fbpx

De WordPress admin-interface is “gewoon slecht”

De WordPress admin-interface is "gewoon slecht"

Share This Post


Joost de Valk, oprichter van Yoast SEO-plug-in, publiceerde een kritische beoordeling van de gebruikersinterface (UI) van WordPress, waarin hij zei dat het “moeilijker te gebruiken” is en mogelijk een reden is waarom WordPress marktaandeel verliest ten opzichte van bedrijven als Wix en Shopify. .

De officiële ontwerpfilosofie van WordPress stelt dat ze WordPress gebruiksvriendelijker willen maken met elke nieuwe versie die wordt uitgebracht.

Ze schrijven dat hun doel is dat de “niet-technische” gebruiker degene is waarvoor ze ontwerpen, zodat ze in vijf minuten kunnen worden opgezet met een volledig functionele website.

De realiteit van hoe gemakkelijk WordPress te gebruiken is, is echter verre van zijn filosofische verklaring.

Zelfs WordPress-ontwikkelaar Matt Mullenweg zei zelf dat ontwerpen in Wix sneller gaat dan hetzelfde doen in WordPress.

WordPress UI-ontwerp

Joost wijst met de vinger naar de huidige gebruikersinterface van WordPress als een factor die bijdraagt ​​aan waarom WordPress verwarrend is in het gebruik.

Hij vestigde de aandacht op het feit dat WordPress drie verschillende gebruikersinterfaces heeft, wat gebruikers dwingt om elke interface te leren gebruiken en de ervaring van het gebruik van WordPress bemoeilijkt.

Om het nog erger te maken, introduceren thema’s en plug-ins hun eigen UI-elementen, waardoor gebruikers gedwongen worden een geheel andere manier te leren om te navigeren en de software te gebruiken.

Een ideale gebruikersinterface (UI) biedt een consistente werkruimte, zodat de gebruiker niet hoeft te stoppen en opnieuw moet nadenken waar alle knoppen en links zijn.

Interactie met de interface moet op alle schermen vergelijkbaar zijn, ongeacht wat ze proberen te bereiken.

Joost schreef:

“De huidige staat is gewoon slecht – de kern van WordPress heeft nu in feite 3 lay-outs.

De berichtbewerkingspagina waarop ik dit schrijf lijkt in niets op de berichtoverzichtspagina, die in niets lijkt op de Site Health-pagina.

En dan ga je naar de plug-ins en elk heeft ook zijn eigen gebruikersinterface. Dit maakt WordPress als geheel moeilijker te gebruiken.”

WordPress is oud en verliest marktaandeel

Afgezien van de inconsistente gebruikersinterface, wees Joost er ook op dat concurrenten zoals Wix een consistente gebruikersinterface hebben in hun contentmanagementsystemen.

Dus terwijl de rest van de wereld vooruitgang boekt met best practices, zit WordPress vast met dezelfde inconsistente interface die het al jaren heeft.

Yoast benadrukte dat de slechte gebruikersinterface bijdraagt ​​aan de uittocht van WordPress-gebruikers naar concurrenten.

“Zo verliezen we CMS-marktaandeel aan bedrijven als Wix en Shopify (die elk hun eigen ontwerpsysteem hebben).”

Is WordPress moeilijk te gebruiken?

Een belangrijk kenmerk dat een closed source CMS zoals Wix aantrekkelijk maakt, is dat het makkelijk in gebruik is. Een van de redenen waarom het gebruiksvriendelijk is, is een consistent ontwerpsysteem.

PC Magazine gaf Wix een Editors Choice Best of the Year 2022-prijs en schreef:

“Als je met minimale inspanning en maximale creatieve vrijheid een online website wilt maken, zoek dan niet verder dan Wix.”

WordPress heeft deze onderscheiding niet ontvangen. In het WordPress-overzicht van PC Magazine merkten de auteurs echter op dat het niet “bijzonder moeilijk” was.

Maar de auteurs van het overzicht van PC Magazine erkenden ook de leercurve voor het gebruik van WordPress:

“…mensen die niet bekend zijn met het proces hebben misschien een leidende hand nodig.”

WordPress-themawebsite ThemeIsle schrijft:

“Hoewel WordPress geen codeerkennis vereist, is het aanpassen van het thema vaak niet zo eenvoudig.

Standaard krijg je niet dezelfde visuele bewerkingservaring als met Squarespace of Wix, hoewel de nieuwe Block Editor in die richting evolueert… Sommige slecht gecodeerde thema’s kunnen ook moeilijk te tweaken zijn, tenzij je een gevorderde bent gebruiker.”

Een van de doelen van WordPress is om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om te bouwen.

Het is dus verbijsterend dat WordPress wordt erkend als moeilijk te gebruiken, vooral in vergelijking met closed-source alternatieven zoals Wix, Shopify en Duda.

Joost de Valk legt de vinger op de verouderde admin-gebruikersinterface als een van de redenen waarom WordPress zo moeilijk te gebruiken is.

Het vraagt ​​praktisch om leiderschap van WordPress om prioriteit te geven aan het ontwerpen van een consistente gebruikersinterface.

“WordPress heeft een ontwerpsysteem nodig en het heeft het snel nodig…”

Antwoord van de WordPress Twitter-community

De reacties op het artikel van Joost waren overweldigend positief, en velen in de WordPress-community bedankten Joost voor het onder de aandacht brengen van het probleem.

@learnwithmattc hij twitterde:

“Geweldig artikel, samenvatting, aanbevelingen, tips, bronnen. Je krijgt niet vaak zoveel waardevolle informatie in een blogpost.

WP-productontwikkelaars, let op! UI-instellingen zijn van belang, of je nu houdt van de route die Yoast nam of niet, ik denk dat het de moeite waard is om op te letten.

@Shock9699 getweet bedankt voor het artikelde aandacht vestigen op niet-overeenkomende menu’s binnen de WordPress admin-interface.

“Helemaal mee eens. WordPress ziet er nu uit als een 10/15 jaar oud CMS. Zeker met de komst van de nieuwe FSE waar de interne menu’s anders zijn dan het normale dashboard.”

@mnowak_eth tweet-overeenkomst met meningen over de status van de gebruikersinterface van WordPress:

“…Wordpress panel begint eruit te zien als oude bedrijfssoftware (je kent de namen). Met de hele SaaS-beweging die de internetmaatschappij voortdurend informeert over goede en slechte UX en ergonomie, is wp panel over het hoofd gezien”.

Een gestandaardiseerd ontwerp gedeeld door plug-ins en thema’s zou een naadloze en consistente admin-interface creëren. @wpsecurityuser hij twitterde een oproep voor een gestandaardiseerd ontwerpsysteem.

“Laat de plug-ins hun UI-systemen implementeren, de WordPress admin UI updaten en alles standaardiseren, laten we moderniseren.”

@bitartem trekt de aandacht aan de waarde van het hebben van een ontwerpsysteem zodat het WordPress-ecosysteem van tevoren weet wat het kan verwachten.

“Een ander probleem is dat WordPress zich in een overgangsfase bevindt, ik bedoel de blog-editor en het bewerken van de volledige site, en er worden bijna elke dag nieuwe functies toegevoegd, dus als er een ontwerpsysteem is, moeten we weten wat WordPress zal worden in de nabije toekomst.”

De gebruikersinterface van WordPress admin moet worden verbeterd

Het is moeilijk om aan de conclusie te ontsnappen dat WordPress problemen heeft wanneer de persoon die het heeft gemaakt zegt dat het sneller is om dingen te doen met een concurrent met gesloten bron dan met WordPress.

Het artikel van Joost richt zich op de verouderde staat van de WordPress-beheerdersinterface en vestigt de aandacht op de noodzaak van een consistent ontwerp dat ontwikkelaars van plug-ins en thema’s kunnen gebruiken om een ​​gebruiksvriendelijkere interface te creëren.

Lees de blogpost van Joost de Valk

De beheerdersinterface van WordPress moet beter

Source link

More To Explore

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?
Marketing Nieuwtjes

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens,

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!