fbpx

De nieuwe functies van LinkedIn maken het mogelijk om op waarde gebaseerde vacatures te zoeken

De nieuwe functies van LinkedIn maken het mogelijk om op waarde gebaseerde vacatures te zoeken

Share This Post


Het steeds evoluerende werklandschap moedigt professionals aan om prioriteit te geven aan gedeelde waarden bij het nemen van professionele beslissingen.

Een recente studie geeft dit aan 90% van de Amerikaanse deelnemers vindt het cruciaal om voor een bedrijf te werken dat hun waarden deelt, en 71% deze visie behouden, zelfs tijdens economische instabiliteit.

Bedrijven die hun waarden benadrukken, trekken potentiële kandidaten aan en inspireren bestaande werknemers, vooral jongere generaties die op zoek zijn naar werk met een doel.

LinkedIn heeft een waargenomen 154% toename in waardegerelateerde termen in startersbanen tussen 2020 en 2022.

Als reactie op deze veranderende voorkeuren introduceert LinkedIn nieuwe tools die zijn ontworpen om werkzoekenden te helpen kansen te vinden op basis van hun waarden en topbedrijven op het platform te ontdekken die groeivooruitzichten bieden.

LinkedIn verbetert het zoeken naar werk met op waarde gerichte tools

Vernieuwde betrokkenheidsfunctie

Bedrijven kunnen nu automatisch hun toezeggingen, zoals de balans tussen werk en privéleven, diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI), loopbaanontwikkeling, sociale impact en ecologische duurzaamheid, onder de aandacht brengen wanneer ze vacatures op LinkedIn plaatsen.

Sinds de introductie van deze functie in oktober hebben meer dan 40.000 bedrijven toezeggingen in hun profiel opgenomen.

Op waarden gebaseerd filter en knop “Ik ben geïnteresseerd”.

Een nieuw filter stelt werkzoekenden in staat vacatures te zoeken bij bedrijven die aansluiten bij hun waarden.

Bovendien kunnen werkzoekenden met een “Ik ben geïnteresseerd”-knop op bedrijfspagina’s hun profiel delen met potentiële werkgevers, waardoor het proces van het identificeren van enthousiaste kandidaten wordt versneld.

Het belang van culturele compatibiliteit

Volgens een LinkedIn-enquête 85% van de Amerikanen is van mening dat culturele compatibiliteit met hun werkplek essentieel is, met 70% bereid zijn hun baan op te zeggen om kansen te zoeken die beter aansluiten bij hun waarden.

millennials (71%) en generatie Z (64%) hechten bijzonder belang aan het werken voor organisaties die resoneren met hun cultuur en waarden.

De topbedrijven van LinkedIn omarmen op waarde gebaseerd inhuren

De LinkedIn Top Companies-lijst van dit jaar, die 50 organisaties bevat, benadrukt dat op waarde gebaseerd inhuren de beste keuze is.

Deze bedrijven tonen een toewijding aan waarden zoals het ondersteunen van werkende ouders, het bevorderen van diversiteit bij het aannemen van personeel en het implementeren van initiatieven voor koolstofneutraliteit.

Belangrijkste onderzoeksresultaten

66% van de Amerikanen beschouwt een niet op elkaar afgestemde cultuur en waarden als een dealbreker bij het overwegen van een nieuwe baan. Bij het beoordelen van de cultuur en waarden van een bedrijf, 59% van de respondenten geeft prioriteit aan het combineren van werk en gezin, gevolgd door: Professionele groei en leren (53%) VAN (39%) duurzaamheid van het milieu (32%) Sociale impact (29%)

14 gratis LinkedIn-leercursussen

Van 19 april tot 9 juni biedt LinkedIn 14 gratis leercursussen aan met betrekking tot waarden en cultuur, waaronder:

Uw waarden afstemmen op werk, leven en alles daartussenin met Christina Vo. Persoonlijke authenticiteit gebruiken om professioneel succes te stimuleren met Alicia Reece. Bouwen aan een carrière voor positieve sociale impact met Nick Martin. Vind banen bij bedrijven die diversiteit en inclusie omarmen met Chris Taylor Green Jobs. voor duurzame carrières met Fulya Kocak Gin De werknemersgids voor duurzaamheid met Elizabeth Bagley Menselijke productiviteit: test je prestaties Burn-out met Rahaf Harfoush Een gids voor het stellen van grenzen op de moderne werkplek met Hannah Wachter Hoe creëer je een leven van betekenis en doel met Maxie McCoy

Op te sommen

De arbeidsmarkt verandert. Meer mensen zijn op zoek naar bedrijven die hun waarden delen.

Daarom zullen bedrijven die zich richten op de balans tussen werk en privéleven, diversiteit en duurzaamheid waarschijnlijk meer kandidaten aantrekken.

Nieuwe LinkedIn-functies zullen mensen helpen banen te vinden die passen bij hun waarden en in contact komen met werkgevers op basis van wederzijdse interesses.

Uitgelichte afbeelding: robin.ph/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!