fbpx

Een blik op de wereld van menselijke vorming

Een blik op de wereld van menselijke vorming

Share This Post


In een tijd waarin AI steeds meer de klantervaring bepaalt, is het begrijpen van de innerlijke werking van deze technologieën nog nooit zo cruciaal geweest, vooral voor marketeers.

Een recent Bloomberg-rapport heeft licht geworpen op de training van het menselijk personeel voor de Bard-chatbot van Google, en benadrukt de integrale rol van duizenden aannemers bij het vormgeven van de reacties van de AI-tool.

Dit diepgaande rapport onthult de realiteit van AI-ontwikkeling en presenteert belangrijke implicaties voor de mensen die het gebruiken.

De kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van door AI aangestuurde interacties kunnen van invloed zijn op de merkreputatie, het vertrouwen van klanten en uiteindelijk op uw winst.

Naarmate we dieper ingaan op de menselijke processen achter de AI-chatbot van Bard, krijgen we waardevol inzicht in de uitdagingen en kansen voor bedrijven die AI gebruiken in hun marketingstrategieën.

Een kijkje in de AI-bootcamp

Google’s Bard staat bekend om zijn snelle en zelfverzekerde antwoorden op verschillende vragen.

Anonieme contractarbeiders onthullen echter aan Bloomberg dat achter dit AI-vermogen het werk van gefrustreerde mensen schuilt.

Deze aannemers, van bedrijven zoals Appen Ltd. en Accenture Plc werken met strakke deadlines om ervoor te zorgen dat de reacties van chatbots betrouwbaar, nauwkeurig en onbevooroordeeld zijn.

Onder druk werken

Deze aannemers, van wie sommigen slechts $ 14 per uur verdienen, zijn het afgelopen jaar steeds meer onder druk komen te staan ​​terwijl Google en OpenAI strijden in een AI-wapenwedloop.

Taken zijn complexer geworden en de werkdruk is toegenomen, vaak zonder dat aannemers specifieke expertise hebben op de gebieden die ze beoordelen.

Een naamloze aannemer zei:

“Zoals het nu is, zijn mensen bang, gestrest, onderbetaald, ze weten niet wat er aan de hand is. En deze angstcultuur is niet bevorderlijk voor het bereiken van de kwaliteit en het teamwerk dat je van ons allemaal verlangt.”

De rol van aannemers bij het trainen van AI

De rol van de aannemers is om de reacties van de AI te beoordelen, fouten te identificeren en mogelijke vooroordelen weg te nemen. Ze werken met ingewikkelde instructies en strakke deadlines, vaak niet meer dan drie minuten.

Volgens documenten die met Bloomberg zijn gedeeld, wordt aannemers vaak gevraagd om te beslissen of de antwoorden op AI-modellen verifieerbaar bewijs bevatten. Ze analyseren reacties op factoren zoals specificiteit, versheid van informatie en consistentie.

Een voorbeeld uit het Bloomberg-rapport gaat over hoe een beoordelaar tests zou kunnen gebruiken om de juiste dosis van een bloeddrukmedicijn genaamd Lisinopril te bepalen.

Aannemers moeten ervoor zorgen dat reacties geen schadelijke, aanstootgevende of overdreven seksuele inhoud bevatten. Ze moeten zich ook beschermen tegen onjuiste, misleidende of bedrieglijke informatie.

De menselijke factor achter AI benadrukken

Hoewel AI-chatbots zoals Bard worden beschouwd als baanbrekende technologische ontwikkelingen, is de waarheid dat hun effectiviteit afhangt van het werk van menselijke aannemers.

Laura Edelson, een computerwetenschapper aan de New York University, vertelt Bloomberg:

“Het is de moeite waard eraan te denken dat deze systemen niet het werk zijn van tovenaars, maar het werk van duizenden mensen en hun slecht betaalde werk.”

Ondanks de integrale rol van aannemers, is hun werk vaak gehuld in mysterie en hebben ze weinig directe communicatie met Google.

Zorgen over de kwaliteit van AI-producten

Aannemers maken zich zorgen over hun werkomstandigheden, die volgens hen de kwaliteit van AI-producten kunnen aantasten.

Aannemers zijn een onmisbaar onderdeel van AI-training, zoals Ed Stackhouse, een medewerker van Appen, stelt in een brief aan het Congres.

Stackhouse waarschuwde dat de snelheid die nodig is voor de beoordeling van de inhoud van Bard een “gebrekkig” en “gevaarlijk” product zou kunnen maken.

Google reageerde op deze zorgen door te stellen dat het uitstekend werk levert door zijn AI-producten op verantwoorde wijze te bouwen, door gebruik te maken van rigoureuze test-, trainings- en feedbackprocessen om de realiteit te waarborgen en vooringenomenheid te verminderen.

Hoewel het bedrijf zegt dat het niet alleen op menselijke beoordelaars vertrouwt om de AI te verbeteren, heeft het opgemerkt dat kleine onnauwkeurigheden kunnen worden geïntroduceerd, die gebruikers kunnen misleiden.

Alex Hanna, directeur onderzoek bij het Distributed AI Research Institute en voormalig Google AI-ethicus, zei:

“Het is nog steeds zorgwekkend dat de chatbot de belangrijkste feiten verkeerd begrijpt.”

Een roep om verandering

Ondanks de groeiende bezorgdheid over de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van AI-producten, is het duidelijk dat menselijke contractanten een essentieel onderdeel vormen van de ontwikkeling van AI.

De uitdaging is ervoor te zorgen dat ze voldoende worden gecompenseerd en de middelen krijgen die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Emily Bender, een professor in computationele taalkunde aan de Universiteit van Washington, benadrukte dit punt door te zeggen:

“Het werk van deze contractarbeiders bij Google en andere technologieplatforms is een verhaal van arbeidsuitbuiting.”

Naarmate de AI-revolutie voortduurt, zal de rol van menselijke aannemers bij het vormgeven en verfijnen van deze technologieën van vitaal belang blijven.

Hun stemmen en zorgen moeten worden gehoord en aangepakt om de voortdurende ontwikkeling van betrouwbare, nauwkeurige en ethische AI-producten te waarborgen.

Uitgelichte afbeelding: Maurice NORBERT/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!