fbpx

DuckDuckGo betreedt de AI-race met DuckAssist

DuckDuckGo betreedt de AI-race met DuckAssist

Share This Post


DuckDuckGo, de op privacy gerichte zoekmachine, heeft DuckAssist geïntroduceerd, een nieuwe functie die natuurlijke taalantwoorden op zoekopdrachten genereert met behulp van Wikipedia.

Dit is de eerste in een reeks AI-ondersteunde privézoekopdrachten en browserupdates die DuckDuckGo van plan is de komende maanden uit te brengen.

Wat is DuckAssist en hoe werkt het?

DuckAssist is een nieuw type direct antwoord op zoekresultaten dat is ontworpen om het uiterlijk en het gevoel van traditionele SERP’s te weerspiegelen.

Het scant een specifieke reeks bronnen, voornamelijk Wikipedia en soms gerelateerde sites zoals Britannica, met behulp van DuckDuckGo’s actieve indexering.

DuckAssist genereert vervolgens een korte samenvatting van wat het op Wikipedia vindt bovenop de reguliere privé-zoekresultaten.

DuckDuckGo betreedt de AI-race met DuckAssistScreenshot van: spreadprivacy.com/duckassist-launch/, maart 2023.

Hoe verschilt DuckAssist van andere AI-zoektools?

DuckAssist gebruikt natuurlijke taaltechnologie van OpenAI en Anthropic om informatie samen te vatten en directere antwoorden op gebruikersvragen te geven dan traditionele zoekresultaten.

Hoewel generatieve AI-technologie is ontworpen om tekst te genereren als reactie op elke prompt, ongeacht of het antwoord “kent”, probeert DuckAssist alleen informatie van vertrouwde bronnen zoals Wikipedia samen te vatten om onnauwkeurigheden te minimaliseren.

Voor nu is de kans groter dat je DuckAssist in zoekresultaten ziet als je eenvoudige vragen stelt met duidelijke antwoorden op Wikipedia.

DuckAssist zal echter niet altijd nauwkeurige antwoorden genereren en gebruikers worden aangemoedigd om feedback te delen tijdens de bètaperiode.

Door zoekopdrachten als vragen te formuleren of het woord ‘wiki’ in de zoekopdracht op te nemen, is de kans groter dat DuckAssist in de zoekresultaten verschijnt.

DuckDuckGo hoopt het aantal directe antwoorden dat het biedt enorm te vergroten door generatieve AI en Wikipedia te combineren.

Waarom Wikipedia?

DuckDuckGo gebruikt Wikipedia al vele jaren als primaire bron van directe antwoorden.

Hoewel onvolmaakt, beschouwt DuckDuckGo Wikipedia als relatief betrouwbaar over een aantal onderwerpen.

Gabriel Weinberg, CEO en oprichter van DuckDuckGo, stelt in een aankondiging:

“Omdat het een openbare bron is met een transparant redactioneel proces dat alle gebruikte bronnen in een artikel vermeldt, kun je gemakkelijk nagaan waar je informatie vandaan komt. Tot slot, aangezien Wikipedia altijd wordt bijgewerkt, kunnen DuckAssist-antwoorden een recent begrip van een bepaald onderwerp weerspiegelen: op dit moment indexeert onze DuckAssist Wikipedia het als maximaal een paar weken oud, en we hebben plannen om het nog recenter te maken. We zijn ook van plan om binnenkort meer bronnen toe te voegen; misschien zie je hier al tekenen van in je resultaten!”

Op te sommen

DuckAssist van DuckDuckGo is een innovatieve nieuwe functie die natuurlijke taalreacties op zoekopdrachten genereert.

Het gebruik van generatieve AI en Wikipedia heeft het potentieel om het aantal Instant Answers dat het biedt aanzienlijk te vergroten, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om de informatie te vinden die ze nodig hebben.

Hoewel DuckAssist momenteel in bèta is en alleen in het Engels beschikbaar is, kan het binnenkort voor iedereen worden geïnstalleerd als het testen goed gaat.

bron: DuckDuckGo

Uitgelichte afbeelding: screenshot van spreadprivacy.com/duckassist-launch/, maart 2023.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!