door Musk zijn opgelegd, belemmeren de toegang van Google tot Twitter, wat resulteert in een verminderde zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Als gevolg hiervan is de kans kleiner dat Twitter-inhoud voor veel zoekwoorden in Google Zoeken wordt weergegeven.

Een genadeslag voor het rangschikken van zoekwoorden

Voortdurende analyse laat zien dat Twitter bijna 60.000 zoekwoordrangschikkingen heeft verloren van de top 10 posities in de zoekresultaten van Google, volgens voorlopige Amerikaanse marktgegevens.

Sistrix meldt dat Twitter cruciale zoekwoorden als “ralphs”, “metropcs”, “roblox”, “reddit”, “indeed”, “white house”, “britney spears”, “steak n shake”, “kanye west” is kwijtgeraakt “gm”, “lakers”, “rosa”, “krispy kreme”, “colts”, “gmc”, “tennis”, “kompas”, “lady”, “patriotten” en “transformatoren”.

Twitter verloor zijn derde positie aan de zoekterm ‘yankees’, die in de VS een maandelijks klikvolume heeft van 1,8 miljoen. Het zoekwoord, goed voor ongeveer 168.000 klikken per maand, is nu door espn.com geplakt.

Nadat de zoekzichtbaarheid van Twitter was afgenomen, boekten de concurrenten winst.

Domeinen zoals theguardian.com, cbssports.com, usnews.com, instagram.com, facebook.com, rottentomatoes.com, linkedin.com, spotify.com en espn.com hebben verbeterde zoekrangschikkingen,

In een update van 4 juli merkte Sistrix op dat de verliezen aanhouden, met nieuwe gegevens die aangeven dat Twitter’s ranking voor het zoekwoord “troef” uit de top 10 is gevallen.

Gevolgen voor gebruikers

Voor een platform als Twitter, dat verweven is met real-time nieuws en debat, heeft uw positie op Google direct invloed op uw vermogen om gebruikers aan te trekken en incidentele bezoekers vast te houden.

Als de huidige situatie niet snel wordt aangepakt, kan dit een langetermijneffect hebben op de groei- en gebruikersbetrokkenheidstatistieken van Twitter.

Hoewel gebruikers rechtstreeks toegang hebben tot Twitter, kan de afname van de zoekzichtbaarheid van invloed zijn op de manier waarop nieuwe inhoud wordt ontdekt.

Gebruikers die op Google vertrouwen om tweets over specifieke onderwerpen te vinden, vooral die met betrekking tot de ontbrekende zoekwoorden, kunnen ergens anders heen gaan.

Potentiële gebruikers die Twitter-inhoud via zoekmachines vinden, sluiten zich soms aan bij het platform. Verminderde zichtbaarheid kan ervoor zorgen dat Twitter minder relevant lijkt, wat de groei zou kunnen beïnvloeden.

De omvang van de gevolgen van deze plotselinge daling van de zoekzichtbaarheid is nog niet duidelijk. We kunnen verwachten dat meer gegevens de komende dagen en weken meer licht zullen werpen op deze gebeurtenis.

Voor nu dient het als een krachtige herinnering aan de relatie tussen zoekmachines en socialemediaplatforms en hoe snel dingen mis kunnen gaan.

Kan Twitter worden hersteld?

Hoe Twitter en Google met deze situatie omgaan, zal bepalen hoe de socialemediasite zich herstelt.

Google gebruikt complexe algoritmen die rekening houden met de geschiedenis van een site. Daarom kan een langdurige afname van de zichtbaarheid het voor Twitter moeilijk maken om verloren posities terug te winnen, zelfs nadat de problemen zijn opgelost.

Het internetecosysteem is echter dynamisch en veerkrachtig. Als Twitter de problemen met de zoektrackers van Google oplost, zou het geleidelijk kunnen terugkeren naar waar het was.

Op te sommen

De scherpe daling van Twitter’s zichtbaarheid in Google-zoekopdrachten laat zien hoe onderling afhankelijk grote technologieplatforms zijn geworden en hoe snel onbedoelde gevolgen kunnen voortvloeien uit de veranderingen van een bedrijf.

Houd er rekening mee dat de situatie constant en vloeiend is. Als Twitter en Google de rootproblemen snel kunnen oplossen, kan Twitter veel van zijn zoekgeraakte zichtbaarheid terugwinnen en de impact op zijn bedrijf en gebruikers beperken.

Langdurige zichtbaarheidsproblemen kunnen echter grotere uitdagingen opleveren.

Uitgelichte afbeelding: rafapress/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!