fbpx

De zoekresultaten van Google Desktop kunnen nu eindeloos scrollen

De zoekresultaten van Google Desktop kunnen nu eindeloos scrollen

Share This Post


Google maakt zoekresultaten op desktops mobielvriendelijker met een update waarmee gebruikers eindeloos door meerdere pagina’s kunnen scrollen.

Continu scrollen wordt uitgerold naar desktopzoekresultaten in de VS.

In een e-mail aan Search Engine Journal legt Google uit hoe SERP’s maximaal zes pagina’s met URL’s weergeven voordat gebruikers worden gevraagd op “meer resultaten” te klikken:

“… we brengen continu scrollen naar de desktop, zodat u met minder klikken meer bruikbare zoekresultaten kunt blijven zien. Nu is het nog gemakkelijker om inspiratie op te doen met meer informatie binnen handbereik.

Als je nu naar beneden scrolt, blijf je relevante resultaten vinden, zodat je nieuwe ideeën kunt ontdekken. Wanneer u de onderkant van een pagina met zoekresultaten bereikt, worden automatisch maximaal zes pagina’s met resultaten weergegeven totdat u de knop ‘Meer resultaten’ ziet als u verder wilt gaan.”

Aangezien Google de eerste pagina met zoekresultaten blijft vullen met advertenties, aanbevolen fragmenten, multimedia-inhoud, “Mensen vragen ook”-vakken en andere functies, is deze update een overwinning voor gewone webpagina’s.

Door zoekers de mogelijkheid te geven om door zes pagina’s tegelijk te scrollen, is de kans groter dat ze meer resultaten zien voordat ze op een wegversperring stuiten.

We verwachten niet dat deze wijziging invloed heeft op de rapportage. Google merkte vorig jaar bij het updaten van mobiele zoekresultaten naar continu scrollen op dat er geen verschil is in Search Console.

Dat komt omdat Search Console SERP-posities bijhoudt, geen pagina’s, legt Google uit:

Continu scrollen verandert ook niets aan de manier waarop positierapporten werken in Search Console. Positierapporten worden bijgehouden alsof de pagina’s niet automatisch zijn geladen.

— Google SearchLiaison (@searchliaison) 14 oktober 2021

Uitgelichte afbeelding: Ashalatha/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!