fbpx

De nieuwe Core Web Vitals-metriek komt eraan: interactie met het volgende schilderij

De nieuwe Core Web Vitals-metriek komt eraan: interactie met het volgende schilderij

Share This Post


Google heeft aangekondigd dat het een kernstatistiek voor webvitaliteit zal beëindigen en zal vervangen door een nieuwere die de gebruikerservaring nauwkeuriger weergeeft.

De nieuwe statistiek heet Betrokkenheid bij Next Paint en is gepromoveerd van de status Experimenteel naar In behandeling.

Google heeft aangekondigd:

“Vanaf vandaag is INP niet langer experimenteel en zal het worden beschouwd als een hangende Core Web Vital-statistiek. Dit is een nieuwe aanduiding om aan te geven dat INP bereid is gebleken om FID te vervangen, maar we maken de overstap nog niet.

Om het ecosysteem de tijd te geven zich aan te passen, wordt INP in maart 2024 officieel een stabiele Core Web Vital-statistiek.”

Eerste ingangsvertraging (FID)

De Chrome-blog kondigde aan dat First Input Delay (FID) in maart 2024 zal worden vervangen door de nieuwe statistiek Interaction to Next Paint (INP).

Eerste invoervertraging meet hoe lang het duurt voordat de browser een gebruikersinteractie verwerkt, beperkt tot klikken, toetsenbord, muis en aanwijzer naar beneden.

De tijd die een gebruiker nodig heeft om op een knop te klikken en de knop reageert, wordt over het algemeen geblokkeerd door andere scripts.

Daarom werd het beschouwd als een goede weergave van het reactievermogen van webpagina’s en de gebruikerservaring.

De FID-metriek was echter een onvolledige maatstaf voor responsiviteit.

FID heeft alleen de latentie gemeten, de tijd die een interactief element nodig heeft om te reageren.

FID heeft niet gemeten hoe lang het duurt voordat de website op deze interacties kan reageren.

Het Chrome-team bekeek verschillende kandidaten en na ongeveer een jaar brachten ze in mei 2022 Interaction to Next Paint (INP) uit met een officiële experimentele metrische status.

INP meet het volledige reactievermogen van een pagina, niet alleen de latentie.

Volgens Google:

“Chrome-gebruiksgegevens laten zien dat 90% van de tijd van een gebruiker op een pagina wordt besteed nadat deze is geladen.

Daarom is een nauwkeurige meting van het reactievermogen gedurende de levenscyclus van de pagina belangrijk. Dat is wat de INP-metriek meet.”

INP is sinds mei 2022 het afgelopen jaar beschikbaar via PageSpeed ​​Insights en veel snelheidstests van derden.

Ook is PageSpeed ​​Insights geüpdatet.

Een opmerking in de changelogs van PageSpeed ​​Insights:

“Interactie met Next Paint (INP) is niet langer een experimentele statistiek en is nu een in behandeling zijnde Core Web Vital. Deze wijziging wordt weerspiegeld in de gebruikersinterface en API.

Specifiek voor de API heeft het antwoord nu de INTERACTION_TO_NEXT_PAINT-metriek, die dezelfde gegevens bevat als EXPERIMENTAL_INTERACTION_TO_NEXT_PAINT.

EXPERIMENTAL_INTERACTION_TO_NEXT_PAINT wordt binnen 90 dagen (8 augustus 2023) uit het antwoord verwijderd.”

Interactie met Next Paint

De innovatie van INP is dat het een nauwkeurigere meting is van hoe lang het duurt voordat de hele pagina responsief wordt.

Een slechte INP is wanneer u ergens op klikt en de verwachte actie, zoals een close-up van een afbeelding, niet onmiddellijk plaatsvindt.

De Google-pagina op INP legt het als volgt uit:

“Een goede responsiviteit betekent dat een pagina snel reageert op interacties ermee.

Wanneer een pagina reageert op een interactie, is het resultaat visuele feedback, die de browser presenteert in het volgende frame dat hij presenteert.

Visuele feedback vertelt u bijvoorbeeld of een item dat u aan een online winkelwagentje toevoegt, wordt toegevoegd, of een mobiel navigatiemenu is geopend, of de server de inhoud van een formulier ‘login’ verifieert, enz.

Sommige interacties zullen natuurlijk langer duren dan andere, maar voor bijzonder complexe interacties is het belangrijk om snel wat eerste visuele feedback te geven om de gebruiker duidelijk te maken dat er iets aan de hand is.

INP wordt gemeten in milliseconden:

Een INP-score van minder dan 200 milliseconden betekent dat de pagina in orde is. Een score tussen de 200 en 500 milliseconden betekent dat dit het grijze gebied is waar het niet slecht is maar verbetering behoeft. INP-scores van meer dan 500 milliseconden vertegenwoordigen een slechte respons.
Meetdrempels voor interactie met de volgende verf (INP)Screenshot van Web.dev

Wat betekent dit voor uitgevers en SEO?

Uitgevers, ontwikkelaars en SEO’s die al werken aan het versnellen van websiteprestaties zouden positieve scores moeten kunnen zien met INP.

Vrijwel de gebruikelijke verdachten van scripts die veel tijd nodig hebben om te laden en klaar zijn om te worden uitgevoerd, die te lang duren om een ​​bron te vinden en tijd besteden aan het ontleden van CSS en HTML zodat de website correct kan worden weergegeven.

Google’s pagina over optimaliseren voor INP legt uit:

“Wanneer een gebruiker interactie heeft met een pagina, is het eerste deel van die interactie inputvertraging.

Afhankelijk van andere activiteiten op de pagina kunnen invoervertragingen aanzienlijk zijn.

Dit kan het gevolg zijn van activiteit die plaatsvindt in de hoofdthread (misschien vanwege het laden, parseren en compileren van scripts), herstelverwerking, timerfuncties of zelfs andere interacties die snel achter elkaar plaatsvinden en elkaar overlappen.

E-commerce winkels kunnen overwegen welke functionaliteit essentieel is voor een gebruiker om te beginnen met winkelen op een pagina, welke scripts niet nodig zijn en welke functionaliteit kopers niet zullen missen als ze worden verwijderd.

Momenteel wordt INP beschouwd als een essentiële maatstaf van het lopende hoofdweb. Pas in mei 2024 wordt het een officiële kernmaatstaf voor webvitaliteit.

Lees de aankondiging van Google:

Geavanceerde interactie in Next Paint

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Krakenimages.comSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!