fbpx

De Yoast SEO 20.0 update brengt grote veranderingen met zich mee

De Yoast SEO 20.0 update brengt grote veranderingen met zich mee

Share This Post


Yoast versie 20.0 introduceert grote wijzigingen in de gebruikersinterface om het optimaliseren van een WordPress-site gemakkelijker te maken.

Nieuwe gebruikersinterface

De gebruikersinterface van Yoast 20.0 maakt een einde aan de oude methode om gebruikers op meerdere tabbladen te laten klikken om toegang te krijgen tot pagina’s met tal van opties.

De nieuwe versie van Yoast introduceert een interface in kaartstijl.

De gebruikersinterface van de kaart vereist niet dat gebruikers keuzes maken zoals bij een tabbladinterface. Het presenteert informatie als een reeks functies die een gebruiker kan in- of uitschakelen. Het is een eenvoudigere en meer intuïtieve manier om dingen te doen.

Elke categorie heeft zijn eigen rij, met kaarten die instellingen vertegenwoordigen die kunnen worden in- of uitgeschakeld.

De structuur van de configuratiepagina is als volgt:

Categorie instellingen

Kaart – Kaart – Kaart

Elke kaart, die een instelling is, heeft bovenaan een afbeelding, een uitleg van de instelling onder de afbeelding en in het voettekstgedeelte van de kaart staat het in-/uitschakelen en een link naar meer informatie op een Yoast-webpagina dat verklaart deze bijzonderheid. configuratie

Een Yoast-configuratiekaart

De Yoast SEO 20.0 update brengt grote veranderingen met zich mee

Wanneer een instelling is uitgeschakeld, wordt de afbeelding weergegeven in grijstinten (geen kleur).

Als de afbeelding kleur heeft, betekent dit dat de instelling is geactiveerd.

Een gebruiker kan letterlijk in één oogopslag zien welke parameters in welke categorie dan ook aan of uit zijn, gewoon door te zien of een kaart een kleur heeft of geen kleur.

Dit is een macroweergave van de volledige instellingenpagina waarmee de gebruiker het overzicht snel kan begrijpen, wat niet mogelijk is met de oude manier van navigeren door instellingen met tab en klikken en scrollen.

De Yoast SEO 20.0 update brengt grote veranderingen met zich mee

Elke kaart die overeenkomt met een individuele instelling heeft een korte uitleg van de instelling.

Een gebruiker heeft ook de mogelijkheid om op de knop “meer info” te klikken om een ​​webpagina te bezoeken die de specifieke instellingen in detail uitlegt.

De instellingenpagina “API-integraties” volgt een vergelijkbare gebruikersinterface in kaartstijl die het ook gemakkelijk maakt om te zien welke integraties mogelijk zijn, zoals het integreren van Yoast in uw Elementor-workflow en het vervolgens inschakelen van die integratie.

Yoast API-integratiepagina

De Yoast SEO 20.0 update brengt grote veranderingen met zich mee

Ik kreeg de kans om een ​​pre-releaseversie van Yoast 20.0 op een testsite te installeren en was onder de indruk van de eerste installatie en de nieuwe gebruikersinterface.

Ik doe al bijna 25 jaar aan SEO en deze versie van Yoast is de gemakkelijkste SEO-plug-in die ik tot nu toe heb gebruikt.

De nieuwe gebruikersinterface is zo goed doordacht dat vrijwel iedereen met elk kennisniveau deze kan gebruiken zonder een handleiding te hoeven lezen. Maar als men achtergrondinformatie nodig heeft, is die informatie slechts een klik verwijderd.

Thijs de Valk, CEO van Yoast, vertelde:

“Ik ben erg trots op wat het team heeft gebouwd in Yoast SEO 20.0. …Onze nieuwe gebruikersinterface laat zien dat we onze gebruikers de best mogelijke ervaring zullen blijven bieden.”

Ik ben het ermee eens, Yoast SEO 20.0 is een grote stap voorwaarts, gebruikers zullen de veranderingen waarderen.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/ViDI StudioSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!