fbpx

De nieuwe functie Google Ad Insights en 7 tips voor het vinden van concurrerende advertenties

De nieuwe functie Google Ad Insights en 7 tips voor het vinden van concurrerende advertenties

Share This Post


Het beoordelen van advertenties van concurrenten is een essentieel onderdeel van het maken van advertenties of kwaliteitscontrole voor elke marketeer.

En als u uw advertenties eenmaal heeft gevonden, is het van cruciaal belang om ze systematisch te analyseren.

Voor betaald zoeken is dit in het verleden tijdrovend geweest.

Het was noodzakelijk om tools van derden te gebruiken, zoals Semrush, SpyFu of Google’s Ad Preview Tool, die meestal vertrouwen op voorbeeldgegevens en vaak geen uitgebreide voorbeelden geven.

Welnu, met de nieuwste Google-functies zijn die dagen voorbij.

Het is tijd om enthousiast te worden over het vinden van concurrerende advertentieteksten in Google Ads.

Waar vindt u de nieuwe zoekfunctie van Google Ads

Volg gewoon deze drie stappen:

Plaats de muisaanwijzer op het hamburgerpictogram naast een betaalde zoekadvertentie.

Google SERP voor kosten zonnepanelenScreenshot van de zoektocht naar [solar panel cost]Google, november 2022Klik op de link ‘Meer advertenties van deze adverteerder bekijken’.
Google-advertentie Screenshot van de zoektocht naar [solar panel cost]Google, november 2022Filter resultaten op tijdsbereik, locatie en/of advertentie-indeling.
filterresultaat voor Google-advertentieScreenshot van de zoektocht naar [solar panel cost]Google, november 2022Het is interessant op te merken dat deze functies, in tegenstelling tot de preview-tool van Google Ads, beschikbaar zijn zonder dat u zich hoeft aan te melden bij een Google-account of uw campagne.

Voorbij zijn de dagen dat je een dummy-account nodig had of een dummy-advertentie moest schrijven om een ​​voorbeeld te activeren.

De mogelijkheid om te filteren op advertentie-indeling is een ander groot voordeel ten opzichte van het gebruik van de preview-tool van Google Ads.

Vooral als u haast heeft of de aanpassing van de algoritmische weergave van advertenties voor uw profiel moet negeren, is filteren op advertentie-indelingen een uitstekende manier om de gewenste resultaten te krijgen.

Laten we nu eens kijken hoe we de advertenties zelf kunnen analyseren.

7 stappen om betaalde zoekadvertenties te analyseren

Of u nu naar alleen-tekstkopieën kijkt of niet, volg deze stappen om een ​​systematische analysebenadering te creëren.

Dit helpt u informatie te ordenen, trends gemakkelijker te herkennen en een structuur te creëren die zich in de loop van de tijd leent voor iteratieve analyse.

1. Oproep tot actie

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de advertentie, de call-to-action (CTA), is wat de gebruiker ertoe aanzet om te converteren.

Denk aan prikkels of aanbiedingen, urgentieberichten (bijvoorbeeld vandaag, nu, beperkte tijd), plaatsing en mogelijke herhaling van de CTA in de advertentie.

Verfijnde advertentietekst moet de CTA meer dan eens vermelden. De eerste vermelding kan dringende berichten bevatten, terwijl andere vermeldingen bedoeld zijn om incentives op te nemen.

Als het product of de dienst niet online wordt verkocht, moet de CTA, als best practice, de middelen bevatten om het te kopen, wat meestal inhoudt dat u een fysieke winkel belt of bezoekt.

2. Naam van het product of de dienst

Dit is vooral belangrijk wanneer het product of de dienst nieuw, technisch van aard is, een informele equivalent heeft die voldoende verschilt van het officiële merk, of als het bedrijf meerdere aspecten omvat.

Een printerfabrikant kan het bijvoorbeeld waardevol vinden om verkorte productnamen te analyseren die geen volledige technische specificaties bevatten.

Evenzo hebben veel reisservicebedrijven lange namen om al hun diensten weer te geven, maar het is niet altijd nodig om ze volledig op te nemen (bijv. Melia Caribe Beach All-Inclusive Resort Punta Cana).

3. Kenmerken van het product of de dienst

Of het nu visuele of tekstuele advertenties zijn, advertenties besteden een grote hoeveelheid onroerend goed aan het beschrijven van de meest opvallende kenmerken van het gepromote product of de gepromote dienst.

Let op wat ze zijn en welke beschrijvingen of kwalificerende weergaven worden gebruikt.

Overweeg voor op tekst gebaseerde advertenties bijvoeglijke naamwoorden en bijwoorden en of ze overtreffend of feitelijk zijn.

Houd voor niet-tekstadvertenties bij hoe het product wordt weergegeven en of de afbeeldingen lifestyle of technisch zijn.

4. Voordelen

Hoewel functies helpen bij het beschrijven van de use case voor een product of service, zijn het de voordelen die de gebruiker zullen overtuigen om deel te nemen.

Merk op welke oplossingsgerichte taal of beeldspraak wordt gebruikt, of er bronnen worden aangehaald om de beweringen te staven en of de beschreven voordelen op korte en/of lange termijn zijn.

Soms moeten meerdere niveaus van voordelen worden vermeld, waarbij de consument niet de uiteindelijke (of enige) begunstigde is.

In situaties zoals het geven van geschenken, het kopen van een verzekering, onderwijs of mantelzorg, vergeten verkopers vaak dat de behoeften van zowel de koper (bijv. de persoon die een geschenk koopt, die mogelijk prijsbewust is) als de ontvanger (bijv. zich meer zorgen maken over een flexibel retourbeleid).

5. Branding

Merkinclusie is een ander belangrijk element om te proberen.

Denk aan alles, van spelling tot de aanwezigheid van handelsmerksymbolen, plaatsing in koppen en/of hoofdtekst, logogrootte, wanneer en waar uw merk in de advertentie wordt genoemd. Er zijn mogelijkheden om uw merk op te nemen.

Zorg er echter voor dat u niet alleen op de URL vertrouwt.

Af en toe raakt een adverteerder verstrikt in de rest van de advertentie-elementen en vergeet hij de merknaam of het logo op te nemen, waarbij hij uitsluitend vertrouwt op de zichtbare URL om het harde werk van het communiceren van de merknaam te doen.

Helaas gaat deze URL te vaak verloren in de rommel van andere advertentie-elementen.

6. Toon

Dit laatste element is misschien wel het moeilijkst te bepalen.

De toon van de advertentie, samen met de CTA, is een cruciale indicator van het stadium van de reis van de gebruiker naar de adverteerder.

Een meer informele en informatieve toon zou suggereren om een ​​gebruiker eerder in hun online onderzoekstraject te targeten.

Omgekeerd is een advertentie met een meer directe taal waarschijnlijk gericht op een gebruiker in een transactiecontext.

7. Lengte

Last but not least is de lengte van de advertentietekst of, voor niet-tekstgebaseerde advertenties, de videolengte of de afmetingen van het beeldformaat.

Advertenties die het meest boeiende verhaal overbrengen of gebruikers op de meest proactieve manier betrekken, hebben doorgaans meer kans van slagen.

Aan de andere kant, alleen omdat een advertentie de mogelijkheid heeft om veel tekst of een video van een bepaalde lengte op te nemen, is dit niet altijd de best presterende aanpak. Vaak is minder meer.

conclusie

Deze tips voor het analyseren van concurrerende advertenties zouden onvolledig zijn zonder tips over het gebruik van de inzichten zodra ze zijn bijgehouden.

De neiging is vaak om te spiegelen wat anderen doen. Dit kan er echter toe leiden dat alle spelers soortgelijke berichten hebben. Dit maakt het voor gebruikers alleen maar moeilijker om onderscheid te maken tussen de beschikbare opties.

Hoewel het loont om ideeën van uw concurrenten over te nemen, moet u de neiging weerstaan ​​om een ​​waargenomen marktleider te kopiëren. Verzamel liever informatie van meerdere spelers en test vervolgens systematisch specifieke items.

Je onderscheiden van anderen levert vaak de beste resultaten op.

Het systematisch volgen van de geteste items zal u goed positioneren om een ​​schema met testresultaten te ontwikkelen.

Helaas is er op de lange termijn zelden één enkele advertentie die het beste presteert. Met het steeds veranderende concurrentielandschap moet het constant itereren.

Er is echter een zilveren voering: getrokken advertenties kunnen vaak een succesvolle comeback betekenen.

Door het gebruik van de bovenstaande elementen in zowel de advertenties van uw concurrenten als die van uzelf systematisch bij te houden, kunt u trends identificeren en cyclische patronen herkennen.

Als u een trendomkering bespeurt, bent u gewapend met onderzoek uit het verleden naar wat lang eerder in deze omstandigheden heeft gewerkt, klaar om te anticiperen op de bewegingen van uw concurrent en klaar om te reageren.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: eamesBot/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!