fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

E-commerce SEO-gids: nieuwe documentatie van Google

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nu COVID veel retailers online dwingt, zijn er meer e-commerce-opties dan ooit. Google Search Central heeft onlangs nieuwe richtlijnen voor ontwikkelaars vrijgegeven om de zoekzichtbaarheid voor e-commercesites te verbeteren. "Wanneer u uw e-commercegegevens en sitestructuur deelt met Google, kan Google uw inhoud gemakkelijker vinden en parseren, waardoor uw inhoud wordt weergegeven in Google Zoeken en andere Google-platforms. Dit kan shoppers helpen uw site en producten te vinden”, aldus Google in de gids .

De gids heeft zeven pagina's met de volgende onderwerpen:

Waar inhoud kan verschijnen. De gids zegt dat e-commerce-inhoud in meer resultaten kan verschijnen dan alleen traditionele zoekopdrachten. Deze omvatten Google Zoeken, Afbeeldingen, Lens, het tabblad Winkelen, Google Mijn Bedrijf\ en Maps. "Productgegevens zijn het meest voor de hand liggende type e-commerce gerelateerde inhoud, maar andere soorten informatie kunnen ook nuttig zijn voor shoppers in verschillende stadia van hun winkeltraject", aldus de gids. Google raadt aan om content zoals productrecensies, aanbiedingen, contactpunten voor klantenservice en zelfs livestreams te promoten.

Productgegevens toevoegen. Gestructureerde gegevens kunnen er ook voor zorgen dat uw e-commerceproducten worden weergegeven in de zoekeigenschappen van Google. In de gids worden de volgende manieren aanbevolen om Google te laten zien wat uw producten zijn:

  • Voeg gestructureerde gegevens toe aan de productpagina's van uw site.
  • Vertel Google direct welke producten u op Google wilt weergeven door een feed te uploaden naar Google Merchant Center .

URL-structuur voor e-commercesites. "Een goede URL-ontwerpstructuur helpt Google bij het crawlen en indexeren van uw site", zegt de gids. Een slechte URL-structuur kan echter verwarring veroorzaken, wat kan leiden tot gemiste inhoud, inhoud die meer dan eens wordt opgehaald en crawlers die denken dat uw site oneindige pagina's heeft (en meer!). De gids bevat aanbevelingen voor een URL-structuur die zoekmachines helpt uw inhoud en pagina's beter te begrijpen:

  • Minimaliseer het aantal alternatieve URL's dat dezelfde inhoud retourneert om te voorkomen dat Google meer verzoeken aan uw site doet dan nodig is.
  • Als tekst in hoofdletters en kleine letters in een URL hetzelfde wordt behandeld door de webserver, converteert u alle tekst naar hetzelfde hoofdlettergebruik, zodat Google gemakkelijker kan bepalen dat de URL's naar dezelfde pagina verwijzen.
  • Zorg ervoor dat elke pagina in gepagineerde resultaten een unieke URL heeft.
  • Voeg beschrijvende woorden toe in URL-paden. De woorden in URL's kunnen Google helpen de pagina beter te begrijpen.

Maak uw e-commerce sitenavigatie Google crawlervriendelijk. Zowel shoppers als zoekmachines moeten gemakkelijk kunnen begrijpen wat er met uw website gebeurt en waar ze via navigatie kunnen vinden wat ze zoeken. Wat zijn best practices voor navigatie voor e-commerce? "Voeg bijvoorbeeld links toe van menu's naar categoriepagina's, van categoriepagina's naar subcategoriepagina's en tenslotte van subcategoriepagina's naar alle productpagina's."

Waarom het ons iets kan schelen. Aangezien veel bedrijven in het afgelopen jaar voor het eerst e-commercewebsites zijn gestart, kan deze gids ervoor zorgen dat ze de best practices volgen om hun producten te laten zien in de verschillende zoekervaringen die Google biedt. Het geeft SEO's die zich richten op e-commercedocumentatie ook de mogelijkheid om hun klanten en belanghebbenden te laten zien dat ze hun aanbevelingen kunnen implementeren voor een betere SEO voor e-commerce.


Nieuw op zoekmachineland

Over de auteur

Carolyn Lyden is de Director of Search Content voor Search Engine Land en SMX. Met expertise op het gebied van SEO, contentmarketing, lokaal zoeken en analyses, richt ze zich op het gemakkelijker maken van het werk van marketeers met belangrijk nieuws en educatieve content.

More To Explore