fbpx

De onzekere toekomst van TikTok in de VS: CEO neemt het op tegen het Congres

De onzekere toekomst van TikTok in de VS: CEO neemt het op tegen het Congres

Share This Post


Tijdens een hoorzitting van vijf uur in het congres kreeg de CEO van TikTok, Shou Zi Chew, te maken met intensief onderzoek van Amerikaanse wetgevers vanwege de connecties van het socialemediaplatform met het Chinese moederbedrijf ByteDance.

Wetgevers van beide partijen eisten duidelijke antwoorden over de vraag of TikTok Amerikanen bespioneert voor China.

De Amerikaanse regering dringt aan op de desinvestering van TikTok en heeft zelfs gedreigd de app in de VS te verbieden.

Chew bevond zich in een moeilijke positie en probeerde TikTok af te schilderen als een onafhankelijk bedrijf dat niet door China werd beïnvloed.

Wetgevers bleven echter sceptisch en noemden het verzet van China tegen de verkoop van TikTok als bewijs van de invloed van het land op het bedrijf.

De hoorzitting werd gekenmerkt door een zeldzaam vertoon van tweeledige eenheid, met een hardere toon dan eerdere congreshoorzittingen met leidinggevenden van Amerikaanse sociale media.

De toekomst van TikTok in de VS

Nu de Verenigde Staten en China het oneens zijn over de verkoop van TikTok, staat de app voor twee mogelijke uitkomsten in de Verenigde Staten.

Verbied TikTok of bekijk de onderhandelingen om gegevensbeveiligingsproblemen op te lossen.

Lindsay Gorman, hoofd technologie en geopolitiek bij het Duitse Marshallfonds, zei: “De toekomst van TikTok in de VS is vandaag beslist somberder en onzekerder dan gisteren.”

TikTok heeft maatregelen voorgesteld om Amerikaanse gebruikersgegevens te beschermen, maar er is geen veiligheidsakkoord bereikt.

Zorgen over sociale impact aanpakken

Wetgevers tijdens de hoorzitting uitten hun bezorgdheid over de impact van TikTok op jonge Amerikanen en beschuldigden het platform ervan de privacy te schenden en de geestelijke gezondheid te schaden.

Volgens het Pew Research Center wordt de app gebruikt door 67% van de Amerikaanse tieners.

Critici beweren dat de app te verslavend is en dat het algoritme tieners kan blootstellen aan gevaarlijke of dodelijke situaties.

Chew wees op nieuwe schermtijdlimieten en inhoudsrichtlijnen om die zorgen weg te nemen, maar wetgevers waren niet overtuigd.

Op te sommen

De hoorzitting van de House Energy and Commerce Committee over TikTok ging in op zorgen die alle socialemediaplatforms gemeen hebben, waaronder de verspreiding van schadelijke inhoud en het verzamelen van bulkgebruikersgegevens.

De meeste commissieleden waren kritisch over TikTok, maar velen vermeden het typische onderscheid dat te zien is in spraakmakende hoorzittingen.

De hoorzitting was bedoeld om te pleiten voor regulering van sociale media en kinderbescherming in plaats van zich te concentreren op de nationale veiligheidsdreiging die uitgaat van de verbinding van de app met China.

Als er iets uit deze hoorzitting komt, kan het verband houden met deze verordening.

De hoorzitting stelde het Congres ook in staat Amerikanen ervan te overtuigen dat TikTok een bedreiging voor de nationale veiligheid vormt die een verbod rechtvaardigt.

Die bezorgdheid komt voort uit de mogelijkheid dat de Chinese overheid toegang zou kunnen krijgen tot de gegevens van TikTok’s 150 miljoen Amerikaanse gebruikers of haar aanbevelingsalgoritmen zou kunnen manipuleren om propaganda of verkeerde informatie te verspreiden.

Er is echter beperkt openbaar bewijs dat deze beweringen ondersteunt, waardoor het app-verbod extreem en mogelijk onnodig lijkt.

Naarmate de gebeurtenissen zich ontvouwen, is het cruciaal om op de hoogte te blijven, aangezien de uitkomst het digitale marketinglandschap kan beïnvloeden.

Uitgelichte afbeelding: Rokas Tenys/Shutterstock

De volledige herhaling van de congreshoorzitting is beschikbaar op YouTube.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!