fbpx

Een aangepaste 404-pagina maken in WordPress

Een aangepaste 404-pagina maken in WordPress

Share This Post


Bij het browsen op een website zijn weinig dingen frustrerender dan op een 404-foutscherm ‘Pagina niet gevonden’ terecht te komen.

Dit probleem kan ertoe leiden dat een gebruiker snel wegklikt van uw website.

Om dit te voorkomen, kunt u ervoor zorgen dat uw interne paginalinks correct zijn en werken.

Maar wat als iemand de URL verkeerd spelt of vergeet een van de links op de pagina te wijzigen?

Helaas is het onvermijdelijk dat gebruikers op een niet-bestaande URL stuiten.

U kunt echter stappen ondernemen om mensen te helpen terug te keren naar de pagina waarnaar ze op zoek waren, zodat ze niet terugkeren naar uw website.

Waarom heb ik een 404-pagina nodig?

Een manier om het gedoe van dwalende gebruikers te elimineren en een positieve gebruikerservaring te creëren, is door een aangepaste 404-pagina aan uw website toe te voegen.

Dit stelt je in staat om wat karakter en persoonlijkheid, misschien zelfs humor, aan je site te geven en een link om ervoor te zorgen dat ze terugkomen.

Bovendien kunt u links toevoegen naar andere populaire pagina’s, zoals blogs, of ze koppelen aan een formulier als ze de slechte verbinding willen melden die hen naar de 404-pagina heeft geleid.

U kunt in de verleiding komen om een ​​404-foutinstantielink op uw startpagina te hebben in plaats van een aangepaste foutpagina.

Dit kan de gebruiker in verwarring brengen, omdat ze zich misschien niet realiseren dat ze de verkeerde URL hadden, omdat ze nog steeds op de startpagina terechtkomen.

Het omleiden van gebruikers naar de startpagina kan ook van invloed zijn op uw SEO, aangezien Google deze omleiding nog steeds als een zachte 404-fout beschouwt.

Volgens Google, zal het omleiden van 404-links naar uw startpagina een probleem zijn. Website-eigenaren moeten zich altijd richten op het maken van gebruiksvriendelijke 404-pagina’s.

Een aangepaste 404-pagina instellen

Afhankelijk van je WordPress-thema heb je een paar opties om te profiteren van een aangepaste 404-pagina.

Het gebruik van een plug-in om een ​​aangepaste 404-pagina te maken, zou prima moeten werken met elk bijgewerkt thema.

Klassieke WordPress-thema’s en blog-editor-thema’s

Optie 1: gebruik de 404.php . van het thema

2020 onderwerp 404 paginaScreenshot van WordPress-dashboard, september 2022

Als u vertrouwd bent met het werken met de PHP-bestanden van uw website, hebben veel thema’s al een sjabloon voor een 404-pagina.

Stap 1: Ga naar Uiterlijk > Themabestandseditor in uw WordPress-dashboard.
stap 2: Selecteer uw thema in het vervolgkeuzemenu en zoek het 404.php-bestand.
Stap 3: In het ideale geval wilt u de 404.php naar uw child-thema kopiëren, zodat u uw werk met thema-updates niet verliest.
Stap 4: Pas de tekst aan en voeg een afbeelding of andere elementen toe om het je eigen te maken.
Stap 5: Druk op ‘Bestand bijwerken’ om uw wijzigingen op te slaan.

Optie 2: Kopieer een 404.php-bestand

Sommige thema’s bevatten mogelijk geen 404.php-bestand. Als dit het geval is, kun je een 404.php-bestand uit een ander thema, zoals Twenty-Twenty, kopiëren met een 404.php-bestand.

Dit kan enige aanpassing vereisen om bij uw thema te passen, maar u kunt het 404.php-bestand aanpassen en opslaan in uw themamap.

Stap 1: zoek een thema met een 404-pagina die u wilt gebruiken.
stap 2: Navigeer naar de themamap van dit thema en maak een kopie van het 404.php-bestand.
stap 3: verplaats de kopie naar de themamap van het thema of het onderliggende thema dat uw site gebruikt, en zorg ervoor dat het 404.php heet.
stap 4: controleer de 404-pagina van de voorpagina van uw site om er zeker van te zijn dat alles eruitziet zoals u verwacht.
stap 5: U kunt dezelfde stappen als hierboven volgen om wijzigingen aan te brengen in het bestand in de Themabestandseditor en op Bestand bijwerken drukken om uw wijzigingen op te slaan.

Optie 3: Kopieer het Index.php-bestand

Als uw thema geen 404.php-bestand bevat, is dit een ander alternatief om er een te maken.

stap 1: U moet het bestand index.php dupliceren.
stap 2: Hernoem de dubbele 404.php
stap 3: Verwijdert de code die wordt gebruikt om de berichten weer te geven.
stap 4: Pas de tekst aan en voeg een afbeelding of andere elementen toe om het je eigen te maken.
stap 5: Druk op Bestand bijwerken om wijzigingen op te slaan.

Je hebt enige kennis van PHP en HTML nodig, maar deze optie betekent dat de 404-pagina overeenkomt met je huidige thema, dus het is een beetje schoner dan het gebruik van een 404-pagina uit een ander thema.

Maak een 404-pagina binnen een pagebuilder

Als je een WordPress-paginabuilder zoals Elementor, Divi, Beaver Builder of Oxygen gebruikt, heb je de optie in je builder-interface om een ​​404-pagina toe te voegen.

Raadpleeg de documentatie van uw favoriete bouwer voor meer informatie over waar u de instellingen kunt aanpassen om eventuele slechte URL’s om te leiden naar uw aangepaste 404-pagina.

Gebruik een 404-pagina WordPress-plug-in

Een eenvoudige manier om een ​​aangepaste 404-pagina aan een WordPress-site toe te voegen, is door een plug-in voor WordPress 404-pagina’s te gebruiken.

404 pagina plug-inScreenshot van WordPress.org, september 2022

Met deze plug-ins kunt u uw aangepaste 404-pagina ontwerpen en 404-fouten bijhouden. Enkele populaire plug-ins voor 404-pagina’s zijn:

404page – Uw slimme aangepaste 404-foutpagina – Dit is een uiterst eenvoudige plug-in voor 404-pagina’s die u gratis kunt gebruiken. Maak een nieuwe WordPress-pagina waarvan u wilt dat deze uw aangepaste 404-pagina wordt. Om het in te stellen als een aangepaste 404-pagina, gaat u naar “Uiterlijk” in uw WordPress-dashboard, navigeert u vervolgens naar “404-foutpagina” en selecteert u de pagina die u hebt gemaakt, waardoor dit de standaard 404-pagina wordt.

SeedProd – Met deze WordPress-plug-in kunt u prachtige, lichtgewicht en aangepaste 404-paginasjablonen maken die u op uw website kunt gebruiken.

SeedProd-plug-inScreenshot van WordPress.org, september 2022

Colorlib 404 Customizer – Deze gratis WordPress-plug-in gebruikt Live Customizer om eenvoudig een aangepaste 404-pagina te maken die past bij het uiterlijk van uw site.

De instellingen worden weergegeven in uw WordPress-dashboard onder Uiterlijk > Aanpassen en u kunt extra CSS toevoegen om uw 404-pagina verder aan te passen.

Colorlib 404-aanpasser-plug-inScreenshot van WordPress.org, september 2022

Custom 404 Pro – Met deze WordPress-plug-in kunt u een aangepaste 404-pagina maken in het gedeelte Pagina’s van uw WordPress-beheerderspaneel. Hiermee kunt u ook de exemplaren van ingevoerde URL’s volgen die de 404-pagina hebben aangevraagd, zodat u gebroken links kunt controleren.

404 Pro aangepaste plug-inScreenshot van WordPress.org, september 2022

Volledige site-editie

Met behulp van een volledig WordPress-thema voor het bewerken van de site, is het maken van een aangepaste 404-pagina eenvoudiger dan ooit. Volg de onderstaande stappen om een ​​aangepaste 404-pagina voor uw WordPress-website te maken.

Sjablonen met FSE 2022-themaScreenshot van WordPress-dashboard, september 2022

Het wordt automatisch omgeleid als iemand naar een pagina probeert te gaan die niet bestaat.

Stap 1: Klik in uw WordPress-dashboard op Uiterlijk en ga vervolgens naar “Editor”.
Stap 2: Selecteer in Editor Sjablonen.
Stap 3: Selecteer de 404-sjabloon.
stap 4: gebruik de blokeditor om uw aangepaste 404-pagina te maken en druk op opslaan.
stap 5: Druk nogmaals op Opslaan om de sjabloon op te slaan.

FSE Bewaar 404-sjabloonScreenshot van WordPress-dashboard, september 2022

Aangepaste WordPress 404-pagina’s

Een gebroken link of verkeerde URL hoeft geen ramp te zijn.

U kunt uw 404-foutpagina leuk maken en de gebruiker betrokken houden door een link naar uw startpagina of een andere interessante pagina op uw website te plaatsen.

Het maken van een aangepaste 404-pagina in WordPress is eenvoudiger dan ooit en mag niet over het hoofd worden gezien omdat het de gebruikerservaring verbetert.

Op deze pagina kunt u ook volgen wanneer bezoekers uw 404-pagina vinden, zodat u links kunt corrigeren of pagina’s kunt omleiden indien nodig.

Als je creatieve 404-pagina’s wilt zien, ga dan naar enkele van je favoriete sites en typ hun URL in en voeg tot het einde een pagina toe waarvan je weet dat deze niet bestaat.

U zult zeker geweldige ideeën opdoen voor uw eigen 404-pagina’s!

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: apghedia/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!