fbpx

De update van TikTok beperkt livestreaming tot volwassen hosts

Share This Post


In een poging om de veiligheid van minderjarige gebruikers te verbeteren, werkt TikTok zijn livestream-functionaliteit bij om hosting te beperken tot gebruikers van 18 jaar en ouder, volgens een verklaring op zijn website.

TikTok zegt in de verklaring:

“De basis van TikTok is gebaseerd op het vertrouwen en de veiligheid van de gemeenschap. Om onze gebruikers en makers te beschermen en hun welzijn te ondersteunen, werken we voortdurend aan het ontwikkelen van de veiligheidsmaatregelen die we hebben ingevoerd. Vandaag brengen we aanvullende wijzigingen en verbeteringen aan om te helpen onze community heeft de best mogelijke ervaring bij het gebruik van Live.”

Het beleid, dat op 23 november van kracht wordt, verhoogt de minimumleeftijd voor het hosten van een livestream van 16 naar 18 jaar. Dit wordt gefactureerd als een uitbreiding van de inhoudsniveaus van het platform voor het delen van video’s, die bedoeld zijn om minderjarige gebruikers te beschermen tegen dreigingen van seksuele uitbuiting.

Zoals vermeld in het persbericht van TikTok:

“We willen dat onze community ten volle profiteert van de kansen die Live biedt zonder de veiligheid in gevaar te brengen. We zijn van mening dat deze toonaangevende updates de jongste leden van onze community verder kunnen beschermen terwijl ze beginnen en hun aanwezigheid in de rij opbouwen”.

De update komt omdat TikTok hoge boetes krijgt van de Britse regering voor het niet beschermen van de privacy van kinderen. Volgens onderzoeken heeft het socialemediaplatform mogelijk gegevens verzameld en verwerkt van kinderen jonger dan 13 jaar zonder de juiste toestemming van de ouders.

In de Verenigde Staten heeft een tweeledig panel van acht procureurs-generaal haar onderzoek naar de effecten van het delen van video’s op kinderen uitgebreid. Het onderzoek, dat afgelopen november begon, was aanvankelijk alleen gericht op Instagram, maar is sindsdien uitgebreid met de sociale-mediasite die eigendom is van China.

Met de functie voor meerdere gasten kan de gastheer andere deelnemers uitnodigen

Met de nieuwe update kunnen hosts ook live gaan met extra deelnemers. Met behulp van een raster- of paneellay-out kunnen makers van inhoud nu maximaal vijf andere gebruikers opnemen in hun livestreams, zodat ze tegelijkertijd kunnen communiceren met het streampubliek.

Eenmaal live kunnen makers verschillende uitzendinstellingen wijzigen, waaronder het toevoegen van effecten, het filteren van opmerkingen en het toevoegen van moderators. Deze functies kunnen handig zijn voor professionele influencers die hun uitzendingen op grotere shows willen verbeteren en elke streamer in staat stellen vrienden aan een gesprek toe te voegen.

Live hosts kunnen nu alleen-uitzendingen voor volwassenen maken

Hoewel TikTok seksueel expliciete inhoud zal blijven verbieden, creĆ«ert het ook een optie waarmee gebruikers streams voor volwassenen kunnen hosten met kleurrijke taal en volwassen thema’s.

Bij de lancering suggereerde TikTok dat het kan worden gebruikt voor komedies met een volwassen thema of discussies over gevoelige en triggerende onderwerpen.

Uitgelichte afbeelding: DDimaXX/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beƫindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!