fbpx

De nieuwe Adobe PDF WordPress-plug-in verbetert de gebruikerservaring radicaal

De nieuwe Adobe PDF WordPress-plug-in verbetert de gebruikerservaring radicaal

Share This Post


Adobe heeft een PDF Embed WordPress-plug-in uitgebracht die extra manieren biedt om PDF’s online weer te geven op een manier die ze gebruiksvriendelijk, aangenaam interactief en nuttig maakt.

De nieuwe plug-in maakt PDF beter bruikbaar op het web, met vier verschillende manieren om een ​​bestand naadloos te bekijken.

De pagina met Adobe-plug-ins in de officiële repository van WordPress-plug-ins legt uit:

“Adobe Embedded PDF Viewer is een GRATIS plug-in waarmee u eenvoudig high-fidelity PDF-weergave kunt insluiten in uw berichten en pagina’s met samenwerking, beveiliging en analyse.

Lever PDF-rendering van de hoogste kwaliteit en optimaliseer gebruikerservaringen met aangepaste weergavemodi en digitale samenwerking met behulp van annotatietools. Breid de viewer uit met PDF-gebruiksanalyses om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met uw documenten.”

Adobe PDF op internet

De kracht van PDF (Portable Document Format) is dat het platform- en besturingssysteemonafhankelijk is.

Adobe PDF-documenten kunnen worden bekeken ongeacht of een gebruiker een Apple-, Linux-, Windows-, Chrome- of Android-apparaat gebruikt.

Het nadeel van PDF-documenten is dat ze moeten worden gedownload en geopend in een aparte applicatie.

Iedereen die heeft geprobeerd online een restaurantmenu te lezen, weet wat een gedoe het is om te wachten op een download en te wachten tot er een app verschijnt om het menu te bekijken.

PDF, hoewel alomtegenwoordig, lijkt bijna universeel een hekel te hebben vanwege de inherente inherentie aan het gebruik.

De nieuwe Adobe PDF WordPress-plug-in verbetert de gebruikerservaring radicaalScreenshot van een Reddit-discussie

Adobe Embedded PDF Viewer-plug-in voor WordPress

Adobe heeft een nieuwe WordPress-plug-in aangekondigd waarmee WordPress-uitgevers op vier verschillende manieren pdf-documenten online kunnen weergeven.

Er zijn ook configureerbare opties die functies inschakelen zoals downloaden of afdrukken toestaan ​​of weigeren.

Vier PDF-weergaveopties

Lightbox Modaal
Hiermee wordt het document weergegeven in een modaal dat de webpagina overlapt. Hierdoor kan de gebruiker het document bekijken zonder de webpagina te verlaten waarop hij zich bevindt.

container formaat
Deze methode geeft de PDF weer als een presentatie in liggende stand, met een gebruikersinterface voor een diavoorstelling.
Dit is de standaard weergaveversie van de plug-in.

De nieuwe Adobe PDF WordPress-plug-in verbetert de gebruikerservaring radicaalScreenshot van de maat container

Online scherm
Deze insluitoptie geeft de PDF weer binnen de inhoud van het bericht of de webpagina, past op de pagina en geeft alle PDF-pagina’s tegelijk weer.

De nieuwe Adobe PDF WordPress-plug-in verbetert de gebruikerservaring radicaal

Volledig venster
Past zich aan het bovenliggende element aan (de container waarin het zich bevindt). Deze modus maakt annotatietools en bladeren door miniaturen mogelijk, wat het verschil is tussen de modi Volledig venster en Groottecontainer.

Hoe de plug-in te gebruiken

Met de WordPress-plug-in kunnen uitgevers eenvoudig bereiken wat alleen beschikbaar was voor ontwikkelaars die code moesten schrijven om te profiteren van de Adobe PDF API.

Met deze plug-in hoeft u geen speciale code meer te maken, u hoeft alleen maar de plug-in te installeren en ermee aan de slag te gaan in de Gutenberg-blogeditorinterface.

Volgens de officiële aankondiging:

“Met de PDF Embed API kun je de grootte en positie van PDF’s en de kijkervaring regelen en verbinding maken met een krachtige embed API om gebeurtenissen af ​​te handelen en gedetailleerde analyses te bieden.

WordPress-ontwikkelaars die bereid zijn een beetje code te schrijven, hebben altijd gebruik kunnen maken van onze API voor het insluiten van PDF’s, maar vandaag zijn we verheugd om de release van een nieuwe plug-in aan te kondigen die het werken met de API nog gemakkelijker zal maken.

De plug-in Adobe Embedded PDF Viewer vereenvoudigt de installatie, aanpassing en het gebruik van plug-ins, waardoor sitebeheerders van elk niveau eenvoudig een pdf aan hun site kunnen toevoegen.”

Voordat u de nieuwe WordPress-plug-in gebruikt, moet u zich registreren voor gratis Adobe PDF Embed API-referenties.

Er is een link met de titel Get Credentials op de officiële Adobe PDF Embed API-documentatiepagina.

De nieuwe Adobe PDF WordPress-plug-in verbetert de gebruikerservaring radicaalSchermafbeelding van de auteur

Adobe Embedded PDF-viewer voor WordPress

Er zijn andere plug-ins voor het insluiten van PDF’s voor WordPress, maar deze vereisen een betaalde premiumversie om de volledige paginamodus en andere gratis opties in de Adobe-versie te ontgrendelen.

Lees de aankondiging van Adobe:

Adobe PDF Embed API nu beschikbaar als WordPress-plug-in

Download de officiële Adobe WordPress-plug-in:

Adobe Embedded PDF-viewerSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!