fbpx

De oprichters van Yoast SEO investeren in de toegankelijkheidsplugin WordPress

De oprichters van Yoast SEO investeren in de toegankelijkheidsplugin WordPress

Share This Post


De oprichters van de Yoast SEO-plug-in hebben een investering aangekondigd in een WordPress-toegankelijkheidsplug-in die scant en rapporteert over toegankelijkheidsproblemen en het gemakkelijker maakt om problemen met hele websites op te lossen.

Egaliseer Digitale Toegankelijkheid Checker

Een website toegankelijk maken is veel meer dan ervoor zorgen dat kleuren het juiste contrast hebben en afbeeldingen alt-tekst bevatten.

Er zijn veel normen waaraan moet worden voldaan om webpagina’s te laten voldoen aan de WCAG 2.1-normen.

De Digital Accessibility Checker scant berichten en pagina’s op niet-naleving en maakt een rapport van de verschillende gebieden die verbetering behoeven.

De plug-in kan een hele site scannen op toegankelijkheidsproblemen.

Fout- en waarschuwingsberichten worden weergegeven op de pagina- en postbewerkingsschermen, naast een gecentraliseerde lijst met fouten die moeten worden verholpen.

Kwesties waarvoor een oplossing nodig is, kunnen worden geordend op ernst om het prioriteren van oplossingen te vergemakkelijken.

De plug-in biedt onbeperkt bladeren door pagina’s zonder URL-limieten, zelfs niet voor de gratis versie.

U hoeft niet te wachten tot een derde partij URL’s verwerkt en alle gegevens worden op de server van de gebruiker bewaard.

Een belangrijk kenmerk van de plug-in is dat er geen front-end-scripts zijn die de website-ervaring voor sitebezoekers vertragen.

“Iedereen zou deze plug-in moeten installeren”

Ik vroeg David Ogletree (LinkedIn), directeur betaald zoeken bij zoekmarketingbureau WrightIMC, wat zijn mening is over de plug-in voor toegankelijkheidscontrole.

David antwoordde:

Als wettelijk blind persoon en digitale marketeer vond ik de Accessibility Checker-plug-in ongelooflijk eenvoudig te gebruiken om WCAG-problemen op WordPress-webpagina’s te identificeren.

Ik vind dat iedereen deze plug-in moet installeren om ervoor te zorgen dat hun visueel gehandicapte bezoekers de website gemakkelijk kunnen gebruiken.

Het bevat een lijst met problemen op één pagina en een koppeling waarin wordt uitgelegd hoe u ze kunt oplossen.

Veel van de gevonden problemen vereisen wijzigingen in het thema en andere plug-ins, maar dit zal ook inhoudschrijvers helpen ervoor te zorgen dat de inhoud die ze aan de website toevoegen toegankelijk is.”

Add-on voor webontwikkeling

Ik vroeg ook een webontwikkelingsprofessional, Alex Alexakis (LinkedIn), oprichter van webontwikkelingsbedrijf Pixel Chefs, naar zijn mening over de plug-in.

Hij antwoordde dat het toegankelijk maken van websites iets is dat zijn bedrijf doet voor klanten, vooral voor sites in financiële branches.

Nadat hij de plug-in had uitgeprobeerd, merkte hij op dat de functies die deze biedt een ongelooflijke tijdbesparing opleveren en hij was verrast dat zoveel functionaliteit gratis werd aangeboden.

Alex merkte op:

“De Accessibility Checker is een geweldige aanvulling op de ontwikkeling van websites, met name om ervoor te zorgen dat de WCAG 2.1 AA-normen worden nageleefd voordat ze worden vrijgegeven.

Als webontwerp- en ontwikkelteam zijn we ons ervan bewust dat we niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor toegankelijkheidsproblemen die voortvloeien uit klantupdates.

Daarom dient de plug-in-interface als een uitstekend hulpmiddel om de sitebeheerder op de hoogte te stellen van eventuele toegankelijkheidsproblemen die kunnen optreden nadat de site is gelanceerd.

Deze proactieve aanpak zorgt voor een snelle oplossing van mogelijke problemen, wat resulteert in verbeterde toegankelijkheid en naleving van de website.”

Alex wees er ook op dat het bereiken van webtoegankelijkheid een overloopeffect heeft om SEO te verbeteren. Hij merkte op dat sommige factoren die verband houden met toegankelijkheid ook de zoekoptimalisatie verbeteren en helpen bij het behalen van marketingdoelen.

Hij merkte op:

“Een tool als deze, met schermafbeeldingen en handleidingen, kan uw optimalisatie-inspanningen op de pagina een fluitje van een cent maken.

En terwijl je deze geweldige SEO-vriendelijke pagina maakt, maak je het ook gemakkelijker voor mensen met een handicap om van de website te genieten en klant te worden, dus het is een win-win situatie voor de gebruikers en uitgevers van de site.”

Volgens de American Federation of the Blind meldt ongeveer 13% van de Amerikanen dat ze moeite hebben met zien, en de National Federation of the Blind meldt dat bijna 3% van de Amerikaanse volwassenen blind is.

Blindheid is een vorm van handicap die het moeilijk maakt om toegang te krijgen tot internet, er zijn er nog veel meer.

De Digital Accessibility Checker van Equalize maakt het eenvoudig om toegankelijkheidsproblemen te ontdekken, catalogiseren en prioriteren waarvoor een oplossing nodig is.

Emilia Kapitaalinvestering

Joost de Valk en Marieke van de Rakt hebben een pre-seed-investering aangekondigd in Equalize Digital Accessibility Checker, een toegankelijkheidsplug-in voor WordPress-sites.

De uitgever van de plug-in, Equalize Digital, zei dat ze de investering zullen gebruiken om een ​​senior plug-in-ontwikkelaar in te huren en ook om meer toegankelijkheidsgerelateerde inhoud te ontwikkelen.

De aankondiging van Equalize Digital is gedeeld:

“Het leiderschapsteam van Equalize Digital is verheugd om Emilia Capital aan boord te halen als investeerder om de ontwikkeling en groei van hun add-on te helpen versnellen.

“Deze investering zal de ontwikkeling van kritieke functies financieren om Accessibility Checker beter te positioneren als de toonaangevende oplossing voor toegankelijkheidscontrole”, aldus Amber Hinds, CEO.

“Naast dat we profiteren van de kapitaalverhoging, zijn we verheugd om met Joost en Marieke samen te werken.

Vanaf het begin hebben we parallellen getrokken tussen Accessibility Checker en de Yoast SEO-plug-in, omdat beide tools vergelijkbare doelen en uitdagingen hebben.

Joost en Marieke zullen waardevolle inzichten verschaffen in onze strategie terwijl we de productkant van ons bedrijf uitbreiden.”

Lees de officiële aankondiging van Equalize Digital

Equalize Digital ontvangt pre-seed investering van Emilia Capital

Download de gratis versie van de plug-in uit de officiële WordPress-plug-inrepository:

Egaliseer Digitale Toegankelijkheid Checker

Lees meer over de functies van de Accessibility Checker-plug-in

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/san4ezzSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!