fbpx

De populariteit van ChatGPT verhoogt de waarde van OpenAI tot $29 miljard

De populariteit van ChatGPT verhoogt de waarde van OpenAI tot $29 miljard

Share This Post


Volgens een rapport van The Wall Street Journal overweegt onderzoekslaboratorium OpenAI, de ontwikkelaar van ChatGPT, een openbare aanbieding die het bedrijf zou waarderen op ongeveer $ 29 miljard.

Het bod zou de aankoop van een bepaald aantal aandelen van bestaande aandeelhouders tegen een vaste prijs inhouden en zou de waardering van OpenAI ongeveer verdubbelen ten opzichte van een eerdere openbare aanbieding die in 2021 werd voltooid, toen het bedrijf werd gewaardeerd op ongeveer $ 14 miljard.

Over de deal wordt onderhandeld met venture capital firma’s Thrive Capital en Founders Fund. Als het doorgaat, zou OpenAI een van de meest waardevolle startups in de Verenigde Staten worden.

De aanzienlijke waardestijging van het bedrijf is waarschijnlijk deels te danken aan de wijdverbreide populariteit van ChatGPT, dat in de eerste vijf dagen na de beursgang meer dan een miljoen gebruikers kreeg.

Aangezien het populairste product van OpenAI gratis wordt aangeboden, lijkt het misschien verrassend dat het bedrijf zo hoog wordt gewaardeerd.

OpenAI genereert miljoenen inkomsten door zijn AI-software aan ontwikkelaars te verkopen. OpenAI biedt momenteel cloudservices aan Microsoft voor tools waarmee gebruikers tekst, code en afbeeldingen kunnen maken met behulp van eenvoudige instructies.

Ook wordt OpenAI als onderzoeksorganisatie gefinancierd door een combinatie van donaties, sponsoring en subsidies.

Enkele van de financieringsbronnen van OpenAI zijn bedrijven als Microsoft en individuele filantropen zoals Elon Musk en Sam Altman.

In 2019 investeerde Microsoft 1 miljard dollar in OpenAI, en het bedrijf heeft de mogelijkheid besproken om een ​​veel grotere investering te doen in de AI-business, die mogelijk tientallen miljarden dollars waard is.

Met verdere investeringen kan OpenAI werken aan de integratie van zijn AI-technologie met andere Microsoft-producten.

Deze week werd gemeld dat Microsoft van plan is om AI-technologie van OpenAI’s ChatGPT-chatbot op te nemen in zijn Bing-zoekmachine.

Zie: Microsoft Bing met ChatGPT gelanceerd in maart

Dankzij de ChatGPT-integratie kan Bing volledige zinnen geven als antwoord op zoekopdrachten in plaats van lijsten met links.

De bijgewerkte zoekfunctie zal naar verwachting eind maart beschikbaar zijn en zou Microsoft mogelijk een voorsprong op Google kunnen geven.

Het aanbestedingscontract is nog niet afgerond en de voorwaarden kunnen veranderen. OpenAI weigerde commentaar te geven op het rapport van The Wall Street Journal.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!